Συμβουλές για ωραία μαλλιά


Συμβουλές για ωραία μαλλιά

Ποια γυναίκα δεν ονειρεύεται πλούσια και υγιή μαλλιά; Όλες το θέλουν καθώς τα μαλλιά είναι σημάδι γοητείας, ομορφιάς και φυσικά υγείας. Αν πιστεύετε πως δεν υπάρχει τρόπος για να το καταφέρετε αυτό τότε κάνετε λάθος. Διαβάστε τις ακόλουθες συμβουλές και εφαρμόστε τις.   

Γενικές συμβουλές
-Βρες ένα σαμπουάν κατάλληλο για τον τύπο των μαλλιών σου.
-Μετά το λούσιμο, ξέπλυνε τα μαλλιά σου με χλιαρό νερό. Αν αντέχεις, ξέπλυνε τα με κρύο που είναι ακόμα καλύτερο γιατί έτσι θα δείχνουν πιο λαμπερά και «ζωντανά»! Για έξτρα λάμψη, στο τελευταίο ξέβγαλμα, παράκαμψε τη δυσάρεστη μυρωδιά, και χρησιμοποίησε λίγο ξύδι. Θα ανταμειφτείς!
-Μην αμελείς την μάσκα μαλλιών μια με δύο φορές την εβδομάδα. Φρόντιζε μην την αφήνεις να δράσει τουλάχιστον 10 λεπτά κάθε φορά.
-Άφηνε τα μαλλιά σου να στεγνώνουν φυσικά, ειδικά το καλοκαίρι.
-Όταν χρησιμοποιείς πιστολάκι, μην το βάζεις πολύ κοντά στα μαλλιά σου γιατί έτσι τα καις. Κράτα μια απόσταση περίπου μιας παλάμης.
-Φρόντιζε τη διατροφή σου. Αποκλείεται να έχεις ωραία κα υγιή μαλλιά αν έχεις έλλειψη βιταμινών, ό,τι και να χρησιμοποιείς ως εξωτερική περιποίηση και φροντίδα. Βάλε στην καθημερινή σου διατροφή φρούτα και λαχανικά. Μην ξεχνάς : η υγεία των μαλλιών σου ξεκινά από μέσα!
-Πίνε πολύ νερό. Μην ξεχνάς : και η ενυδάτωση ξεκινά από μέσα!
-Κόβε τα, έστω και λίγα εκατοστά, τακτικά - δηλαδή περίπου κάθε έξι με οκτώ εβδομάδες- ώστε να αφαιρείται η ψαλίδα.

Αν τα βάφεις…
-Αν έχεις αποφασίσει να αλλάξεις το χρώμα των μαλλιών σου, προσπάθησε να μείνεις μακριά από χημικές ουσίες και ψάξε για την όσο το δυνατόν «φιλικότερη» χρωστική ουσία.
-Σε βαμμένα μαλλιά, μην αμελείς καθόλου την εντατική περιποίηση τους σε εβδομαδιαία βάση.
-Εάν τα βάφεις μόνη σου, προσπάθησε να μην αφήνεις την βαφή περισσότερο από 15 λεπτά και δοκίμασε να τα βάφεις όσο το δυνατόν πιο αραιά, αφού όσο πιο τακτική είναι η βαφή τόσο περισσότερο καταστρέφεται η τρίχα.
-Πρέπει να ξέρεις ότι όσο πιο δραστικές είναι οι αλλαγές που κάνεις σε σχέση με το φυσικό σου χρώμα, τόσο περισσότερο τα ταλαιπωρείς!

Τα μυστικά για το τέλειο βούρτσισμα…
-Βούρτσισε τα μαλλιά σου απαλά ξεκινώντας από το κάτω μέρος και συνεχίζοντας μετά προς τα επάνω.
-Αν έχεις έναν κόμπο, ξεμπέρδεψε τον με τα δάχτυλά σου και συνέχισε μετά το βούρτσισμα. Αν έχουν μπερδευτεί πολύ και έχεις πολλούς κόμπους, μία καλή λύση είναι να τα χτενίζεις την ώρα του λουσίματος, ενώ έχεις ήδη εφαρμόσει το κοντίσιονερ ή μια μάσκα ενυδάτωσης.
-Μην βουρτσίζεις ανάποδα τα μαλλιά σου για να τους δώσεις όγκο, αφού αυτό το είδος βουρτσίσματος είναι πολύ καταστροφικό για την τρίχα.
-Μην το παρακάνεις με το βούρτσισμα γιατί έτσι κάνεις την τρίχα σου πιο «ευάλωτη» στο να σπάσει.

Tags μαλλιά, υγεια, ΘΕΡΜΟΤΗΤΑ, βαφη, χτενισμα, περιποίηση


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.0770 s (249 Queries.) // Parse time: 0.4086 s // Total time: 2.4857 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X