Διατροφή: Το τσάι διεγείρει τον εγκέφαλο


Διατροφή: Το τσάι διεγείρει τον εγκέφαλο

Ανάμεσα στα πολλά οφέλη που έχει το τσάι για την υγεία, φαίνεται πως τονώνει και το μυαλό μας.Μάθετε πώς μια κούπα τσάι μας διεγείρει πνευματικά και μας κάνει πιο παραγωγικούς.  

1. Περισσότερη δημιουργικότητα

Μελέτη που δημοσιεύεται στο έγκριτο περιοδικό Motivation and Emotion δείχνει ότι η θεανίνη, ένα μοναδικό αμινοξύ που βρίσκεται στο τσάι, μπορεί να βοηθήσει στη δημιουργική επίλυση προβλημάτων.

2. Διαχείριση πολλαπλών καθηκόντων

Αν και οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι το multi-tasking δεν είναι εφικτό, έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην Ολλανδία δείχνει ότι η θεανίνη ενεργοποιεί τα κύματα του εγκεφάλου που σχετίζονται με τη χαλάρωση κι έτσι μπορούμε να αποδώσουμε καλύτερα όταν προσπαθούμε να διαχειριστούμε πολλές εργασίες ταυτόχρονα.

3. Καλύτερη συγκέντρωση

Είναι δύσκολο να εστιάσουμε στα καθήκοντά μας όταν είμαστε κουρασμένοι ή δεχόμαστε ενοχλητικά εξωτερικά ερεθίσματα. Ο συνδυασμός τεΐνης, ένα αλκαλοειδές παρόμοιο με την καφεΐνη, και θεανίνης καταπολεμά την κόπωση και βοηθά στην καλύτερη συγκέντρωση, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Neuropharmacology.

4. Μεγαλύτερη εγρήγορση

Η τεΐνη που βρίσκεται στο τσάι δρα πιο αποτελεσματικά από την καφεΐνη για να παραμείνουμε σε εγρήγορση και να αντιδρούμε γρήγορα και αποτελεσματικά, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύει το επιστημονικό έντυπο Psycopharmology.
 

Tags τσαι, μυαλο, υγεια


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.4191 s (231 Queries.) // Parse time: 0.3136 s // Total time: 2.7328 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X