Να μην είσαι ο εαυτός σου


Να μην είσαι ο εαυτός σου

Αυτό συμβουλεύει νέα επιστημονική έρευνα και κάπου αρχίζουμε να το πιστεύουμε.

Το να εκφράζεις την άποψή σου και να είσαι ο εαυτός σου στο χώρο εργασίας ίσως τελικά να μην είναι και ό,τι καλύτερο. Νέα έρευνα του Πανεπιστημίου του Γκρίνουιτς που παρουσιάστηκε πριν μερικούς μήνες στην ετήσια συνάντηση της Βρετανικής Ψυχολογικής Εταιρείας στο Λονδίνο, υποστηρίζει πως κάτι τέτοιο μπορεί να σου στοιχήσει ακόμη και την προαγωγή σου.

Στα πλαίσια της έρευνας, οι ψυχολόγοι μελέτησαν δείγμα 533 εθελοντών για να δουν πώς λειτουργούν στις κοινωνικές τους επαφές αλλά και πόσο λίγο ή πολύ ανοίγονται στις καθημερινές διαπροσωπικές σχέσεις τους. Σύμφωνα με αυτό οι άνθρωποι είναι κατά σειρά πιο ειλικρινείς με το σύντροφό τους, με τους φίλους, τους γονείς και τους συναδέλφους τους. Η επιλογή αυτή μάλλον θετική μπορεί να χαρακτηριστεί καθώς όπως προκύπτει από την ίδια έρευνα, αυτοί που λένε αυτό που σκέφτονται στους συναδέλφούς τους δεν νιώθουν καλά στον εργασιακό τους χώρο αλλά ούτε και είναι αυτοί που παίρνουν την προαγωγή.

Όπως ανάφερε χαρακτηριστικά ο ο Dr Oliver Robinson, μέλος της επιστημονικής ομάδας που πραγματοποίησε την έρευνα, «ακούμε καθημερινά τους γκουρού αυτοβοήθειας να λένε πως το μυστικό της επιτυχίας είναι να είσαι ο εαυτός σου, αυτό όμως δεν ισχύει στο περιβάλλον της δουλειάς».

Tags health, υγεια, myself, ερευνα, ειλικρίνεια


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 1.9223 s (249 Queries.) // Parse time: 0.3258 s // Total time: 2.2481 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X