Χρυσταλλένη Τρικωµίτη: «Μου αρκεί και µόνο ότι συµµετέχω στους φετινούς Ολυµπιακούς στο Λονδίνο»


Χρυσταλλένη Τρικωµίτη: «Μου αρκεί και µόνο ότι συµµετέχω στους φετινούς Ολυµπιακούς στο Λονδίνο»

Η νεαρή αθλήτρια της ρυθμικής γυμναστικής ζει το δικό της όνειρο!

Με κάθε κίνηση, µαγνητίζει τα βλέµµατα µε το πόσο καλά µπορεί να χειρίζεται το σώµα της, µε το πόσο εύστοχα αφήνεται να την παρασύρει ο ήχος της µουσικής σε ένα αρκετά δύσκολο άθληµα, µε πολλές απαιτήσεις και καµία παραχώρηση, τη ρυθµική γυµναστική. Ενόσω διαβάζετε την πιο κάτω συνέντευξη, η Χρυσταλλένη Τρικωµίτη βρίσκεται στο Λονδίνο για να κάνει περήφανο το νησί µας, µια και κατάφερε να είναι παρούσα στη µεγάλη γιορτή του αθλητισµού, τους Ολυµπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Εκπέµποντας µια ηρεµία στη φωνή, µας µίλησε για το µελλοντικό της όνειρο, που είναι να συνεχίσει να ασχολείται µε τον αθλητισµό, ενώ µοιράζεται µαζί µας και σκέψεις για άλλα σχέδια...

Είναι η πρώτη φορά που συµµετέχεις σε Ολυµπιακούς Αγώνες. Φαντάζοµαι η χαρά είναι τόσο µεγάλη όσο και οι απαιτήσεις που συνοδεύουν µία τέτοια διοργάνωση. 
Η συµµετοχή µου στους Ολυµπιακούς Αγώνες του Λονδίνου ήταν όνειρο ζωής και σίγουρα κουβαλώ την ευθύνη να δώσω τον καλύτερό µου εαυτό για την Κύπρο. Οι προσπάθειες που έχω κάνει για να φτάσω µέχρι εδώ ήταν τόσο πολλές, που η συµµετοχή µου στους Ολυµπιακούς είναι η ανταπόδοση για όλους τους κόπους που έχω κάνει µέχρι σήµερα. Για εµένα, ένα όνειρο ζωής έχει πραγµατοποιηθεί.
Όποιο και αν είναι το αποτέλεσµα του αγώνα, τα αισθήµατα θα είναι τα ίδια;
Μου αρκεί και µόνο ότι συµµετέχω στους φετινούς Ολυµπιακούς στο Λονδίνο. Το γεγονός της πρόκρισης της Κύπρου στους Ολυµπιακούς Αγώνες ήταν η πιο µεγάλη έκπληξη και είµαι πολύ χαρούµενη για αυτό, ανεξάρτητα από το ποιο θα είναι το τελικό αποτέλεσµα στο αγώνισµα της ρυθµικής γυµναστικής.
Έχεις καθόλου άγχος για τον αγώνα;
∆εν έχω τόσο άγχος τώρα. Νοµίζω είχα περισσότερο άγχος όταν προσπαθούσα να πάρω την πρόκριση για τους Ολυµπιακούς. Βέβαια, πάντοτε υπάρχει άγχος πριν από κάθε αγώνα, αλλά δεν νοµίζω να είναι περισσότερο από άλλους αγώνες, διότι κάθε συµµετοχή είναι σηµαντική.
Ποιους έχεις κοντά σου;
Πάντοτε µε στηρίζουν οι γονείς µου, τα αδέλφια µου και ο θείος µου, γι’ αυτό και νιώθω τρισευτυχισµένη που τους έχω δίπλα µου στο Λονδίνο, σε αυτήν την πρώτη µου συµµετοχή σε Ολυµπιακούς Αγώνες.
Γνωρίζεις περίπου τις ικανότητες των υπόλοιπων συναγωνιστριών σου;
Γνωρίζω ποιες είναι, µια και ανταγωνιζόµαστε εδώ και µερικά χρόνια, και µάλιστα είναι οι ίδιες αθλήτριες µε τις οποίες αγωνιστήκαµε στο Παγκόσµιο Πρωτάθληµα.
Φέτος, 13 Κύπριοι αθλητές µας συµµετέχουν στην Ολυµπιάδα τού Λονδίνου. Νοµίζεις ότι το µέλλον του κυπριακού αθλητισµού διαγράφεται λαµπρό;
Υπάρχουν δυσκολίες όσον αφορά στον αθλητισµό στην Κύπρο, αλλά µε λίγη βοήθεια και περισσότερη προσπάθεια µπορούµε να πετύχουµε περισσότερα. Σαν χώρα όµως, χρειάζεται να προσπαθήσουµε ακόµη πιο πολύ για να τα πετύχουµε.
Ποιο θα είναι το επόµενό σου βήµα;
Όσον αφορά στον αθλητισµό, θα συµµετάσχω το 2013 στους Μεσογειακούς Αγώνες, άρα θα αρχίσω τις προετοιµασίες µετά το τέλος των Ολυµπιακών. Προσωπικός µου στόχος τώρα είναι η καλύτερη δυνατή εµφάνισή µου στους Ολυµπιακούς.
Οι προπονήσεις για κάποιον που θέλει να ασχοληθεί µε τη ρυθµική γυµναστική είναι επίπονες;
Πάρα πολύ. Αν κάποιος αποφασίσει να ασχοληθεί µε το άθληµα αυτό, πρέπει να αφιερώσει περισσότερο από αρκετό χρόνο και να είναι διατεθειµένος να κουραστεί πολύ για να πετύχει. Εγώ είχα αφήσει το σχολείο για κάποιους µήνες ώστε να µπορέσω να εξασφαλίσω τη συµµετοχή µου στους Ολυµπιακούς Αγώνες, µια και είχα διπλές προπονήσεις.
Τι κάνεις πριν από κάθε αγώνα; Πώς προετοιµάζεις τον εαυτό σου;
Συνήθως προσεύχοµαι και προσπαθώ να αποβάλω το άγχος µου ώστε να µη γίνουν µεγάλα λάθη.
Η φετινή χρονιά ήταν σηµαντική για σένα και για ένα ακόµη γεγονός, µια και έχεις αποφοιτήσει από το σχολείο.
Ναι, και είµαι πολύ χαρούµενη. Σκέφτοµαι βέβαια για τις σπουδές, θέλω να σπουδάσω νοµικά, αλλά προσπαθώ να δω πώς θα συνδυάσω και τα δύο. Οι ώρες που πρέπει να αφιερώνω στις προπονήσεις είναι πολλές, γι’ αυτό και πρέπει να σκεφτώ πολύ την απόφασή µου για το µέλλον µου.
Πώς ονειρεύεσαι το µέλλον σου;
∆εν το σκέφτηκα ακόµη, αλλά αισθάνοµαι ότι δεν µπορώ να αφήσω τον αθλητισµό. Ακόµη και όταν δεν θα µπορώ, λόγω ηλικίας, να αγωνίζοµαι σε επίπεδο πρωταθλητισµού, σκέφτοµαι ότι θα µπορούσα να είµαι προπονήτρια.
Οι προπονητές χαρακτηρίζονται σκληροί. Έτσι θεωρείς ότι θα είσαι και εσύ;
Στον αθλητισµό για να ανέβεις ψηλά και να διακριθείς, οι προπονήσεις πρέπει να είναι σκληρές, γι’ αυτό ίσως οι προπονητές έχουν αποκτήσει αυτόν το χαρακτηρισµό.
Θα σε ενδιέφερε να ασχοληθείς µε την οικογενειακή σας επιχείρηση;
Όχι τόσο, διότι µε ενδιαφέρουν περισσότερο ο αθλητισµός και η νοµική.
Η οικογένειά σου σε στηρίζει σε αυτό;
Ναι, εδώ και πολύ καιρό. Μου έχουν δείξει ότι είναι στο πλευρό µου σε κάθε απόφασή µου και αυτό είναι αρκετά σηµαντικό.
Έχεις ελεύθερο χρόνο;
Καθόλου.
Ποια είναι τα ενδιαφέροντά σου πέραν του αθλητισµού;
Μου αρέσει το θαλάσσιο σκι και ο χορός και µε κάθε ευκαιρία τα απολαµβάνω. Με χαλαρώνουν πολύ.
Με ποιες άλλες συνήθειες γεµίζεις τον έστω και ελάχιστο ελεύθερό σου χρόνο;
Συνήθως στις εξόδους µου έχω παρέα τις αδελφές µου, είµαστε πολύ δεµένες, µε τις οποίες παίζουµε χαρτιά και επιτραπέζια. Κι αυτό όµως γίνεται πολύ σπάνια λόγω έλλειψης χρόνου.
Προγραµµατίζεις καθόλου καλοκαιρινές διακοπές;
Μπορεί λίγο µετά τους Ολυµπιακούς Αγώνες να βρω κάποιο χρόνο για διακοπές.
Ποια είναι τα σχόλια που ακούς και σου δίνουν δύναµη;
Γενικά τα σχόλια πριν από το ταξίδι στο Λονδίνο ήταν πολύ θετικά. Μου έλεγαν ότι θα παρακολουθήσουν µε αγωνία τις ηµέρες του αγώνα µου και αυτό µε κάνει να αισθάνοµαι ευθύνη και περηφάνια µαζί.

Tags διασημοι, Συνεντευξη, αθλητρια, χρυσταλλενη, τρικωμιτη


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 3.0019 s (233 Queries.) // Parse time: 0.2125 s // Total time: 3.2144 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X