5 μύθοι που μπλοκάρουν την ευτυχία μας


5 μύθοι που μπλοκάρουν την ευτυχία μας

Έχετε ό,τι θέλατε πάντα – αλλά δεν είστε ευτυχισμένοι. Τι σας λείπει; Δείτε εκείνους τους μύθους που μας ταλαιπωρούν και μας κάνουν να περιμένουμε λάθος πράγματα στη ζωή μας!  

Μύθος 1: “Οι άνθρωποι πρέπει να με δέχονται όπως είμαι”
Πολλοί προσυπογράφουμε την άποψη ότι δεν πρέπει να αλλάξουμε για κανέναν. Όμως αυτού του είδους η σκέψη μας στερεί την ικανοποίηση και την ευχαρίστηση που μας προσφέρουν οι πιο πολύτιμες σχέσεις μας.
> Τι να σκέφτεστε: « Αξίζει να φροντίσω τις σχέσεις μου».
> Τι να κάνετε: Κάνετε κάτι κάθε μέρα που να δείχνει ότι νοιάζεστε για τους ανθρώπους που είναι σημαντικοί για σας, μια ειλικρινή φιλοφρόνηση ή μια ευγενική ερώτηση για την υγεία τους.

Μύθος 2: “Η ζωή μου πρέπει να έχει νόημα”
Όταν η καθημερινή μας ζωή είναι προβλέψιμη, είναι και βαρετή. Χωρίς χώρο για συγκινήσεις ή απρόβλεπτες καταστάσεις, η ζωή μπορεί να χάσει το νόημά της.
> Τι να σκέφτεστε: «Δεν είναι απαραίτητο πάντα η ζωή μου να έχει νόημα».
> Τι να κάνετε: Τα μικρά καθήκοντα μπορεί να είναι ευχάριστα και απολαυστικά. Όταν τα ολοκληρώνετε νιώθετε ότι φτάσατε κάπου. Βάλτε στόχο να επιτυγχάνετε κάτι μικρό κάθε μέρα.

Μύθος 3: “Όσο πιο πολυάσχολος τόσο πιο γεμάτος”.
Κάθε μέρα είναι γεμάτη. Πρέπει να θυμηθείτε σημαντικές ημερομηνίες, να απαντήσετε σε τηλέφωνα, να βρεθείτε με κόσμο. Ωστόσο το να μην κάνετε «τίποτα» μερικές φορές είναι μια ευκαιρία να δώσετε χώρο στον εαυτό σας.
> Τι να σκέφτεστε: «Θα προσπαθήσω να ζω τη στιγμή όσο πιο συχνά μπορώ».
> Τι να κάνετε: Βάλτε στην άκρη δύο λεπτά της μέρας που δε θα κάνετε τίποτα. Κλείστε οτιδήποτε μπορεί να σας διακόψει, καθίστε ήσυχα και προσπαθήστε να μην κάνετε καμιά σκέψη.

Μύθος 4: “Πρέπει να μείνω νέος/α”
Από τις αντιρυτιδικές κρέμες ως το μπότοξ, προσπαθούμε να εμποδίσουμε το χρόνο. Γιατί; Αν συνεχίσουμε να δείχνουμε νέοι, νομίζουμε ότι με κάποιο τρόπο θα αψηφήσουμε το θάνατο, όμως αυτή η νοοτροπία προκαλεί μόνο άγχος.
> Τι να σκέφτεστε: «Η τελειότητα είναι στην πραγματικότητα βαρετή. Κάθε στάδιο της ζωής έχει αξία».
> Τι να κάνετε: Να έχετε στο μυαλό σας αυτό το τρίπτυχο: μυαλό/σώμα/άλλοι. Βάλτε στον εαυτό σας τρεις μικρές καθημερινές αποστολές, μία για το μυαλό, μία για το σώμα και μία για τους άλλους ανθρώπους, για παράδειγμα να διαβάσετε το κεφάλαιο ενός βιβλίου, να κάνετε τζόγκινγκ και να τηλεφωνήσετε σε ένα φίλο.

Μύθος 5: “Θα γίνω ευτυχισμένος/η όταν πάρω προαγωγή”
Τα μεγάλα επιτεύγματα, οι επιβραβεύσεις και τα χειροκροτήματα δεν φέρνουν διαρκή ικανοποίηση. Αυτό που είναι ενδιαφέρον και απολαυστικό είναι τα βήματα που κάνετε στο δρόμο προς την επίτευξη.
> Τι να σκέφτεστε: «Η μεγαλύτερη επίτευξή μου θα έρθει ενώ καταπιάνομαι με δραστηριότητες που είναι σημαντικές και ευχάριστες για μένα και που εξάπτουν το ενδιαφέρον μου».
> Τι να κάνετε: Αφιερώστε χρόνο κάθε βδομάδα για να εστιάσετε στο να κάνετε μια δημιουργική, χαρούμενη δραστηριότητα που είναι απόλυτα απολαυστική και δεν έχει κανένα σκοπό, όπως να δοκιμάσετε μια καινούρια συνταγή.

Tags ευτυχία, χαρά, ζωη, ΗΡΕΜΙΑ, αγχος


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.7989 s (279 Queries.) // Parse time: 0.4347 s // Total time: 3.2337 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X