6 βήματα για την απόλυτη ευτυχία!


6 βήματα για την απόλυτη ευτυχία!

Αρκεί να σκεφτούμε ότι είμαστε ευτυχισμένοι για να γίνουμε πραγματικά ευτυχισμένοι. Ακούγεται απλό; Είναι! Απλά ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα!!!  

Γυμναστική εγκεφάλου
Όπως κάνουμε ασκήσεις κοιλιακών για να δυναμώσουμε την περιοχή της κοιλιακής χώρας, έτσι και εξασκώντας το μυαλό μας μπορούμε να διευκολύνουμε τη θετική σκέψη. Έρευνες έχουν αποδείξει ότι υπεύθυνος για τα θετικά συναισθήματα, όπως η αισιοδοξία, είναι ο αριστερός προμετωπιαίος φλοιός του εγκεφάλου. Επομένως, «γυμνάζοντας» τους νευρώνες της περιοχής, εξασκούμε τον εγκέφαλό μας στο να γίνει πιο ευτυχισμένος.

«Happy hour»
Οι περισσότεροι άνθρωποι παρασύρονται από την καθημερινότητα και δεν αφιερώνουν χρόνο για να σκεφτούν αν είναι χαρούμενοι. Σύμφωνα μάλιστα με τους ειδικούς, αν συνηθίζαμε να καταγράφουμε τις δραστηριότητες που απολαμβάνουμε μέσα στην ημέρα και αυτές που δεν μας προκαλούν χαρά, θα παρατηρούσαμε κατά πάσα πιθανότητα ότι η δεύτερη λίστα είναι μεγαλύτερη.
Up! Σημειώνουμε για μία εβδομάδα τις δραστηριότητες που μας προκαλούν θετικά συναισθήματα και όσες μας προκαλούν αρνητικά. Στη συνέχεια, για μία ώρα την ημέρα αντικαθιστούμε μια δραστηριότητα που δεν απολαμβάνουμε (π.χ. καθάρισμα σπιτιού) με μια άλλη που μας αρέσει (π.χ. το να πάμε μια βόλτα ή να ασχοληθούμε με τον σύντροφό μας). Θα ενθουσιαστούμε με τη διαφορά που θα νιώσουμε!

Αλλαγή λεξιλογίου
Οι περισσότεροι είμαστε «προγραμματισμένοι» να βλέπουμε τα αρνητικά. Επομένως, δεν πρέπει να περιμένουμε ότι η μετάβαση από τις αρνητικές σκέψεις στις θετικές θα γίνει μέσα σε μια μέρα. Το ζητούμενο είναι σιγά-σιγά να συνηθίσουμε να σκεφτόμαστε εναλλακτικά. Οι αρνητικές σκέψεις που μας έρχονται στο μυαλό και αποτυπώνονται αυτόματα σε φράσεις που χρησιμοποιούμε συχνά, όπως «Δεν αντέχω άλλο» ή «Νιώθω χάλια», πρέπει να βγουν από την καθημερινότητά μας.

Η μαγεία του «9»
Μπορούμε να απελευθερώσουμε την ηλιόλουστη πλευρά του εγκεφάλου μας επιστρέφοντας στην ηλικία των 9 ετών, όταν, σύμφωνα με τους επιστήμονες, επικεντρωνόμασταν ολοκληρωτικά σε μια δραστηριότητα που μας προκαλούσε απόλαυση και όλα τα υπόλοιπα γύρω μας δεν υπήρχαν. Σύμφωνα μάλιστα με την κλινική ψυχολόγο Linda Blair, «η ηλικία των 9-10 ετών είναι η περίοδος κατά την οποία είμαστε πιο ειλικρινείς από ποτέ με τον εαυτό μας και επηρεαζόμαστε λιγότερο από τους γύρω μας».

Φωτογραφίες παντού
Το περιβάλλον στο οποίο ζούμε έχει άμεση σχέση με την ευεξία μας και τα συναισθήματά μας. Μελετητές μάλιστα αναφέρουν ότι τα προσωπικά αντικείμενα που υπάρχουν στον χώρο μας και οι φωτογραφίες μας δεν αποτελούν μόνο διακοσμητικά στοιχεία, αλλά μας παρέχουν ασφάλεια, περιορίζοντας το στρες που αισθανόμαστε.

Χαρούμενο ημερολόγιο
Μέχρι τώρα είχαμε μάθει να αναλογιζόμαστε σχεδόν αποκλειστικά τα προβλήματα και τις δύσκολες στιγμές μας. Απόδειξη οι ατελείωτες λίστες με δουλειές, υποχρεώσεις, εκκρεμότητες. Καιρός να αλλάξουμε, λοιπόν, πλεύση, κρατώντας ημερολόγιο καταγραφής όλων των θετικών: στιγμές, γεγονότα, σκέψεις και συναισθήματα.

Tags ευτυχία, αγχος, ΗΡΕΜΙΑ, χαλαρωση


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.2011 s (249 Queries.) // Parse time: 0.4021 s // Total time: 2.6033 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X