Γυναίκα 10+/10!


Γυναίκα 10+/10!

«Η ιστορία του αγώνα των γυναικών για την ισότητα δεν ανήκει σε μια ενιαία φεμινιστική κίνηση ή σε έναν μόνο οργανισμό, αλλά στις συλλογικές προσπάθειες όλων όσων ενδιαφέρονται για τα ανθρώπινα δικαιώματα\" Gloria Steinem.  Η Διεθνής Ημέρα της Γυναίκας διοργανώνεται κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου για να τιμήσουμε και έτσι να γιορτάσουμε τα επιτεύγματα των γυναικών σε όλη την ιστορία και μεταξύ των εθνών. Είναι επίσης γνωστή η μέρα Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) για τα Δικαιώματα της Γυναίκας και τη Διεθνή Ειρήνη.  

Έχουν αλλάξει πολλά μέσα από την ιστορία ... Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας (8 Μαρτίου) είναι μια παγκόσμια ημέρα εορτασμού των οικονομικών, πολιτικών και κοινωνικών επιτευγμάτων των γυναικών στο παρελθόν, στο παρόν και στο μέλλον. Γι΄ αυτό  και ο τόνος αλλά και η φύση της γιορτής αυτής τα τελευταία χρόνια, μετατοπίστηκε από το να είναι μια υπενθύμιση για τα αρνητικά σε μια τιμητική γιορτή για τα θετικά. Το  λογότυπο για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας είναι σε μοβ και λευκό και διαθέτει το σύμβολο της Αφροδίτης, η οποία είναι επίσης το σύμβολο της γυναίκα. Ποιες είναι όμως οι ιδιότητες μιας πραγματικής γυναίκας;

Οι στατιστικές δείχνουν οτι τα διαζύγια κλιμακώνονται και  συνεπώς ο αριθμός των μονογονεϊκών νοικοκυριών αυξάνεται.  Μέσα από το φαινόμενο, έχει γίνει πιο εμφανές από ποτέ, περισσότερο για τις γυναίκες παρά τους άντρες, ότι υπάρχει δυσκολία στο να βρουν υψηλής ποιότητας σύντροφο. Μπορεί η έλξη και η συμβατότητα να είναι διαφορετικά θέματα από μόνα τους και σχετικά από άτομο σε άτομο, αλλά μέρος ενός σπουδαίου άντρα είναι η ικανότητα του να αναγνωρίζει την αξία μιας πραγματικής γυναίκας. Υπάρχουν πολλές ομοιότητες στις ιδιότητες αυτές της γυναίκας με τις ιδιότητες ενός πραγματικού άντρα.

Μια πραγματική γυναίκα είναι σίγουρη για τον εαυτό της.  Είναι ευτυχής με τον εαυτό της και τις ικανότητές της. Εκτιμά ποια είναι ως άτομο, αγκαλιάζει τη θηλυκότητά της και είναι περήφανη που είναι μια γυναίκα. Έχει αυτοπεποίθηση! Επίσης, μια πραγματική γυναίκα είναι ειλικρινής, σαφής και προσφέρει διαφάνεια. Αναγνωρίζει την καταστροφικότητα πίσω από τις «απόρρητες» πληροφορίες. Είναι ευθύς, με σεβασμό, ξέρει να καθορίζει τα όρια και το ρυθμό των σχέσεων της από την αρχή. Επιπρόσθετα, η πραγματική γυναίκα έχει καλό, υγιή χειρισμό  των συναισθημάτων της. Ξέρει ότι είναι εντάξει να έχει τα κάτω της, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι ξέρει πώς να ξεπεράσει σωστά τη θύελλα. Αν υπάρχουν ελλείψεις στο συναισθηματικό μέτωπο τις οποίες αναγνωρίζει μπορεί να προσαρμόζεται ανάλογα. Ευελιξία στο MAX!

Γιορτάζουμε την γυναίκα την ισχυρή και ανεξάρτητη,  αυτή που είναι αποφασισμένη! Η πραγματική γυναίκα έχει κίνητρα και είναι σε θέση να επιτύχει μεγάλα κατορθώματα. Έχει την ικανότητά να είναι τόσο ισχυρή  μέσα από την δική της γνώση, διαίσθηση και φιλοδοξία. Αλλά, είναι υπομονετική και αυτό την χαρακτηρίζει και την ξεχωρίζει στα μάτια του αντρικού πληθυσμού. Για τον εαυτό της αλλά και για τους γύρω της, ξέρει πώς να το παίξει χαλαρά. Παρά τις οποιεσδήποτε αντιξοότητες είναι σε θέση να αξιοποιήσει τους κατάλληλους πόρους για να κατακτήσει την λύση στο οποιοδήποτε πρόβλημα, αντί απλώς να παραιτείται ή να σταματάει, η να πιέζει!

Μια πραγματική γυναίκα συμμερίζεται το σωστό ποσοστό δράματος για την ζωή της.  Ξέρει πόσο και πότε χρειάζεται να μοιραστεί το δράμα  με το άτομό της; Θετικό και αρνητικό. Ένας σπουδαίος άνθρωπος θα είναι πάντα εκεί για εκείνη (για να ακούσει και να καταλάβει), αλλά οτιδήποτε  πέρα από ένα ορισμένο όριο, η πραγματική γυναίκα ξέρει ότι χρειάζεται  να το μοιραστεί με φίλες της και όχι με τον άνθρωπο της, μ΄ αυτό τον τόπο προστατεύοντας τον αλλά και την σχέση τους. Μια πραγματική γυναίκα έχει καθορισμένο σκοπό, δεν είναι του ότι να ναι! Είτε προσωπικά είτε επαγγελματικά, έχει μεγάλους στόχους και επιθυμίες. Ξέρει ότι με το σωστό ποσοστό  έμπνευσης και κίνητρο, όλα είναι πιθανά και είναι πρόθυμη να κάνει ό, τι χρειάζεται για να κάνει τα όνειρά της πραγματικότητα.
Μια πραγματική γυναίκα είναι ασφαλής. Η ζήλια, η αμφιβολία και ο φόβος πάνε περίπατο, επειδή είναι σίγουρη για τον εαυτό της και την επιλογή της (για το εταίρο ή/και για τους συνεργάτες της). Ταυτόχρονα δεν παραιτείτε και δεν εγκαταλείπει. Είναι εκεί! Αποτελεί ένα ισχυρό κρίκο στην αλυσίδα που κρατά αυτούς που είναι κοντά μαζί της. Αγκαλιάζει τους πολλούς ρόλους που παίζει και είναι ενεργά παρόν, ως μητέρα, σύζυγος, φίλη και εραστής. Όταν το έτερο την χρειάζεται περισσότερο, δεν παραπονιέται αλλά είναι εκεί.

Εκτιμά και σέβεται την αξία και την αξία των ανδρών στη ζωή της. Ξέρει ότι μέρος του να είσαι μεγάλη γυναίκα είναι η αναγνώριση και αγκαλιάζει τις ιδιότητες ενός μεγάλου άνδρα. Δεν χρειάζεται ένας άνθρωπος στη ζωή της για να είναι ευτυχισμένη, αλλά αν έχει ένα, του συμπαραστέκεται. Πιστεύει στο σκοπό του και στο ποιος είναι - γεγονός που καθιστά ότι κατευθύνονται μαζί προς την ίδια κατεύθυνση. Αυτά μπορούν αν γουστάρουμε να χρησιμοποιηθούν ως ένα σημείο εκκίνησης, για μια αυτό-αξιολόγηση. Στο χέρι μας είναι να καθορίσουμε ποιο είναι το πιο σημαντικό για μας. Επίσης, χρειάζεται να δούμε με σκληρή ματιά το τι θέλουμε από τον εαυτό μας. Είναι ενδεικτικό για το πως θα προχωρήσουμε για να το αποκτήσουμε.

Χριστίνα Φ. Σορόκου
Εγγεγραμμένη Συμβ. Ψυχολογός , Master Practitioner στις Διατροφικές Διαταραχές & Ανθρωποκεντρική Ψυχοθεραπεύτρια
Κέντρο Ψυχοθεραπείας & Ψυχομετρικής
Φωτίου 3, Ρίβερ Κωρτ. 3ος όροφ, Αρ. 16, 1095/Λευκωσία
Τηλ: 22458750, Κιν: 99532393, Φαξ. 22672718
Email: cofpsychotherapynpsychometrics@gmail.com
https://www.facebook.com/CenterOfPsychotherapyAndPsychometrics
http://www.cyprus-online.org/Nicosia/Psychologists/Nicosia_Psychologists.php

Tags ημέρα της γυναίκας, γιορτη, γυναίκα, ΔΥΝΑΜΗ, προσωπικοτητα


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.2320 s (249 Queries.) // Parse time: 0.3314 s // Total time: 2.5634 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X