Πασχαλινή Περιηγητική Εκδρομή στην Κρήτη


Πασχαλινή Περιηγητική Εκδρομή στην Κρήτη

17 - 24 Απριλίου (8 μέρες - 7 διανυκτερεύσεις). Ημιδιατροφή, εορταστικά πασχαλινά γεύματα, ζωντανή μουσική και χορός, εκδρομές / προσκυνήματα, μεταφορές.

Μεγάλη Πέμπτη 17/4: Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Λάρνακας. Αναχώρηση με απευθείας πτήση για το Ηράκλειο. Άφιξη, επιβίβαση στα λεωφορεία και μεταφορά στο Ρέθυμνο. Άφιξη στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση στα δωμάτια. Νηστίσιμος και μη μπουφές στο εστιατόριο "Οθέλλο" του ξενοδοχείου.

Μεγάλη Παρασκευή 18/4:

07.30 - 09.45: Πρόγευμα στο ξενοδοχείο.
10.00: Περιήγηση με τα πόδια της γραφικότατης πόλης του Ρεθύμνου. Επίσκεψη του Ενετικού λιμανιού, της παλιάς πόλης, του Ενετικού φρουρίου Φορτέτζα και της Ιεράς Μητρόπολης Ρεθύμνου. Στη συνέχεια φθάνουμε στην πλατεία της Κυρίας των Αγγέλων όπου βρίσκεται η εκκλησία της Μικρής Παναγίας η οποία οικοδομήθηκε στα χρόνια της Βενετοκρατίας και ήταν αφιερωμένη στην Αγία Μαρία Μαγδαληνή του Τάγματος των Δομινικανών (πρόκειται για τρίκλιτη εκκλησία που στα χρόνια της τουρκοκρατίας μετατράπηκε σε τζαμί και το 1680 προστέθηκε μιναρές που σύντομα κατέρρευσε) και η περιήγησή μας ολοκληρώνεται στην εκκλησία των Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.
17.30: Μαθήματα παρασκευής Κρητικών παραδοσιακών εδεσμάτων από τον Σεφ του ξενοδοχείου.
19.00: Συγκέντρωση στο ξενοδοχείο και προσφορά ποτού καλωσορίσματος με διάφορα σνακ.
19.45: Μετάβαση στην εκκλησία για την Θεία Λειτουργία και ακολούθως την περιφορά του επιταφίου στην πόλη. 
21.30: Δείπνο (νηστίσιμος και μη μπουφές) στο εστιατόριο "Οθέλλο" του ξενοδοχείου.

Μεγάλο Σάββατο 19/4:

07.15 - 08.45: Πρόγευμα στο ξενοδοχείο.
09.00: Αναχώρηση για επίσκεψη στη δυτική Κρήτη και το νομό Χανίων. Πρώτος σταθμός μας για καφέ στη πανέμορφη Αργυρούπολη με το καταπράσινο τοπίο και τις τρεχούμενες πηγές. Συνεχίζουμε για την Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης στο Κολυμπάρι, με πλούσιο έργο και πολλές συμμετοχές σε επιστημονικά συνέδρια. Δίπλα βρίσκεται η Μονή Γωνιάς.  Η Μονή είναι αφιερωμένη στην Παναγιά Οδηγήτρια, και είναι περικυκλωμένη από μια αυλή γύρω από την οποία βρίσκονται τα κελιά των μοναχών,  η αίθουσα φαγητού, τα δωμάτια του Ηγούμενου, οι αποθήκες και  τα κελάρια. Το μοναστήρι είχε μια πλούσια βιβλιοθήκη η οποία κάηκε από τους Τούρκους το 1866. Μόνο μερικά βιβλία ξέφυγαν από την σφαγή, Ένα μικρό μουσείο εκθέτει μια συλλογή σημαντικών Υστεροβυζαντινών εικόνων και έναν θησαυρό άγιων λειψάνων και αλλά αντικείμενα ανεκτίμητης αξίας. Ακολούθως αναχωρούμε για το χωριό Θέρισσος που είναι κτισμένο στους πρόποδες των Λευκών Ορέων και βρίσκεται σε απόσταση 15 χλμ. νότια της πόλης των Χανίων. Είναι ιδιαίτερα γνωστό, καθώς έχει συνδεθεί με την επαναστατική δράση του Ελευθέριου Βενιζέλου. Για να φτάσουμε στο χωριό θα περάσουμε από το φαράγγι που φέρει το όνομα του Βενιζέλου. Έπειτα θα δούμε την πόλη των Χανίων, πρώην πρωτεύουσα της Κρήτης. Επίσκεψη στη αγορά και στο Ενετικό λιμάνι. Επιστροφή το απόγευμα στο Ρέθυμνο με στάση στη λίμνη Κουρνά, τη μοναδική φυσική λίμνη σε νησί στην Μεσόγειο.
23.00: Μετάβαση στην Εκκλησία για την Ανάσταση.
00.30: Πλούσιο δείπνο στο εστιατόριο "Οθέλλο" του ξενοδοχείου. Θα σερβιριστεί η πατροπαράδοτη μαγειρίτσα και ποικιλία εδεσμάτων.

Κυριακή του Πάσχα 20/4: Χρόνια Πολλά – Χριστός Ανέστη!
07.30 - 10.00: Πρόγευμα στο ξενοδοχείο.
11.30: Μαθήματα Κρητικών χορών από χοροδιδάσκαλο συνεργάτη του ξενοδοχείου.
13.00: Πλούσιος Πασχαλινός μπουφές με αρνιά σούβλας, κοκορέτσι και εκλεκτής ποικιλίας εδέσματα. Ζωντανή μουσική και παραδοσιακοί χοροί. Υπόλοιπο ημέρας ελεύθερο.
21.00: Διοργάνωση τόμπολας στο ξενοδοχείο.

Δευτέρα του Πάσχα 21/4:

07.30 - 08.45: Πρόγευμα στο ξενοδοχείο.
09.00: Αναχώρηση για εκδρομή στην ενδοχώρα του Νομού Ρεθύμνου. Πρώτος μας σταθμός η Ιερά Μονή Αρκαδίου, ίσως το πιο ιστορικό μνημείο της Κρήτης. Από εδώ ξεκίνησε η Κρητική επανάσταση ενάντια στο Τούρκο κατακτητή. Σε όλους μας είναι ακουστό το Ολοκαύτωμα της μονής. Συνεχίζουμε για το παραδοσιακό χωριό Μαργαρίτες. Οι Μαργαρίτες έχουν παράδοση στην αγγειοπλαστική και οι κάτοικοι του χωριού εξακολουθούν ακόμα να κατασκευάζουν πήλινα αγγεία, απομιμήσεις αρχαίων μινωικών αγγείων. Ανηφορίζοντας κατευθυνόμαστε στους πρόποδες του Ψηλορείτη. Πρώτη μας στάση το χωριό Ζωνιανά. Επίσκεψη στο μουσείο κέρινων ομοιωμάτων. Το μουσείο "Ποταμιανού" περιλαμβάνει 87 κέρινα ομοιώματα, που σε φυσικό μέγεθος αναπαριστούν, μπροστά στα μάτια του θεατή, σκηνές από την ιστορία της Κρήτης. Σε ένα ειδικά διαμορφωμένο για το μουσείο χώρο 1000 τετραγωνικών μέτρων και με διακόσμηση ανάλογη της θεματολογίας, προβάλλονται σκηνές όπως του Ελ. Βενιζέλου, του Κορνάρου, του Αρκαδίου, του Θεοτοκόπουλου, του Καζαντζάκη και πολλές άλλες μορφές, που αξίζει να διατηρηθούν στη μνήμη μας. Καταλήγουμε στο ξακουστό Κρητικό χωριό Ανώγεια, γενέτειρα του μεγαλύτερου μουσικού που γέννησε η Κρήτη, του Νίκου Ξυλούρη. Επιστροφή το απόγευμα στο Ρέθυμνο.
19.30: Συγκέντρωση στο ξενοδοχείο και προσφορά αποχαιρετιστήριου ποτού με διάφορα σνακ.
20.00: Δείπνο στο εστιατόριο "Οθέλλο" του ξενοδοχείου.

Τρίτη του Πάσχα 22/4:

07.30 - 10.00: Πρόγευμα στο ξενοδοχείο.
10.30: Αναχώρηση για την Ανατολική Κρήτη. Η πρώτη μας στάση θα είναι στο χωριό Φόδελε, λίγο πριν το Ηράκλειο. Το χωριό βρίσκεται σε μία κοιλάδα με πορτοκαλιές και είναι συνδεδεμένο με το μεγάλο Κρητικό ζωγράφο Δομίνικο Θεοτοκόπουλο, τον El Greco. Το σπίτι όπου γεννήθηκε βρίσκεται βορειοανατολικά του χωριού και υπάρχει ένα μικρό μουσείο. Συνεχίζουμε για την Ιερά Μονή του Αγίου Γεωργίου (Σεληνάρι) και ακολούθως τη γραφική πόλη και πρωτεύουσα του νομού Λασιθίου Άγιο Νικόλαο. Επόμενός μας σταθμός είναι η φημισμένη Ελούντα. Από την Ελούντα θα επισκεφθούμε το νησάκι της Σπιναλόγκας, γνωστό σαν η τελευταία αποικία λεπρών στην Ευρώπη Η πρωτεύουσα της Κρήτης, το Ηράκλειο δεν είναι μακριά. Θα δούμε τη Λότζια, τη Κρήνη Μοροζίνη (Λιονταράκια), το Ναό της Αγίας Αικατερίνης με το μουσείο Βυζαντινών εικόνων, τον Άγιο Μηνά (Μητροπολιτικός ναός Ηρακλείου), τον Άγιο Τίτο και το επιβλητικό φρούριο του «Κούλε» στην είσοδο του παλιού ενετικού λιμανιού. Επιστροφή αργά το απόγευμα στο Ρέθυμνο.
20.00: Δείπνο στο εστιατόριο "Οθέλλο" του ξενοδοχείου.

Τετάρτη του Πάσχα 23/4:

07.30 - 08.45: Πρόγευμα στο ξενοδοχείο.
09.00: Αναχώρηση για να γνωρίσουμε την ρομαντική και άγρια όψη της νότιας Κρήτης. Πρώτη μας στάση στο χωριό Πλακιάς, ένα ραγδαία αναπτυσσόμενο τουριστικό θέρετρο φημισμένο για τις ατέλειωτες παραλίες και τα καταγάλανα νερά. Ακολούθως επισκεπτόμαστε την Ιερά Σταυροπηγιακή και Πατριαρχική Μονή Πρέβελη η οποία έχει ένδοξο παρελθόν λόγω της ενεργούς συμμετοχής των αδελφών μοναχών της σε όλους τους εθνικούς αγώνες για την ελευθερία και τη μόρφωση του Λαού μας.  Συνεχίζουμε για το Κουρταλιώτικο φαράγγι. Ένα θαυμάσιο φαράγγι που αξίζει κανείς να επισκεφθεί. Ακολουθώντας τα σκαλοπάτια που βρίσκονται πλευρικά του δρόμου φθάνουμε στο βάθος του φαραγγιού, όπου βρίσκεται η εκκλησία του Αγίου Νικολάου. Καταλήγουμε στο παραδοσιακό Κρητικό χωριό Σπήλι, με τα κρυστάλλινα νερά που αναβλύζουν από τις κρήνες της κεντρικής πλατείας. Έπειτα θα δούμε το πλούσιο σε βλάστηση φαράγγι της Πατσού, ένα από τα γνωστότερα και ομορφότερα της Κρήτης. Η ευρύτερη περιοχή παράγει κάθε είδους προϊόντα καλής ποιότητας όπως λάδι, καρύδια, κεράσια, οπωρικά, εσπεριδοειδή κάτι που οφείλεται στις πολλές πηγές νερού που διαθέτει. Το όλο τοπίο είναι όντως εντυπωσιακό και θα σας συνεπάρει. Κάτω από την Βραχοσκεπή του Φαραγγιού βρίσκεται το εκκλησάκι του Αγίου Αντωνίου, προστάτη των παιδιών, θεωρείται Θαυματουργός και προσελκύει πλήθος προσκυνητών. Τελευταία μας στάση το φράγμα των Ποταμών, ένα από τα πιο πρωτοποριακά, ενεργειακά έργα της χώρας, πόλος έλξης επισκεπτών που θαυμάζουν τον νέο υδροβιότοπο και τα γεωμορφολογικά χαρακτηριστικά της περιοχής. Επιστροφή στο Ρέθυμνο.
19.30: Συγκέντρωση στο ξενοδοχείο και προσφορά αποχαιρετιστήριου ποτού με διάφορα σνακ.
20.00: Δείπνο στο εστιατόριο "Οθέλλο" του ξενοδοχείου.

Πέμπτη του Πάσχα 24/4:

07.30-10.00: Πρόγευμα στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος για να επισκεφθούμε την Λαϊκή Αγορά (παζάρι) που διοργανώνεται τη μέρα αυτή στην πόλη του Ρεθύμνου. Νωρίς το μεσημέρι επιβίβαση στα λεωφορεία και αναχώρηση για το αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» του Ηρακλείου και το ταξίδι της επιστροφής στη Κύπρο, φεύγοντας με τις καλύτερες εντυπώσεις από τη Κρήτη.

ΤΙΜΕΣ ΑΝΑ ΑΤΟΜΟ
Ξενοδοχείο Lefkoniko Beach & Bay 4*: Δίκλινο - €525 / Τρίκλινο - €505 / Μονόκλινο -  €595 / 1ο παιδί - €340 / 2ο παιδί - €420.

Στις τιμές περιλαμβάνονται:
• Αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα-Ηράκλειο-Λάρνακα με απευθείας πτήσεις της Aegean Airlines.
• Φόροι αεροδρομίων & επίναυλος καυσίμων (αύξηση ή μείωση επιβαρύνει ή ωφελεί τον ταξιδιώτη).
• Επτά (7) βράδια διαμονή στο παραπάνω ξενοδοχειακό συγκρότημα στην πόλη του Ρεθύμνου.
• Ημιδιατροφή (πρόγευμα & δείπνο) καθημερινώς με εξαιρετικής ποιότητας νηστίσιμα και μη εδέσματα.
• Δείπνο Αναστάσεως και μεσημεριανό Πασχαλινό μπουφέ με Οβελία (μέρος της ημιδιατροφής).
• Ζωντανή μουσική & χοροί (το μεσημέρι της ημέρας του Πάσχα).
• Ποτό καλωσορίσματος και αποχαιρετιστήριο ποτό με διάφορα σνακ.
• Πασχαλινό κοκτέιλ, τσουρέκι, Πασχαλινά αυγά και λαμπάδα.
• Μεταφορά αεροδρόμιο-ξενοδοχείο-αεροδρόμιο.
• Όλες οι εκδρομές/προσκυνήματα (όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα) με πολυτελή κλιματιζόμενο λεωφορείο.
• Έμπειρος αρχηγός/συνοδός του γραφείου μας στην Κρήτη καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής.
• Έντυπο πληροφοριακό υλικό για την Κρήτη.
• Υπηρεσίες αντιπροσώπου μας (Aphrodite Travel).
• Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται οι είσοδοι κατά τη διάρκεια των εκδρομών:
• Ενετικό κάστρο Φορτέτζα €4 ανά ενήλικα, παιδιά έως 18 ετών δωρεάν.
• Μουσείο κέρινων ομοιωμάτων €3,5 ανά άτομο, παιδιά ως 5 ετών δωρεάν.
• Σπήλαιο "Σφενδόνη" στα Ζωνιανά €4 ανά ενήλικα, παιδιά έως 9 ετών δωρεάν.
• Πλοιάριο για μετάβαση στην Σπιναλόγκα €8 ανά ενήλικα, παιδιά ως 5 ετών δωρεάν.
• Είσοδος στον αρχαιολογικό χώρο της Σπιναλόγκας €2 ανά ενήλικα, παιδιά ως 18 ετών δωρεάν.

Σημειώσεις για το ξενοδοχείο:
• Βρίσκεται μόλις 50 μέτρα από την απέραντη χρυσή αμμουδιά και 500 μέτρα από το κέντρο της πόλης.
• Ο Ιερός Ναός του Αγίου Γεωργίου Πεταλιώτη βρίσκεται σε απόσταση μόλις 300 μέτρα από αυτό.
• Διατίθενται και οικογενειακά δωμάτια 2 ανεξάρτητων χώρων (για 4-5 άτομα). Η τιμή του 1ου παιδιού σε περίπτωση διαμονής σε οικογενειακό δωμάτιο είναι η ίδια με αυτή του 2ου. Όταν υπάρχει 3ο παιδί η διαμονή είναι σε οικογενειακά δωμάτια (και οι τιμές του 1ου παιδιού παραμένουν ως έχουν παραπάνω).

Πτήσεις: Λάρνακα - Ηράκλειο 16.30 - 18.00 / Ηράκλειο - Λάρνακα 14.15-15.45.

Tags Κρητη, Travel, travelling, Ταξιδι, πασχα


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.8217 s (256 Queries.) // Parse time: 0.3985 s // Total time: 3.2202 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X