5 λόγοι για να γελάμε


5 λόγοι για να γελάμε

Λόγοι για να γελάμε υπάρχουν πολλοί. Μάθετε και τους πιο σημαντικούς.  

•  Η έκκριση των ορμονών του στρες (κατά 70% η αδρεναλίνη και 39% η κορτιζόλη) μειώνεται. Παράλληλα, αυξάνονται τα επίπεδα αυτών που προάγουν την ευεξία (π.χ. κατά 27% η ενδορφίνη). Τα παραπάνω οδηγούν και σε πτώση της αρτηριακής πίεσης, προάγοντας έτσι την καλή λειτουργία του καρδιαγγειακού συστήματος.

•  Ενισχύονται οι δυνατότητες παραγωγής αντισωμάτων από τα ειδικά λεμφοκύτταρα τύπου Β του οργανισμού (αυτά μας προφυλάσσουν από τις μολύνσεις), αλλά και των αντίστοιχων τύπου Τ που λειτουργούν ως «ασπίδα προστασίας» του.

•  Ασκούνται οι κοιλιακοί μύες, το διάφραγμα και άλλα σημεία του σώματος.

•  Χαλαρώνουμε αλλά και αποπροσανατολιζόμαστε -έστω και προσωρινά- από πράγματα και καταστάσεις που μας προκαλούν δυσάρεστα συναισθήματα (θυμό, ενοχές κ.ά.).

•  Η «γιόγκα γέλιου» είναι μεγάλη τάση τόσο στο εξωτερικό όσο και στην Ελλάδα επειδή αποτελεί μια διασκεδαστική μορφή άσκησης του σώματος και του πνεύματος. Μάλιστα, είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι, ακόμη και όταν δεν γελάμε με την καρδιά μας αλλά προσποιητά στη διάρκεια του workout, το σώμα μας δεν αντιλαμβάνεται τη διαφορά κι έτσι ωφελούμαστε σε κάθε περίπτωση.

Tags γελιο, υγεια, ψυχολογια


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.6058 s (234 Queries.) // Parse time: 0.2228 s // Total time: 2.8286 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X