Υγεία με pilates


Υγεία με pilates

Η μέθοδος Pilates μπορεί να αποδειχθεί η λύση που θα σας βοηθήσει για αποκατάσταση μετά από τραυματισμό ή αν υποφέρετε από μυοσκελετικές και άλλες χρόνιες παθήσεις, ορθοπεδικά ή νευρολογικά προβλήματα.  

Έρευνες έχουν δείξει ότι ο αριθμός των Αμερικανών που συμμετέχουν σε ομαδικά προγράμματα Pilates έχει αυξηθεί κατά 500 % τα τελευταία τέσσερα χρόνια! Το Pilates για αποκατάσταση, οπωσδήποτε, διαφέρει από το Pilates ως πρόγραμμα εξάσκησης.

Ασκήσεις
Ο πρόεδρος του Polestar Education, υπεύθυνος του προγράμματος αποκατάστασης της μεθόδου Pilates στο Μαϊάμι αναφέρει πως «όταν μιλάμε για Pilates αποκατάστασης  εννοούμε παραλλαγές των ασκήσεων, οι οποίες εκτελούνται με τέτοιο τρόπο ώστε να διευκολύνουν τις κινήσεις του πελάτη και να μην προκαλούν πόνο.
Αν το χρησιμοποιείτε σωστά και δίνετε στον πελάτη σας όλες εκείνες τις κινήσεις που τον βοηθούν θετικά και αποτελεσματικά, τότε σωματικά και ψυχικά θα νιώθει πολύ καλύτερα».

Studio
Μπαίνοντας για πρώτη φορά στο studio Pilates μπορεί να κοιτάξουν τον εξοπλισμό του studio και να πουν: «Δεν υπάρχει περίπτωση να μπορώ να το κάνω εγώ αυτό», και μετά το κάνουν , χωρίς οποιοδήποτε πόνο. Αλλάζουν τη γενική τους στάση  και άποψη απέναντι στην άσκηση  και το πιστεύω τους ότι η κίνηση θα τους προκαλέσει πόνο. Αυτή η αλλαγή στη στάση είναι πολύ πιο σημαντική από τις  παραμέτρους της δύναμης και της ευλυγισίας.

Aξιολόγηση
Με την επιτυχή αξιολόγηση των αναγκών του ασθενή και τη δημιουργία του κατάλληλου περιβάλλοντος, ο γυμναστής μπορεί να σχεδιάσει το ορθό προπονητικό πρόγραμμα, με το ιδανικό επίπεδο αντίστασης για την κατάλληλη υποστήριξη του τραυματισμένου μέλους. Με το Pilates ο personal trainer  μπορεί να δώσει στον ασθενή του όλες εκείνες τις κινήσεις που θα τον βοηθήσουν θετικά και θα τον κάνουν ικανό να ξεπεράσει τις ικανότητες του.


ΣΤΑΛΩ ΠΙΣΤΕΝΤΗ
ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ ΤΕΦΑΑ ΑΘΗΝΩΝ
PILATES MASTER TRAINER
GROUP & PERSONAL TRAINER
Salto Health and Fitness
saltohealthandfitness@hotmail.com

Tags pilates, γυμναστικη, άσκηση, μεταβολισμός


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.2361 s (228 Queries.) // Parse time: 0.3538 s // Total time: 2.5899 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X