1ο Διεθνές Συνέδριο για των Αρχείων Δοτών Μυελού των Οστών


1ο Διεθνές Συνέδριο για των Αρχείων Δοτών Μυελού των Οστών

1ο Διεθνές Συνέδριο με θέμα τις προκλήσεις και ευκαιρίες των Αρχείων Δοτών Μυελού των Οστών μικρού και μεσαίου μεγέθους από το Καραϊσκάκειο ‘Ίδρυμα.

Το Καραϊσκάκειο ‘Ίδρυμα διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία μεταξύ 3 και 5 Οκτωβρίου 2013, στην Πάφο, το 1ο Διεθνές Συνέδριο με θέμα «Οι προκλήσεις και οι ευκαιρίες των Αρχείων Δοτών Μυελού των Οστών μικρού και μεσαίου μεγέθους». Στόχος του συνεδρίου ήταν η ενδυνάμωση της συνεργασίας μεταξύ των αρχείων του μεγέθους αυτού και η ανταλλαγή ιδεών και πληροφοριών για κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, και ιδιαίτερα σε θέματα βιωσιμότητας.

Το Συνέδριο διοργανώθηκε από το Κυπριακό Αρχείο Δοτών Μυελού των Οστών του Καραϊσκάκειου Ιδρύματος, ένα αρχείο με περισσότερους από 120,000 εθελοντές δότες μυελού των Οστών, το μεγαλύτερο σε αναλογία πληθυσμού, και δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς τη στήριξη από το Χρηματοδοτικό Μηχανισμό Νορβηγίας 2009-2014, μέσω του οποίου το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα έχει εξασφαλίσει μια σημαντική χορηγία.

Στο συνέδριο  συμμετείχαν 90 Σύνεδροι από 22 χώρες, ενώ φιλοξενήθηκαν 15 ομιλητές διεθνούς κύρους. Το συνέδριο είχε μεγάλη επιτυχία και κρίθηκε ως μια πρωτοβουλία που συμβάλει επιστημονικά στην κοινότητα των αρχείων μυελού των οστών τόσο σε θέματα πρακτικής και όσο και σε θέματα ενημέρωσης και ανταλλαγής απόψεων και εμπειριών.

Tags καραισκακειο ιδρυμα, συνεδριο, Αρχείων Δοτών Μυελού των Οστών


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 0.0067 s (13 Queries.) // Parse time: 0.0378 s // Total time: 0.0444 s // Source: cache

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X