Ο Marios Schwab εγκαινίασε έκθεση ελληνικών παραδοσιακών φορεμάτων στο Λονδίνο


Ο Marios Schwab εγκαινίασε έκθεση ελληνικών παραδοσιακών φορεμάτων στο Λονδίνο

Μαζί με τη σχεδιάστρια Αθηνά Προκοπίου, ο Marios Schwab έδωσε το παρών στα εγκαίνια της έκθεσης Patterns of Magnificence: Tradition and Reinvention in Greek Women’s Costume στο Hellenic Centre του Λονδίνου, όπου 40 παραδοσιακά φορέματα που ταξίδεψαν από την Ελλάδα ως τη βρετανική πρωτεύουσα, θα εκτίθενται στο κοινό όλο το Φεβρουάριο.

Την έκθεση έχει επιμεληθεί η Ιωάννα Παπαντωνίου, η οποία με τη βοήθεια του μουσείου Μπενάκη και του Πελοποννησιακού Λαογραφικού Ιδρύματος, απέκτησε πρόσβαση σε αυτούς τους θησαυρούς του παρελθόντος.

«Τα φορέματα αυτά έχουν εμπνεύσει τόσο σχέδιά μου όσο και άλλων σχεδιαστών όπως ο Jean-Paul Gaultier και ο Hussein Chalayan» σχολίασε μεταξύ άλλων ο Ελληνοαυστραλός Schwab στην εφημερίδα Telegraph.

Επίσης, τους επισκέπτες της έκθεσης περιμένουν 2 μαντήλια τα οποία μπορούν να αποκτήσουν, και που σχεδίασε ειδικά για την περίσταση η Αθηνά Προκοπίου.

The Hellenic Centre: 16-18 Paddington St, London W1U 5AS. Ώρες λειτουργίας, Δεύτερα – Παρασκευή 10:00 – 17:00, Σάββατο, Κυριακή: 12:00 – 18:00. Έως 2 Μαρτίου. Είσοδος ελεύθερη.

Tags ελληνικα παραδοσιακα φορεματα, φορεσια, λονδινο, Ελλάδα, παράδοση, marios schwab


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.7436 s (234 Queries.) // Parse time: 0.3083 s // Total time: 3.0519 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X