6+1 βήματα για σωστό μακιγιάζ


6+1 βήματα για σωστό μακιγιάζ

Ποιά είναι τα πολύ απλά αλλά βασικά βήματα για σωστό μακιγιάζ; Η Beauty Editor του ilovestyle.com Κούλα Θεμιστοκλέους μας τα αποκαλύπτει.

1. Η ενυδάτωση αποτελεί το Α και το Ω ενός τέλειου μακιγιάζ γι’ αυτό εφάρμοσε την ενυδατική σου σε καθαρό δέρμα. Μην παραλείψεις την κρέμα για τα μάτια, ώστε το κονσίλερ, που θα εφαρμόσεις στη συνέχεια, να απλωθεί ομοιόμορφα. Αν η επιδερμίδα σου δείχνει θαμπή τότε θα πρέπει να κάνεις απολέπιση.

2. Επιλέγεις ένα κονσίλερ κατά προτίμηση σε κιτρινωπή απόχρωση και το εφαρμόζεις κάτω από τα μάτια, μέχρι τη γραμμή των βλεφαρίδων και στην  εσωτερική γωνία του ματιού. Για να το σταθεροποιήσεις πέρασε μία πούδρα στην ίδια ή πιο ανοικτή απόχρωση, όπως επίσης και στο άνω βλέφαρο για να φύγει η γυαλάδα. Το κονσίλερ θα πρέπει να είναι μία με δύο αποχρώσεις πιο ανοικτό από το φυσικό τόνο της επιδερμίδας σου.

3. Η σειρά της βάσης… για να βρεις την τέλεια απόχρωση πρέπει να τη δοκιμάσεις στα μάγουλα και το μέτωπο. Αυτή που είναι σχεδόν αόρατη, είναι και η πιο κατάλληλη για την επιδερμίδας σου. Απλώνουμε τη βάση συνήθως γύρω από τη μύτη και το στόμα και στις εξωτερικές γωνίες του προσώπου. Αν έχεις τυχόν κοκκινίλες υπάρχουν τα ειδικά καλυπτικά στικ που εφαρμόζονται τοπικά. Τώρα το καλοκαίρι μπορείς να χρησιμοποιήσεις εναλλακτικά μία ενυδατική κρέμα που περιέχει λίγο χρώμα. Βάλε το φον-τε-τεν σου.

4. Εφαρμόζουμε με το ειδικό πινέλο την πούδρα, στην κατάλληλη πάντα απόχρωση. Εάν νιώθεις την επιδερμίδα σου ξηρή, τοποθέτησέ την μόνο γύρω από τη μύτη και στο μέτωπο.

5. Το ρουζ μπαίνει με φορά προς τους κροτάφους και μετά προς τα κάτω για να απαλύνεις το χρώμα. Η λύση της μπρονζέ πούδρας στις περιοχές που συνήθως παίρνουν χρώμα από τον ήλιο, όπως τα μάγουλα, το μέτωπο, τη μύτη και το πιγούνι, δίνει ένα πιο ζεστό αποτέλεσμα.

6. Το κραγιόν αν τοποθετεί με ένα πινελάκι χειλιών, η εφαρμογή του είναι πιο ακριβής. Η απόχρωση που σε κολακεύει είναι ίδια στην απόχρωση των χειλιών σου ή η ελαφρώς πιο σκούρα. Για να έχει διάρκεια το κραγιόν σου φτιάξε το περίγραμμα των χειλιών σου πριν την  εφαρμογή του κραγιόν, με ένα μολύβι, το οποίο θα αναμείξεις αργότερα με το πινέλο.

7. Σχημάτισε τα φρύδια σου με την ειδική σκιά ή με ένα μολύβι φρυδιών στο φυσικό τους χρώμα. Για να εφαρμόσεις τη σκιά, ξεκίνα από την εσωτερική γωνία των φρυδιών ακολουθώντας το φυσικό τους σχήμα. Άπλωσε μία ανοιχτόχρωμη σκιά από τη γραμμή των βλεφαρίδων μέχρι το κόκκαλο των φρυδιών. Στη συνέχεια, μία σκιά σε μεσαία απόχρωση στο κάτω μέρος του άνω βλεφάρου, μέχρι την πτυχή που κάνει το μάτι σου. Τελειώνοντας πέρασε δύο φορές τις βλεφαρίδες σου με μασκάρα.

Tags Ομορφια, Μακιγιαζ, κανονες, συμβουλές


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.3299 s (228 Queries.) // Parse time: 0.2087 s // Total time: 2.5386 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X