Σημαντική διάκριση για το κυπριακό ελαιόλαδο και το Πάρκο Ελιάς Ολέαστρο


Σημαντική διάκριση για το κυπριακό ελαιόλαδο και το Πάρκο Ελιάς Ολέαστρο

Σημαντική διάκριση εξασφάλισε το ελαιόλαδο και το θεματικό Πάρκο Ελιάς Ολέαστρο κατά τη διάρκεια τελετής που διοργάνωσαν από κοινού η Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ) και το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας (ΙΠΕ).

Στην εταιρεία OLEASTRO ENTERPISES LTD απονεμήθηκε το Βραβείο Καινοτομίας στον Πρωτογενή Τομέα για το 2013, το οποίο αφορούσε την παραγωγή και εμπορία του βιολογικού ελαιολάδου Ολέαστρο καθώς και τη δημιουργία και λειτουργία του θεματικού Πάρκου Ελιάς Ολέαστρο, στο χωριό Ανώγυρα.

Το ελαιόλαδο Ολέαστρο είναι βιολογικό, κυπριακό ελαιόλαδο, το οποίο εκχειλίζεται στο μόνο πιστοποιημένο πράσινο ελαιοτριβείο στην Κύπρο. Είναι το μόνο ελαιοτριβείο που λειτουργεί με μυλόπετρες και κρύα έκθλιψη διασφαλίζοντας την άριστη ποιότητα του ελαιόλαδου Ολέαστρο. Η μονάδα είναι πιστοποιημένη με ISO22000, ISO9001 και ISO4000. Η διαδικασία ελέγχου αποτελεί προτεραιότητα τόσο κατά την καλλιέργεια των ελιών, Κορωνέικης ποικιλίας, όσο και κατά την έκθλιψη, την αποθήκευση και την εμφιάλωση του ελαιολάδου.

Το θεματικό Πάρκο Ελιάς Ολέαστρο, το οποίο βρίσκεται στο χωριό Ανώγυρα, είναι το πρώτο στον κόσμο που συνδυάζει τόση μεγάλη ποικιλία εκθεμάτων. Τα εκθέματα αφορούν αναπαραστάσεις της καλλιέργειας της ελιάς και της παραγωγής του ελαιολάδου όπως εξελίχθηκαν μέσα στα χρόνια, επαγγέλματα που σχετίζονται με την ελιά (π.χ. ο κατασκευαστής σαπουνιού, ο πωλητής ελαιολάδου), ευρήματα από ανασκαφές (π.χ. στα Κούκλια), αναπαραστάσεις του σημαντικού ρόλου που διαδραμάτισε η ελιά στη Κυπριακή διατροφή, έθιμα και παραδόσεις, καθώς και εκθέματα σχετικά με την ιστορία και τη μυθολογία γύρω από την ελιά. Το θεματικό Πάρκο Ελιάς Ολέαστρο όχι μόνο ενισχύει τα πολιτιστικά και περιβαλλοντικά στοιχεία της Κυπριακής υπαίθρου αλλά συμβάλλει στον εμπλουτισμό του τουριστικού προϊόντος της Κύπρου.

Το Βραβείο Καινοτομίας στον Πρωτογενή Τομέα αποτελεί για την εταιρεία OLEASTRO ENTREPRISES LTD επιβράβευση για τις ακούραστες προσπάθειες όλων αυτών των χρόνων για την παραγωγή και εμπορία υψηλής ποιότητας βιολογικού ελαιολάδου αλλά και για τη δημιουργία του θεματικού Πάρκου Ελιάς, τα οποία αποτελούν πλέον σημείο αναφοράς για τον Πρωτογενή Τομέα αλλά και για την Κύπρο ολόκληρη.

Το βιολογικό ελαιόλαδο Ολέαστρο διανέμεται από την εταιρεία C.A. Papaellinas & Co Ltd και μπορείτε να το βρείτε σε όλες τις μεγάλες υπεραγορές.

Tags λάδι, κυπρος, ελαιόλαδο


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.3102 s (228 Queries.) // Parse time: 0.2715 s // Total time: 2.5818 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X