Ανάδρομη Αφροδίτη στον Αιγόκερω


Ανάδρομη Αφροδίτη στον Αιγόκερω

Από τις 21 Δεκεμβρίου 2013 έως τις 31 Ιανουαρίου 2014. Τι σημαίνει;

Η Αφροδίτη συμβολίζει τις σχέσεις κι έτσι στην ανάδρομη κίνησή της οι σχέσεις είναι αυτές που επηρεάζονται δυσάρεστα με δυσκολίες, φόβους και άγχη. Είναι η περίοδος που οι διαφορές, οι διαφωνίες και τα παράπονα που κρυβόντουσαν κάτω από το χαλί ή δεν εκφραζόντουσαν άμεσα τώρα έρχονται στην επιφάνεια πιο έντονα. Είναι η εποχή που αν οι σχέσεις είναι προβληματικές μπορούν να συζητηθούν σε βάθος ή αν δεν υπάρχει πεδίο συνεννόησης να μπουν σε φάση κρίσης.

Τα αισθήματα αυτή την εποχή παγώνουν, η σύνδεση μεταξύ των ανθρώπων ατονεί και αισθανόμαστε πιο έντονα την απόρριψη. Η τρυφερότητα δεν εκφράζεται εύκολα, η τυπικότητα παίρνει τη θέση των αισθημάτων. Ο Αιγόκερως είναι αποστασιοποιημένος συναισθηματικά ούτως ή άλλως και η Αφροδίτη εδώ ανάδρομη τονίζει την ψυχρότητα, τους περιορισμούς και τα όρια καταργώντας τον αυθορμητισμό και την οικειότητα.

Η ανάδρομη Αφροδίτη επαναξιολογεί τις σχέσεις που μας ενδιαφέρουν βάζοντάς τες στο μικροσκόπιο. Είναι ένα crash test για να συνειδητοποιήσουμε την απόσταση που χωρίζει το/τη σύντροφο που επιθυμούμε από το σύντροφο που έχουμε και το σύντροφο που επιθυμούμε να είμαστε και είμαστε στην πραγματικότητα. Οι σχέσεις που έχουν αποδείξει την αντοχή και τη σταθερότητά τους δεν έχουν να φοβούνται τίποτα. Ωστόσο είναι εποχή προσοχής που χρειάζεται να την περνάμε με ανοιχτά τα μάτια.

Δεν είναι ευνοϊκή περίοδος για να ξεκινήσεις μια ερωτική σχέση και φυσικά δεν είναι μια καλή εποχή για να διαπραγματευτείς οικονομικά θέματα, για οικονομικές δοσοληψίες, σημαντικές αγορές, ή συνεταιρισμούς.

Ναι υπάρχει πιθανότητας επιστροφής, ή επανεμφάνισης ανθρώπων με τους οποίους σχετιστήκαμε σοβαρά στο παρελθόν. Αυτή η επιστροφή όμως που ανακινεί θέματα σχέσεων, έρχεται για να βάλλει μια τελεία στο παρελθόν. Είναι σα να κλείνουν οι εκκρεμότητες με το παρελθόν.

Σε κάθε περίπτωση οι οριστικές αποφάσεις να αφήνονται για μετά το τέλος της ανάδρομης πορείας της Αφροδίτης. Χρειάζεται να σκεφτούμε περισσότερο καθαρά την συναισθηματική μας κατάσταση όταν η Αφροδίτη βρίσκεται σε ορθή πορεία.

Κριός (21 Μαρτίου - 19 Απριλίου)

Προσοχή: Αφροδίτη ανάδρομη στον Αιγόκερω (21/12 - 31/1)

Με την Αφροδίτη να φωτίζει το πιο ορατό κομμάτι του ηλιακού σου αστρολογικού χάρτη, η έμφαση είναι στην επαγγελματική και κοινωνική σου ζωή, στην αναγνώριση που αναζητάς και στη σημασία που έχει η δουλειά για σένα. Πού βρίσκεσαι κοινωνικά, τι έχεις καταφέρει επαγγελματικά, τι γνώμη έχουν οι άλλοι για σένα ως επαγγελματία; Αντιλαμβάνεσαι ότι ενώ η Αφροδίτη σε ορθή πορεία δημιουργεί ευνοϊκό κλίμα για το επαγγελματικό και κοινωνικό σου στάτους στην ανάδρομη κίνησή της, οι επαγγελματικές σχέσεις γίνονται δύσκολες, περιπλέκονται, ξεφουσκώνουν, αντιμετωπίζουν αντιξοότητες, δυσκολίες ή και επιπλοκές. Ακόμα και κοινωνικά βαριέσαι να εμφανιστείς ή πηγαίνεις κάπου κι αισθάνεσαι ότι δεν σου λέει τίποτα, οι άνθρωποι που συναντάς δεν σου δημιουργούν καμιά ανατριχίλα ή απλώς πλήττεις. Επίσης στο διάστημα της ανάδρομής Αφροδίτης κράτα και μικρό καλάθι σε κάθε επαγγελματική πρόταση ή σχέδιο, έχε κατά νου ότι στην καλύτερη περίπτωση θα τροποποιηθεί και στη χειρότερη θα το πάρει ο άνεμος. Μην ξεκινάς οποιοδήποτε σοβαρό επαγγελματικό πρότζεκτ μέσα στο διάστημα της αναδρομής και εννοείται ότι απόφυγε να ανοίξεις μαγαζί, κατάστημα ή να κάνεις εγκαίνια, παρουσιάσεις, ανοίγματα οποιουδήποτε είδους. Αν οι επαγγελματικές σου πρακτικές έχουν τρύπες θα εμφανιστούν σε αυτό το διάστημα ώστε να τις κλείσεις. Απόφυγε κάθε είδους προβολής και προστάτεψε το όνομά σου προβάλλοντας ένα καλό επαγγελματικό προφίλ και δώσε τόπο στην οργή σε τυχόν συναδελφικές ασυνεννοησίες ή σε θέματα που αφορούν πελάτες ή υφιστάμενους.

Ταύρος (20 Απριλίου - 20 Μαΐου)

Προσοχή: Αφροδίτη ανάδρομη στον Αιγόκερω (21/12 - 31/1)

Υπάρχουν στιγμές που χτυπάς τοίχο εξαιτίας αντιλήψεων, συμπεριφορών ή ιδεών, τότε είναι η στιγμή που πρέπει να τα πάρεις αλλιώς. Η ανάδρομη Αφροδίτη στον Αιγόκερω αυτό ακριβώς σου λέει: να εξετάσεις, να διορθώσεις, να συνειδητοποιήσεις τι από τη φιλοσοφία της ζωής σου δεν ισχύει πια. Και βεβαίως να σκεφτείς και να απαντήσεις ξανά σε μερικά βασικά ερωτήματα: Ποιο είναι το νόημα της ζωής; Γιατί είσαι εδώ; Ποιοι είναι οι στόχοι σου; Τι ρόλο παίζει η μόρφωση και τα ταξίδια στη ζωή σου; Είναι πιθανόν με την Αφροδίτη ανάδρομη ό,τι σχετίζεται με ταξίδια, σπουδές, διαφήμιση, εμπορικές σχέσεις με το εξωτερικό, δικαστήρια, μετακινήσεις, επικοινωνία να μη λειτουργούν ικανοποιητικά, να δημιουργείται πρόβλημα και κωλύματα, να μην εξελίσσονται, να φέρνουν στην επιφάνεια εκκρεμότητες που δεν λύθηκαν στο παρελθόν ή να χρειάζονται αναθεώρηση. Έχε επίσης υπόψη σου ότι σοβαρές συζητήσεις ή καινούργιες αρχές δεν ευνοούνται οπότε κράτα και μικρό καλάθι.

Δίδυμοι (21 Μαΐου - 21 Ιουνίου)

Προσοχή: Αφροδίτη ανάδρομη στον Αιγόκερω (21/12 - 31/1)

Ποιες είναι οι πολύ στενές σου σχέσεις; Αυτές οι σχέσεις που σε κινητοποιούν συναισθηματικά; Ε, αυτές είναι που θα σε αναγκάσουν να σκύψεις από πάνω τους γιατί θα μοιάζουν παράφωνες σαν παλιό γραμμόφωνο. Επίσης οι οικονομικές σου συνεργασίες, οι συνεταιρισμοί σου, εκεί που έχεις βάλει χρήματα, οι εμπορικές σου δοσοληψίες είναι το άλλο θέμα που θα χρειαστεί την προσοχή σου. Ποιος έχει το πάνω χέρι; Είναι μια ερώτηση που πιθανόν να σε προβληματίσει ουσιαστικά. Εξαρτάσαι από κάποιον/α/ους κι αυτή η εξάρτηση μειώνει την ελευθερία των κινήσεών σου και σε αναγκάζει σε υπερβολικούς συμβιβασμούς; Αντέχεις; Πρέπει να αντέχεις; Πώς αντιμετωπίζεις την εξουσία – την ασκείς, στην ασκούνε και τι χρήση της κάνεις ή τις κάνουν; Είναι οι στενές σου σχέσεις υποστηρικτικές, σε στηρίζουν ή σε στεγνώνουν; Κι εσύ, τι κομίζεις στη σχέση σε πρακτικό και συναισθηματικό επίπεδο;

Είναι μια σημαντική περίοδος, που αντιλαμβάνεσαι –πιθανόν δυσάρεστα– πού στέκεσαι οικονομικά και συναισθηματικά φέρνοντας στην επιφάνεια αντιθέσεις, παραλείψεις, παράπονα, κακή διαχείριση της δύναμης –δική σου ή άλλου–, κρυφές ατζέντες. Καιρός επαναξιολόγησης οικονομικών συνθηκών και συμφωνιών, κοινών οικονομικών με άλλους. Θυμήσου ότι τα πείσματα και ο θιγμένος εγωισμός δεν βοηθάνε στην προσέγγιση.

Καρκίνος (22 Ιουνίου - 22 Ιουλίου)

Προσοχή: Αφροδίτη ανάδρομη στον Αιγόκερω (21/12 - 31/1)

Ωχ… Είσαι που είσαι εύθικτος/η τις καλές εποχές με τις σχέσεις και τη συμπεριφορά και τα αισθήματα αυτών που σε ενδιαφέρουν και του ενός ή της μία που είσαι μαζί, τι θα γίνει τώρα που η Αφροδίτη γυρίζοντας ανάδρομη δημιουργεί βραχυκύκλωμα στις επαφές; Λοιπόν. Είναι μια περίοδος που οι σχέσεις γίνονται ΤΕΡΑΣΤΙΟ θέμα. Αυτή την εποχή τα αισθήματα, η υπερευαισθησία, το ασανσέρ των διαθέσεων όχι μόνο δεν ωφελούν, αλλά δυσχεράνουν ακόμα πάρα πάνω την προσέγγιση. Εάν διαθέτεις ελάχιστη λογική και μια σταγόνα ψυχραιμίας κινητοποίησέ την ώστε να μη βγεις από αυτή την περίοδο μόνος/η ή βαθιά τραυματισμένος/η.

Πάμε πάλι. Είναι μια περίοδος που θα πρέπει να αξιολογήσεις τη σχέση σου: Πώς βλέπεις τις συντροφικές σχέσεις, τι προσφέρεις στον άλλο, τι περιμένεις από αυτόν; Είσαι μόνος/η γιατί το επέλεξες, γιατί δεν αφήνεσαι, γιατί θέλεις τον άλλο στα μέτρα σου και δεν σου κάθεται; Πώς είναι η κοινωνική σου ζωή; Είσαι άνετος εκεί έξω ή χτίζεις τοίχους ανάμεσα σε σένα και τους άλλους; Έχε υπόψη σου ότι άνθρωποι που συναντάς αυτή την περίοδο, ή που μπαίνουν στη ζωή σου, μπορεί να μην έχουν διάρκεια. Ενισχύοντας τις ήδη υπάρχουσες σχέσεις είναι πολύ καλύτερη χρήση αυτής της ανάδρομης κίνησης της Αφροδίτης. Ω, ναι, κάποιοι επιστρέφουν από το παρελθόν – για να κλείσεις τους λογαριασμούς μαζί τους και να ανακουφιστείς ή για να ανοίξει πάλι το τραύμα;


Λέων (23 Ιουλίου - 22 Αυγούστου)

Προσοχή: Αφροδίτη ανάδρομη στον Αιγόκερω (21/12 - 31/1)

Η εργασιακή καθημερινότητα μπαίνει σε εκνευριστικούς ρυθμούς – περισσότερες ώρες, μικροεντάσεις στη δουλειά, στραβωμένοι συνάδελφοι, ανικανοποίητοι διευθυντές, τρελαμένοι πελάτες, κλίμα κάπως. Και οι ερωτήσεις προς τον εαυτό σου βγαίνουν αυθόρμητες: Βρίσκομαι στη σωστή δουλειά; Τι με ενώνει με τους ανθρώπους που συναντάω κάθε μέρα στη δουλειά μου; Βαριέμαι αυτό που κάνω ή χρειάζεται να γκαζώσω πάρα πάνω για να εξελιχτώ; Μήπως να κάνω κάτι δικό μου για να μην έχω κανέναν πάνω από το κεφάλι μου; Και η υγεία μου; Πόσο συνδέεται με την ευχαρίστηση ή τη δυσαρέσκεια που αισθάνομαι για τη δουλειά; Είναι η υγεία βαρόμετρο της εργασιακής μου πραγματικότητας; Φροντίζω την υγεία μου ή την αφήνω στην τύχη της; Έχω συναίσθηση ότι Ψυχή/Σώμα/Πνεύμα συνδέονται και αλληλοεπηρεάζονται ή μου φαίνονται ψιλά γράμματα και αδιαφορώ;

Είναι μια περίοδος που η καθημερινότητα σκοτεινιάζει ή, το λιγότερο, σου δίνει αιτίες για να γκρινιάζεις ή να σου χαλάει τη διάθεση. Υπάρχει έντονη γραφειοκρατία, ίσως αναγκάζεσαι να έρθεις σε επαφή με το δημόσιο και τις υπηρεσίες του και ξενερώνεις, χρειάζεται να κάνεις επιπλέον προσπάθεια για να συνεννοηθείς στη δουλειά ή πρέπει να ξεμπλέξεις προβλήματα που χρονίζουν και τώρα ήρθε η ώρα να τα αντιμετωπίζεις. Α ναι… Μερικές σχέσεις σου χρειάζονται στεγνό καθάρισμα.

Παρθένος (23 Αυγούστου - 22 Σεπτεμβρίου)

Προσοχή: Αφροδίτη ανάδρομη στον Αιγόκερω (21/12 - 31/1)

Τα θέματα καρδιάς χτυπιούνται σαν μπουγάδα σε πλυντήριο. Η Αφροδίτη ανάδρομη στον τομέα που συμβολίζει τον Έρωτα ναρκοθετεί την ερωτική σου σχέση με αμφιβολίες, ερωτηματικά, άγχη και ανησυχίες. Είναι ένα διάστημα που χρειάζεται να ενεργοποιήσεις την αυτοπειθαρχία σου και να τιθασεύσεις το μυαλό σου από δεύτερες σκέψεις που καταλήγουν να υποσκάπτουν τη σχέση σου/τη διάθεσή σου απέναντι σε αυτόν/ήν που αγαπάς. Ακόμα κι αν βρίσκεσαι σε αναζήτηση συντρόφου, ή απλώς φλερτάρεις, οι προθέσεις σου μπορεί να παρερμηνευθούν ή πολύ απλά να πέσουν στο κενό. Εννοείται ότι κάθε ερωτική σχέση που ξεκινάει με την Αφροδίτη ανάδρομη έχει ελάχιστες πιθανότητες να εξελιχθεί ή να έχει οποιοδήποτε μέλλον. Οπότε χρειάζεται να είσαι όσο το δυνατόν πιο καθαρός στις προθέσεις σου, να μην επιμένεις στις δυσάρεστες στιγμές που μπορούν να προκύψουν, να θυμάσαι ότι ο άλλος, ή και εσύ, δεν είστε διαθέσιμοι και συναισθηματικά ανοιχτοί, και να αφήσεις τυχόν αποφάσεις για όταν η Αφροδίτη επιστρέψει σε ορθή πορεία.

Ναι, η τάση τώρα είναι να επικεντρώνεσαι στο ελάττωμα, στο λάθος, στο αρνητικό. Δεν είναι όμως κρίμα να φορτώνεις τον άνθρωπο που αγαπάς με παράπονα, όταν είναι ο ίδιος που ερωτεύτηκες με πάθος; Και μερικές ερωτήσεις: Τι σε κάνει ευτυχισμένο/η; Αξιοποιείς, καλλιεργείς τα ταλέντα και τη δημιουργικότητά σου; Εκφράζεις τον εαυτό σου; Με ποιον τρόπο; Ποιο είναι το χόμπι σου; Ποια είναι η σχέση σου με τα παιδιά και το παιδί μέσα σου; Και, ναι… Το παιχνίδι μπορεί αυτή την εποχή να είναι εκτός πραγματικότητας, αλλά δεν είναι αναπόσπαστο μέρος της ζωής;

Ζυγός (23 Σεπτεμβρίου - 23 Οκτωβρίου)

Προσοχή: Αφροδίτη ανάδρομη στον Αιγόκερω (21/12 - 31/1)

Η Αφροδίτη βρίσκεται σε έναν πολύ σημαντικό τομέα του ηλιακού σου ωροσκοπίου που συνδέεται με την οικογένεια και κατ’ επέκταση με την επαγγελματική σου ζωή. Έτσι η οικογένεια, ή το σπίτι ως οίκημα, ή κάποιοι από τους ανθρώπους που θεωρείς δικούς σου, σε απασχολούν όχι μάλλον με ευχάριστο τρόπο. Ίσως το σπίτι χρειάζεται επισκευές, ή εμφανίζει προβλήματα. Ή κάποιος από την οικογένεια χρειάζεται στήριξη, έχει την ανάγκη σου, αισθάνεσαι ότι υπάρχει ψυχρότητα μεταξύ σας ή αναδύονται προβλήματα που το προηγούμενο διάστημα είχαν κρυφτεί κάτω από το χαλί. Ή νιώθεις ότι είσαι μόνος ακόμα κι αν είσαι με κάποιον, ότι κάτι λείπει από τη σχέση, υπάρχει δηλαδή μια δυσφορία που δημιουργεί συννεφιά.

Κατ’ επέκταση ίσως να είναι τα επαγγελματικά που σε πιέζουν ή ένα εργασιακό άγχος που φέρνεις στο σπίτι ή ασάφεια και ανατροπές στην επαγγελματική ζωή. Αν σκέφτεσαι να μετακομίσεις, δεν είναι η κατάλληλη εποχή τώρα. Ούτε για ανανέωσή του. Είναι περίοδος σκέψης, περισυλλογής και χαμηλών προσδοκιών.

Σκορπιός (24 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου)

Προσοχή: Αφροδίτη ανάδρομη στον Αιγόκερω (21/12 - 31/1)

Παρόλο που είσαι διστακτικός με τις λέξεις για αυτό και προτιμάς να μη λες πολλά, αλλά να περιορίζεσαι στα ελάχιστα όταν τα θέματα είναι σημαντικά και αιχμής, τώρα με την Αφροδίτη ανάδρομη οι συζητήσεις θα φτάσουν στη λακωνικότητα. Οι σοβαρές συζητήσεις ή θα έχουν ειλικρίνεια που μπορεί να σφάξει ή δεν θα γίνονται καθόλου. Η επικοινωνία ούτως ή άλλως όλη αυτή την περίοδο είναι αμφίβολης ποιότητας και μάλλον μαραμένη. Οπότε είναι εποχή για να δεις αποστασιοποιημένα τον τρόπο και το στιλ που επικοινωνείς, με αφορμή διάφορα επικοινωνιακά χάσματα ή τυχόν παρεξηγήσεις που οφείλονται σε έλλειψη συνεννόησης ή διαφοράς μήκους κύματος. Είναι επίσης εποχή για να αναλύσεις το επίπεδο των κοινωνικών σου σχέσεων και το είδος της επαφής σου με τους ανθρώπους που έρχεσαι σε καθημερινή επαφή – αδέλφια, συναδέλφους, οικογένεια ή και φίλους.

Επίσης είναι καιρός να ξαναδείς το ζήτημα Μαθαίνω και Σπουδάζω ή ξανασπουδάζω, τελειοποιώ, τελειώνω, κλείνω εκκρεμότητες. Ναι, υπάρχει και το ενδεχόμενο μια ερωτική ιστορία που ποτέ δεν εξελίχθηκε να ξαναεμφανιστεί –ματαίως και πάλι–, όπως κι επίσης ο πειρασμός να πιστέψεις ιστορίες που δεν είναι αληθινές. Διπλοτσεκάρισε ό,τι σοβαρό σου λένε, κυρίως για δουλειές, και βάλε το μυαλό σου να λειτουργεί όταν οι συζητήσεις είναι αισθηματικές.

Τοξότης (22 Νοεμβρίου - 21 Δεκεμβρίου)

Προσοχή: Αφροδίτη ανάδρομη στον Αιγόκερω (21/12 - 31/1)

Το χρήμα είναι ένα βαρόμετρο της αυτοπεποίθησης και πολλές φορές ταυτίζεται μαζί του: έχω χρήμα εκτιμάω τον εαυτό μου, δεν έχω δεν τον εκτιμάω. Αντιλαμβάνεσαι ότι με αφορμή το χρήμα και τις πιθανές δυσκολίες που θα αντιμετωπίσεις –δάνεια, λογαριασμοί, έκτακτα έξοδα, ξαφνικές αφαιμάξεις, εφορία, τράπεζες, αγορές εκτός προϋπολογισμού κ.λπ.–, το ζήτημα που έρχεται στην επιφάνεια έχει να κάνει με σένα και με τα πράγματα που δίνεις αξία. Τι είναι σημαντικό; Πώς θρέφεις τον εαυτό σου υλικά, αλλά και συναισθηματικά; Ποια είναι ταλέντα σου και πώς τα αξιοποιείς, έχεις συναίσθησή τους ή τα αφήνεις ακαλλιέργητα; Τι σου δίνει αυτάρκεια, τι είναι αυτό που σε κάνει να νιώθεις ασφάλεια;

Το να πας να αγοράσεις παρορμητικά οτιδήποτε για να σου φτιάξει τη διάθεση είναι μια κίνηση στιγμιαίας ευχαρίστησης, αλλά το να πας να μάθεις ή να εξελίξεις τα ταλέντα σου είναι μια κίνηση μακράς πνοής που θα προσφέρει περισσότερα στην αυτοεκτίμησή σου. Επίσης είναι εποχή για να σκεφτείς πώς θα αυξήσεις το εισόδημά σου, πώς θα συμπληρώσεις το επαγγελματικό βιογραφικό σου με επιπλέον προσόντα. Είναι πιθανόν να έρθουν χρήματα που σου χρωστάνε και προσοχή στα έξοδα: μην αγοράζεις και μην ανοίγεσαι οικονομικά.

Αιγόκερως (22 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου)

Προσοχή: Αφροδίτη ανάδρομη στον Αιγόκερω (21/12 - 31/1)

Η ανάδρομη Αφροδίτη στο ζώδιό σου σηματοδοτεί μια περίοδο επανελέγχου του εαυτού σου, ανασυγκρότησης, επανεξέτασης των σχέσεων και της εργασιακής σου πορείας. Το θέμα είσαι ΕΣΥ: τι χρειάζεται/ θέλεις/ επιβάλλεται/ ήρθε η ώρα να αλλάξεις. Εσύ και οι ανάγκες σου, οι επιθυμίες σου, τα σχέδιά σου. Προσέχεις τον εαυτό σου, τον φροντίζεις, τον εξελίσσεις; Πώς συμπεριφέρεσαι στους άλλους, σε αυτούς που σε ενδιαφέρουν, στο σύντροφό σου; Τι περιμένεις από αυτούς; Πού βαδίζεις επαγγελματικά, σε ποιο σημείο βρίσκεσαι; Α ναι… Για να αντιληφθείς επακριβώς σε ποιο στάδιο της εξέλιξής σου βρίσκεσαι έρχεται το παρελθόν –με τη μορφή περασμένων ερώτων, φίλων που έχεις καιρό να δεις, εργασιακών εκκρεμοτήτων που επανέρχονται, αναμνήσεων, περιστάσεων, αντιξοοτήτων, απογοητεύσεων– για να σε κάνει να δεις ποιος/α είσαι, πώς και πού πας.

Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 18 Φεβρουαρίου)

Προσοχή: Αφροδίτη ανάδρομη στον Αιγόκερω (από 21/12 - 31/1)
Πιθανόν να είναι μια περίοδος που θα αποτραβηχτείς ή που θα αισθανθείς μοναξιά και ψυχολογική κούραση. Που η κοινωνικότητα θα σου πέφτει ένα νούμερο μικρότερη και θα θέλεις να αποσυρθείς μακριά από τον κόσμο, επικοινωνώντας με τους ελάχιστους ανθρώπους που αισθάνεσαι ασφαλής και προστατευμένος. Η καθημερινότητα με τα προβλήματά της, τα εργασιακά εμπόδια, η απογοήτευσή σου από τη δουλειά ή η αδυναμία επαφής με τους άλλους δημιουργούν την ανάγκη της απόδρασης. Η ουσία της ανάδρομης Αφροδίτης είναι να σκεφτείς με ησυχία και χωρίς να επιμένεις στις ήττες και τα λάθη σου (ή χωρίς να κάνεις αναδρομές στις δυσκολίες του παρελθόντος, που επίσης μπορεί να είναι μία από τις παρενέργειες αυτής της ανάδρομης Αφροδίτης), ώστε να ξαναπάρεις μπρος.

Ιχθύες (19 Φεβρουαρίου - 20 Μαρτίου)

Προσοχή: Αφροδίτη ανάδρομη στον Αιγόκερω (21/12 - 31/1)

Είναι η εποχή που χρειάζεται να ξαναδείς τις σχέσεις σου με φίλους ή πιθανόν με τους εργασιακούς συναδέλφους. Η Αφροδίτη βρίσκεται ανάδρομη στον τομέα που εμπεριέχει επίσης τον κύκλο των ανθρώπων που συμπαθείς ή τις ομάδες που σε ενδιαφέρουν ή είσαι μέλος τους. Οι φιλίες σου είναι ουσιαστικές, γεμάτες, λένε κάτι ή απλώς υπάρχουν; Ανοίγεσαι στις φιλίες; Γνωρίζεις καινούργιους ανθρώπους; Υπάρχει στασιμότητα ή αδιαφορία; Ανήκεις σε κάποια ομάδα, ταυτίζεσαι με κάποιες ιδεολογίες, συμμετέχεις στην κοινωνία; Πού θα ήθελες να ανήκεις, πώς θα ήθελες να συνεισφέρεις κοινωνικά, ποιες είναι οι απόψεις σου για το κοινό καλό; Και κάποιες άλλες ερωτήσεις: Είσαι στο σωστό δρόμο στη ζωή σου; Τι γίνεται με τα όνειρά, τις ευχές σου και τους στόχους που έχεις βάλει; Θυμάσαι; Το μέλλον σου; Τι σκέφτεσαι και τι κάνεις για αυτό; Ναι, είναι μια περίοδος που φιλίες, κοινωνικές δραστηριότητες και οι προσδοκίες σου φυλλορροούν, ξεθωριάζουν ή χρειάζονται ξανακοίταγμα.

Tags ΑΦΡΟΔΙΤΗ, αναδρομη, ζωδια, αστρα


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.9332 s (235 Queries.) // Parse time: 0.3787 s // Total time: 3.3119 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X