Τα μυστικά της…τέλειας σχέσης


Τα μυστικά της…τέλειας σχέσης

Τα λάθη πολλές φορές έχουν την ρίζα τους στις δικές μας πεποιθήσεις! Γι’ αυτό είναι σημαντικό να διερωτηθούμε κατά πόσο είμαστε ερωτευμένοι ή απλά είμαστε ερωτευμένοι με την ιδέα του να είμαστε ερωτευμένοι … Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι οι οποίοι αγαπάνε την ιδέα του να είναι ερωτευμένοι και να είναι σε σχέση. Μια τέτοια πεποίθηση ωστόσο, μας εγκλωβίζει σε λάθος σχέσεις, στις οποίες μένουμε ακόμη και όταν είμαστε δυστυχισμένοι.  

Οι σχέσεις βασίζονται στο σεβασμό! Από τον σεβασμό γεννιέται η αγάπη, ο έρωτας, ο θαυμασμός, η επικοινωνία, η κατανόηση, η συναισθηματική ηρεμία και ασφάλεια, η ειλικρίνεια, η καλή σεξουαλική ζωή, η ευτυχία κτλ. Αν διαρκώς μας κρίνουν ή κρίνουμε, αν ανταγωνιζόμαστε και αν δεν τηρούμε τις υποσχέσεις μας, τότε βλέπουμε σημάδια έλλειψης σεβασμού.  Στις σχέσεις μας χρειάζεται να είμαστε ο εαυτός μας και η ύπαρξή μας χρειάζεται να είναι σεβαστή. Αν αυτός ο πυρήνας απουσιάζει τότε η σχέση έχει ημερομηνία λήξης.  Όλες οι σχέσεις απαιτούν τον συμβιβασμό τους και εννοείτε μια υγειές σχέση δεν τους χρεώνει … Αν το ταίρι μας δεν συμβιβάζεται ή/και δεν είναι διευθετημένο να συμβιβαστεί σε κάποιο βαθμό, τότε και πάλι δεν υπάρχει σεβασμός, και η σχέση εξελίσσεται  σε μονόπλευρη.

Φυσικά η έλλειψη εμπιστοσύνης που στο σήμερα έχει τα φόρτε της … είναι ακόμη ένα προμηνυματικός οιωνός για χωρισμό, ακόμη ένα σημάδι της «λάθος» σχέσης για μας! Η εμπιστοσύνη είναι κύριο συστατικό σε μια υγιής σχέση.

Λίγη ζήλεια δεν βλάπτει. Αλλά όταν ζηλεύουμε τον άνθρωπο μας, ή όταν το ταίρι μας μάς ζηλεύει (την δουλειά μας, την καταξίωση μας, τους φίλους μας κτλ) τότε είμαστε στον λάθος δρόμο … Τα έτερα, πέρα από το να στηρίζουν ο ένας τον άλλο, χρειάζονται να είναι ευτυχισμένα ο ένας για τον άλλο.  Δεν υπάρχει ανταγωνισμός μεταξύ των έτερων παρά μόνο αλληλοθαυμασμός! Τα έτερα χρειάζονται να είναι μια αποτελεσματική ομάδα σε όλους τους τομείς!

Η σχέση μας χρειάζεται ηρεμία! Η συναισθηματική κακοποίηση και ο έλεγχος στο ταίρι μας θα τον/την κατακρεουργήσει … αν τον/την μειώνουμε (από το οποίο εξυπακούεται και ότι δεν τον/την σεβόμαστε αλλά ούτε και τον/την θαυμάζουμε), προσβάλουμε, βρίζουμε ή/και κτυπούμε … αν του/της λέμε πως πρέπει να περνά τις ώρες του/της, τι να φορέσει …  τότε ξέρουμε να αγαπάμε λάθος.  Επιπρόσθετα, πολλές φορές το φαινόμενο αυτό μεταμορφώνεται σε ανάγκη να φταίμε διαρκώς και για τα πάντα το ταίρι μας. Μια καταιγίδα που θα πνίξει την σχέση μας και το τέλος μας έρχεται.

Επικοινωνία. Μια σχέση βασίζεται στην επικοινωνία και τον σεβασμό. Αν δεν μπορούμε να μιλήσουμε, να επικοινωνήσουμε, να κατανοήσουμε και να δουλέψουμε τα «προβλήματά» μας με τον άνθρωπό μας  και να βρούμε λύσεις… αν δεν μπορούμε να μοιραστούμε τα ενδιαφέροντα μας μαζί με τον άνθρωπό μας … τότε τι να την κάνουμε αυτή σχέση;

Μυστικά και ψέματα. Σε μια υγιής σχέση απλά δεν χρειάζονται! Αν χρειάζονται τότε πιθανόν να υπάρχει κάποιο πρόβλημα που ίσως και να μπορεί να επιλυθεί αν υπάρχει σεβασμός και επικοινωνία. Η αποκάλυψη μυστικών μπορεί να διαλύσει την εμπιστοσύνη σε ένα ζευγάρι και αυτό κατά συνέπια μπορεί να διαλύσει και τα «ομορφότερα» ζευγάρια!

Το σεξ δεν ισούται και δεν ισοδυναμεί με τη σχέση. Σημειώνεται ότι, το σεξ χρειάζεται να είναι το υπέροχο κερασάκι της τούρτας και χρειάζεται να ενισχύει αυτό το δυνατό, συναισθηματικό μοναδικό δέσιμο στη σχέση.

Χριστίνα Φ. Σορόκου
Εγγεγραμμένη Συμβ. Ψυχολογός , Master Practitioner στις Διατροφικές Διαταραχές & Ανθρωποκεντρική Ψυχοθεραπεύτρια
Κέντρο Ψυχοθεραπείας & Ψυχομετρικής - Center of Psychotherapy & Psychometrics
Φωτίου 3, Ρίβερ Κωρτ. 3ος όροφ, Αρ. 16, 1095/Λευκωσία
Τηλ: 22458750, Κιν: 99532393, Φαξ. 22672718
Email: cofpsychotherapynpsychometrics@gmail.com
https://www.facebook.com/CenterOfPsychotherapyAndPsychometrics
http://www.cyprus-online.org/Nicosia/Psychologists/Nicosia_Psychologists.php

Tags ερωτας, μυστικά, ΣΕΒΑΣΜΟΣ, ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ, σεξ


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.7823 s (231 Queries.) // Parse time: 0.4195 s // Total time: 3.2018 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X