10 λόγοι που δεν σου επιτρέπουν να έχεις τέλειο δέρμα


10 λόγοι που δεν σου επιτρέπουν να έχεις τέλειο δέρμα

Ακόμα κι αν περιποιείσαι την επιδερμίδα του προσώπου σου εντατικά και με τα σωστά προϊόντα ομορφιάς, μπορεί να υπάρχουν φορές που σαμποτάρεις μόνη σου τον εαυτό σου, χωρίς να το καταλαβαίνεις.  

• Ένα ζεστό μπάνιο ή αφρόλουτρο μπορεί να είναι απολύτως χαλαρωτικό, αλλά δεν είναι πάντα καλό για την επιδερμίδα σου, καθώς οι ατμοί τη θαμπώνουν. Έτσι, ίσως θα πρέπει να προτιμάς χλιαρό νερό.

• Οι ενδορφίνες που απελευθερώνονται, όταν κάνεις sex, προκαλούν ευφορία στον οργανισμό και παράλληλα, αυξάνουν το κολλαγόνο της επιδερμίδας που κάνει το δέρμα ακόμα πιο υγιές και λαμπερό. Γι” αυτόν, λοιπόν, τον λόγο αύξησε τη συχνότητα του σεξ.

• Χρησιμοποιείς πολλά προϊόντα ομορφιάς για το πρόσωπο, ενώ κάτι που μπορεί επίσης, να μη σε βοηθάει είναι η συχνή αλλαγή των καλλυντικών σου. Μείνε σε αυτά που έχεις δοκιμάσει και έχουν αποτέλεσμα.

• Πες όχι σε ένα extra cocktail πριν τον ύπνο, γιατί το αλκοόλ αφυδατώνει την επιδερμίδα σου, όπως ακριβώς κάνει και το κάπνισμα.

• Το χοντρό αλάτι μπορεί να αποτελεί ένα καλό, φυσικό απολεπιστικό προϊόν για το σώμα, αλλά σίγουρα δεν είναι κατάλληλο για το πρόσωπο, καθώς είναι πιο άγριο, απ’ όσο πρέπει. Χρησιμοποίησε καλύτερα, scrubs με bamboo ή ζάχαρη.

• Αγαπάς τα γλυκά και αυτό φαίνεται στο πρόσωπό σου, καθώς εμποδίζουν το κολλαγόνο να διατηρεί την ελαστικότητα της επιδερμίδας σου. Καλό λοιπόν, είναι να αφήσεις τις σοκολάτες και τα γλυκά του κουταλιού και να αρχίσεις να καταναλώνεις περισσότερες τροφές με αντιοξειδωτικά συστατικά και βιταμίνη C.

• Μερικές ώρες γυμναστικής την εβδομάδα κάνουν θαύματα στην επιδερμίδα σου, καθώς οι ασκήσεις αυξάνουν την κυκλοφορία του αίματος και σε βοηθούν να λάμπεις. Ο ιδρώτας κατά την ώρα της άσκησης βοηθάει να αποβάλλεις τις τοξίνες. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις πριν και μετά την άσκηση είναι, να πλύνεις καλά το πρόσωπό σου.

• Δεν είναι απολύτως κακό να κοιμάσαι σε βαμβακερά σεντόνια και μαξιλαροθήκες, αλλά σίγουρα, είναι προτιμότερο το μετάξι που είναι πολύ πιο απαλό για το δέρμα και το πρόσωπό σου.

• Δεν χρησιμοποιείς καθημερινά το αντηλιακό σου και αυτό έχει αρνητικά αποτελέσματα στο πρόσωπό σου. Ακόμα κι αν ο καιρός είναι κρύος, πρέπει να εφαρμόζεις ένα καλό αντηλιακό προϊόν.

• Δεν επισκέπτεσαι συχνά τον δερματολόγο ή την αισθητικό σου. Ακόμα κι αν δεν έχεις πρόβλημα ακμής ή άλλο σχετικό, καλό θα είναι να πηγαίνεις κάποιες φορές στον δερματολόγο, γιατί ίσως δει βλάβες που δεν φαίνονται με γυμνό μάτι. Επιπλέον, ένας σωστός καθαρισμός στην αισθητικό σου είναι απαραίτητος μία ή δύο φορές τον χρόνο.

Tags προσωπο, ΥΓΙΕΣ ΔΕΡΜΑ, καθαρισμός, καλλυντικά


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.8735 s (234 Queries.) // Parse time: 0.3824 s // Total time: 3.2559 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X