5 λόγοι για να… βουτήξετε!


 5 λόγοι για να… βουτήξετε!

Γιατί δεν πρέπει να αναβάλλετε για αύριο το κολύμπι και την υδρογυμναστική (aqua aerobic), που έπρεπε να είχατε αρχίσει χτες!  

1. Είναι εξαιρετικά αποτελεσματική άσκηση και κάνει θαύματα στον τομέα του αδυνατίσματος, αφού η αντίσταση του νερού είναι 10 φορές μεγαλύτερη από εκείνη του αέρα, με αποτέλεσμα να πραγματοποιούνται μεγαλύτερες καύσεις. Αξίζει να επισημανθεί ότι κολυμπώντας για μια ώρα καίγονται έως και 500 θερμίδες, ενώ παράλληλα γυμνάζεται ολόκληρο το σώμα από την κορυφή μέχρι τα νύχια.

2. Βοηθάει στο να θεραπευτούν οι βλάβες ή τα συμπτώματα αυτών, που προκαλεί στο σώμα η καθιστική ζωή. Άτομα που έχουν βάλει την κολύμβηση στη ζωή τους παρατηρούν με ευχαρίστηση μεγάλη διαφορά στην ποιότητα της καθημερινότητάς τους κι αυτό γιατί λυτρώνονται από πόνους του αυχενικού, οσφυαλγίες και ισχιαλγίες.

3. Ευεργετεί το καρδιοαναπνευστικό και το κυκλοφορικό σύστημα, τονώνει τους μύες και σχηματίζει το σώμα. Απευθύνεται σε όλα τα επίπεδα γύμνασης των ανθρώπων από αρχάριους μέχρι γυμνασμένους, ηλικιωμένους και έγκυες.

4. Συστήνεται ιδιαίτερα για άτομα με ορθοπεδικά προβλήματα, όπως είναι το αυχενικό σύνδρομο, παθήσεις σε σπόνδυλο, μέση, γόνατα και αρθρώσεις, αλλά και σε περιπτώσεις ανθρώπων που διανύουν μετατραυματική περίοδο ή έχουν περάσει εγκεφαλικό ή καρδιακό επεισόδιο.

5. Μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετική λύση για τις γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση, περίοδος κατά την οποία επιταχύνεται η διαδικασία της οστεοπόρωσης. Γι’ αυτό το λόγο στις περισσότερες παρατηρείται ραγδαία μείωση της οστικής μάζας. Τα οστά διασπώνται, για να δώσουν το  απαραίτητο ασβέστιο στον οργανισμό, όμως, με τη συστηματική συμμετοχή των γυναικών στην αθλητική δραστηριότητα και ειδικά στη κολύμβηση παρουσιάζεται  μεγαλύτερη επιβράδυνση στο ρυθμό της οστικής απώλειας.

ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΑΝΔΡΕΟΥ
ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ ΤΕΦΑΑ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ
GROUP & PERSONAL TRAINER
Salto Health and Fitness saltohealthandfitness@hotmail.com

Tags ΚΟΛΥΜΠΙ, καρδιά, υγεια


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.0014 s (252 Queries.) // Parse time: 0.4346 s // Total time: 2.4360 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X