The Style Ιcon: 15 χρόνια χωρίς την Diana


The Style Ιcon: 15 χρόνια χωρίς την Diana

Το ilovestyle.com θυμάται μια από τις πιο στιλάτες πριγκίπισσες όλων των εποχών.

Το τραγικό τέλος
Δεκαπέντε ακριβώς χρόνια από το θάνατο της αγαπημένης πριγκίπισσας Diana συμπληρώνονται σήμερα. Στις 30 Αυγούστου του 1997, τελευταία μέρα των διακοπών της με τον σύντροφό της Dodi al Fayed στη Γαλλική και Ιταλική Ριβιέρα και το πρόγραμμά τους περιλάμβανε μετάβαση στο Παρίσι με το ιδιωτικό τζετ των Harrods, διανυχτέρευση στο ξενοδοχείο Ritz-Carlton και επιστροφή στο Λονδίνο την αμέσως επόμενη μέρα. Αργά το βράδυ της ίδιας ημέρας, ο Henry Paul, θα έπαιρνε το ζευγάρι για μία νυχτερινή βόλτα χωρίς οχήματα συνοδείας. Το ζεύγος μπήκε στη Mercedes που κάποια στιγμή έστριψε στη σήραγγα της Palace de l’ Alma με ιλιγγιώδη ταχύτητα και συγκρούστηκε στη 13η τσιμεντένια κολόνα του τούνελ. Ακαριαίο θάνατος βρήκε ο Dodi και ο συνοδηγός, ενώ στο νοσοκομείο θα αφήσει και η πριγκίπισσα την τελευταία της πνοή.

Μια ζωή παραμυθένια;
Η Diana μεγαλώνει με τους χωρισμένους της γονείς της και εγκαθίσταται στο Λονδίνο, όπου εργάζεται ως νηπιαγωγός. Η γνωριμία της με τον Κάρολο δεν αργεί και τότε μια φλογερή σχέση δημιουργείται. Στις 24 Φεβρουαρίου του 1981 αρραβωνιάζονται και σύντομα ακολουθεί ο γάμος τους στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Παύλου. Οι πρώτοι καβγάδες με τον Κάρολο δεν αργούν με την ίδια να προαισθάνεται την ύπαρξη «τρίτου» προσώπου. Δεν κάνει λάθος αφού ο σύζυγός της έχει παράλληλη ερωτική σχέση με την Camilla και έτσι η πριγκίπισσα ξεσπά την οργή της στο φαγητό εμφανίζοντας έτσι τις πρώτες κρίσεις βουλιμίας. Το 1992, ο «συγγραφέας του Παλατιού» Andrew Morton δημοσιεύει μία «εκ βαθέων» βιογραφία της Diana με την έγκρισή της, στην οποία αναφέρεται ότι υπέφερε από κατάθλιψη, βουλιμία και είχε αποπειραθεί να αυτοκτονήσει, ενώ η ίδια κατηγορούσε το Παλάτι για έλλειψη ευαισθησίας. Το βιβλίο εξόργισε την Ελισάβετ και αποτέλεσε την αρχή του τέλους για το πριγκιπικό διαζύγιο, το οποίο εκδόθηκε τελικά το 1996. Η Diana αποφασίζει να φτιάξει τη ζωή της με τον Πακιστανό καρδιοχειρουργό Hasnat Khan. Ο πραγματικός, όμως, έρωτας θα χτυπήσει την πόρτα της στο πρόσωπο του Dodi al Fayed και η ίδια μοιάζει πλέον ευτυχισμένη. Ώσπου η είδηση του θανάτου τους, σοκάρει την κοινή γνώμη. Στην κηδεία της ο Elton John τραγούδησε με τρεμάμενη φωνή το «Αντίο Ρόδο της Αγγλίας».

Το στυλ μιας πραγματικής πριγκίπισσας
Η καθόλου σταθερή ψυχολογική της κατάσταση και η βαρεμάρα που ένιωθε στο γάμο της ενίοτε αντικατοπτρίζονται στο στυλ της. Επιλέγει να συνεργαστεί με σχεδιαστές όπως Bruce Oldfield, Christina Stambolian και Catherine Walker, δίνοντας στον εαυτό της μια θέση στις λίστες με τις πιο καλοντυμένες γυναίκες. Την βλέπουμε με μάξι τουαλέτες, βελούδινες δημιουργίες, ψηλές βάτες και συχνά τον ένα ώμο ακάλυπτο. Ακόμη και στις πιο προσωπικές της στιγμές τα ρούχα που φοράει την κάνουν να λάμπει. Κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει την ημέρα που φόρεσε ένα διαμαντένιο κολιέ δώρο της βασίλισσας Ελισάβετ, ως τιάρα και το τολμηρό φόρεμα που άφηνε ακάλυπτη τη ράχη. Λέγοντας αντίο στο παλάτι μπορούσε πλέον να φορά κοντά φορέματα ανεβάζοντας την δημοτικότητα του Gianni Versace και του Christian Lacroix και κάνοντας τους paparazzi ακόμη πιο ευτυχισμένους. Ωστόσο, οι ίδιοι κατάφεραν με τον τρόπο τους να της κόψουν το νήμα της ζωής, αλλά και όλοι εμείς που περιμέναμε πώς και πώς να τη δούμε σε ακόμη μία προσωπική της στιγμή ή να μάθουμε για ακόμη ένα σκάνδαλο. Φόνος ή ατύχημα, ο χαμός της πριγκίπισσας Diana θα μείνει για πάντα στην ιστορία ως μια από τις πιο λυπηρές ημέρες του Ηνωμένου Βασιλείου και όχι μόνο.

Πηγή φωτογραφιών: http://en.paperblog.com

Tags fashion, μόδα, gossip, διασημοι, diana


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.2668 s (249 Queries.) // Parse time: 0.3984 s // Total time: 2.6651 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X