Αυτόλογη Μεσοθεραπεία για φυσικό και μακροχρόνιο αποτέλεσμα


Αυτόλογη Μεσοθεραπεία για φυσικό και μακροχρόνιο αποτέλεσμα

Ο Δρας Ανδρέας Ζ. Μαλλουρής μας μαθαίνει τι είναι η αυτόλογη ανάπλαση δέρματος - PRP (Platelet Rich Plasma)

Είναι «in», είναι αποτελεσματική, είναι φυσική και μακροχρόνια. Δεν είναι καθόλου τυχαίο που η αυτόλογη μεσοθεραπεία είναι πλέον περιζήτητη, για την ανάπλαση  και την επανάκτηση της ελαστικότητας του δέρματος. Την χαρακτηρίζουν επiσης Vampire Lifting.

Δε θα θέλατε όμως να μάθετε περισσότερα για τις ιδιότητες και τις δυνατότητες αυτής της μεθόδου;

Το γερασμένο δέρμα, έχει περιορισμένη ελαστικότητα και λιγότερο κολλαγόνο. Είνι πιο ξηρό και με μειωμένη ποσότητα υαλουρονικού οξέος,.

Αυτή η θεραπεία στοχεύει στην ενεργοποίηση των κυττάρων που παράγουν κολλαγόνο για την αποκατάσταση της ελαστικότητας και της ζωντάνιας του δέρματος. Μπορεί να εφαρμοστεί για την λείανση ρυτίδων και ελάττωση της χαλάρωσης του προσώπου και του λαιμού, για βελτιώσεις στις ουλές ακμής στο πρόσωπο, ράχη και στήθος όπως και στις ραγάδες του δέρματος,
 
Αποτελεί μέθοδο που στηρίζεται στην διαδικασία της επούλωσης του τραύματος όπου τα αιμοπετάλια του αίματος, παίζουν αρχικό και θελμελιώδη ρόλο στην έναρξη και εξέλιξη της επούλωσης και της παραγωγής κολλαγόνου.


PRP ΚΑΙ ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ
Σε ποιες περιπτώσεις εφαρμόζεται

Μπορεί να εφαρμοστεί για την επούλωση χρόνιων τραυμάτων, στη βελτίωση ουλών μετατραυματικών και ακμής, στην ανάπλαση του δέρματος και την επανάκτηση της ελαστικότητας του όπως και στην τριχόπτωση και αντιμετώπιση μορφών αλωπεκείας. Το PRP, ως αυτόλογη μεσοθεραπεία, εκμεταλλεύεται τις ιδιότητες των αιμοπεταλίων.

Γιατί ονομάζεται Αυτόλογη;
Είναι μεσοθεραπεία με τη χρήση του πλάσματος πλούσιου σε αιμοπετάλια ( Platelet Rich Plasma), του ιδίου του ασθενή. Τα αιμοπετάλια αποτελούν πληθυσμό κυττάρων που ανήκουν στα έμμορφα συστατικά του αίματος.  Τα κύτταρα αυτά έχουν την ιδιότητα να αναλαμβάνουν αρχικά την διακοπή της αιμορραγίας. Η δράση τους όμως με την ικανότητα τους να παράγουν αυξητικούς παράγοντες, επεκτείνεται και προς τους ινοβλάστες, που είναι τα κύτταρα που παράγουν κολλαγόνο. Έτσι, εφαρμόζοντας τη μέθοδο αυτη αναζωογονείται το δέρμα με την παραγωγη κολλαγόνου και νέων τριχοειδών. Οι αυξητικοί παράγοντες είναι πρωτεΐνες με αναπλαστικές και επανορθωτικές ιδιότητες που υπάρχουν στον οργανισμό μας. Έχουν την ικανότητα να ενισχύουν την αποκατάσταση των ιστών που  έχουν υποστεί βλάβη και να ενεργοποιούν τα βλαστοκύτταρα.
Πόση ώρα διαρκεί η διαδικασία της θεραπείας;
Το PRP, είναι θεραπεία που εφαρμόζεται στο ιατρείο με απαιτούμενο χρόνο, για την ολοκλήρωση της τα περίπου 30 λεπτά.
Step by step η διαδικασία:
1. Για τη διεξαγωγή της PRP μεσοθεραπείας, λαμβάνονται περίπου 20 ml αίματος από τον ασθενή.
2. Στη συνέχεια, πραγματοποιείται φυγοκέντρηση του αίματος, για να απομονωθεί το πλούσιο σε αιμοπετάλια πλάσμα (PRP).
3. Το πλούσιο σε αιμοπετάλια πλάσμα (PRP) ενεργοποιείται στη συνέχεια με την προσθήκη διαλύματος νουκλεοτιδίων καθώς και με την προσθήκη ιόντων ασβεστίου.
4. Τέλος, γίνεται έγχυση του πλάσματος με τη μέθοδο της μεσοθεραπείας σε όλο το πρόσωπο και ιδιαίτερα στα σημεία του προσώπου και του λαιμού όπου χρειάζεται ανάπλαση.
Special Tips :
- Η διαδικασία μπορεί να συνδυαστεί με άλλες μεθόδους όπως με τη χρήση micro needling για ενίσχυση της ενεργοποίησης του μηχανισμού της επούλωσης με την χρήση PRP (Platelet Rich Plasma).
- Η μέθοδος αυτή εφαρμόζεται με πρωτόκολλα που απαιτούν 4 επαναλήψεις ανά 3-6 εβδομάδες και μια επαναληπτική συνεδρία σε 9 μήνες.

Θα πονέσω γιατρέ;
Είναι μεσοθεραπεία! Πονά όσο μια μεσοθεραπεία.

Συμπερασματικά, με τη θεραπεία αυτή χρησιμοποιείται το αίμα του ίδιου του ασθενή. Είναι μια απλή μέθοδος που μπορεί να εφαρμοστεί στο ιατρείο. Τα αποτελέσματα; Ορατά, φυσικά και μακροχρόνια.

Δρ Ανδρέας Ζ. Μαλλουρής
Πλαστικός Χειρουργός, M.D,Ph.D
Κέντρο Ιατρικής Αισθητικής ideal Aesthetics,
Γωνία Λεωφ. Αθαλάσσης και Αμφιπόλεως 2, 3ος όροφος. Λευκωσία
Τηλ: 22 769300
Κιν.: 97 871717
a.mallouris@gmail.com

Tags Ανδρέας Ζ. Μαλλουρής, πλαστικη, χειρουργικη, αισθητικη


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.4760 s (229 Queries.) // Parse time: 0.3473 s // Total time: 2.8233 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X