Φλερτ VS Διαδικτυακή Επικοινωνία ( Μέρος Α)


Φλερτ VS  Διαδικτυακή Επικοινωνία ( Μέρος Α)

Οι 4+1 κόκκινες Σημαίες όπως τις καταγράφει η Συμβουλευτική Ψυχολόγος Χριστίνα Σορόκου.  

Λένε ότι το αγαθό παιχνίδι του φλερτ με άτομα εκτός του γάμου ή και εκτός της σχέσης είναι άκακο. Ναι μεν είναι άκακο εφόσον υπάρχουν φυσικά τα όρια, τα οποία είναι ξεκάθαρα και δεν παραβιάζονται. Αυτά τα όρια διαφέρουν βέβαια από σχέση σε σχέση. Γι΄ αυτό πλέον στη δική  μας εποχή, το κάθε ζευγάρι χρειάζεται να γνωρίζει τα όρια του. Το τι θεωρείται παραβίαση αυτών των ορίων μπορεί να είναι και απόλυτα αποδεχτό από μια άλλη σχέση.


On line
Tα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και η online επικοινωνία έχουν καταφέρει να απασχολούν σχεδόν το κάθε ζευγάρι. Παγκοσμίως, θέματα όπως η διαδικτυακή επικοινωνία σε σχέση με το εάν είναι ή δεν είναι  φλερτ, εάν ξεπερνά τα όρια της σχέσης και αν ξεπερνά τα όρια της επικοινωνίας και τελικά καταλήγει να εντάσσεται στην κατηγορία φλερτ … υπερισχύουν σαν κύριο θέμα σχεδόν σε κάθε δείπνο ή/και σε κάθε κρεβατοκάμαρα! Ως εκ τούτου, το σεξ παίρνει τον κατήφορο και η σχέση διατρέχει κίνδυνο. 


Γυναίκες
Για τις γυναίκες, αυτή η επικοινωνία είναι ιδιαίτερα προκλητική, μιας και μπορούν να γεμίζουν τις συναισθηματικές τους ανάγκες, πίσω από το κομπιούτερ και εννοείται από την θαλπωρή του σπιτιού τους …
Αλλά δεν προλαμβάνουμε, άντρες και γυναίκες, να αντιληφθούμε ότι σιγά - σιγά, συναισθηματικά, συνδεόμαστε με το πρόσωπο πίσω από το κομπιούτερ… Μας φαίνεται μια απλή συζήτηση αλλά… πολλές φορές δεν παραμένει αγαθή … Υπερτιμούμε τον εαυτό μας ότι μπορούμε να το χειριστούμε. Οι φαντασιώσεις μας μπορούν ωστόσο να μας νικήσουν. Έρευνες υποδεικνύουν ότι αυτή η αγαθή επικοινωνία, συχνά, εξελίσσετε σε μια πολύ δυνατή συναισθηματική σχέση.
Ο καλύτερος φίλος της διαδικτυακής επικοινωνίας αλλά και η αχίλλειος φτέρνα της σχέσης, είναι η ενδυνάμωση αυτής της επικοινωνίας λόγω των αναγκών που προκύπτουν όταν η οποιαδήποτε σχέση περνά κακοκαιρία. Όλες οι σχέσεις σε κάποια φάση ή φάσεις θα περάσουν κακοκαιρία, θα χρειαστούν ομπρέλα. Η διαδικτυακή επικοινωνία δεν είναι ομπρέλα … είναι καταφύγιο για να την κάνουμε με ελαφρά πηδηματάκια μακριά από τις δυσκολίες της σχέσης.


Πότε η διαδικτυακή επικοινωνία αρχίζει να είναι επικίνδυνη;


1. Μυστική επικοινωνία. Αν το έτερο δεν ξέρει καν για αυτή/ες τις επικοινωνίες μας ή και να ξέρει, εμείς σβήνουμε τα emails μας από τα εισερχόμενα ή/και τα εξερχόμενα - μιας και κατά βάθος -  ξέρουμε ότι το έτερο μας θα εκνευριστεί (το πιο λίγο) αν τα βρει και έτσι παίζουμε «καλοπροαίρετα» κρυφτούλι.
2. Κρυφή σεξουαλική ατζέντα. Αυτό που σίγουρα δεν είναι εύκολα εμφανές, είναι το κατά πόσο υπάρχει μια κρυφή σεξουαλική ατζέντα. Εμείς μπορεί απλά να κάνουμε διαδικτυακή επικοινωνία για να κρατήσουμε ή/και να δημιουργήσουμε κοινωνικό κύκλο για την δουλεία μας.  Αλλά σε αυτό το χορό χορεύουν δυο. Οι δικές μας προθέσεις δεν είναι το μόνο που χρειάζεται να έχουμε υπόψη. Αν οι σεξουαλικές μας φαντασιώσεις γεμίζουν ή/και τρέφονται από το άτομο πίσω από το PC τότε κολυμπάμε με καρχαρίες. Αν έχει γίνει συζήτηση με σεξουαλικό προσανατολισμό, αν έχουμε γίνει οι ψυχοθεραπευτές και οι καλύτεροι φίλοι του άλλου/ης στις δύσκολες στιγμές τους …. τότε την βάψαμε!  Το σύνδρομο του ιππότη έρχεται να μας καταστρέψει! Αν και πάλι φαίνεται να είναι απλά ένα αγαθό σεξουαλικό παιχνίδι το οποίο βοηθάει εμάς να περάσουμε την καταιγίδα στη σχέση μας … και πάλι βρισκόμαστε σε επικίνδυνα νερά για κολύμπι.
3. «Έχεις μήνυμα» … και δεν είναι μόνο το τι γράφουμε αλλά και το πόσο μιλάμε και επικοινωνούμε με το άλλο άτομο στο PC!  Αν ξυπνάμε ανυπομονώντας να δούμε τι μας έχουν γράψει…  αν και πάλι δεν κοιμόμαστε για να συνομιλήσουμε βολεύοντας την διαφορά ώρας… αν μιλάμε περισσότερες ώρες στο PC  από ότι δίνουμε στη σχέση μας … χάσαμε τη σχέση μας και φταίμε!
4. Προσοχή στις επενδύσεις! Μα είναι λογικό … Αν εκλογικεύουμε το πράγμα … «μα είναι μόνο μια/ένας φίλος λέμε» … αν χρειαζόμαστε να υπερασπίσουμε το ότι μιλάμε με ένα απλό φιλαράκι ακίνδυνο για τη σχέση μας, μπορεί και να επενδύουμε σε μια πολύ επικίνδυνη σχέση και οι ενοχές μας να μας βάζουν σε διαδικασία εκλογίκευσης της κατάστασης … Προσοχή στις επενδύσεις! Όπως και η οικονομία έτσι και οι σχέσεις … οι λάθος επενδύσεις κοστίζουν και πονάνε. Το μόνο που χρειάζεται είναι μια λάθος επένδυση! Μόνο, που στην  περίπτωση των σχέσεων, ανακάμπτουμε πολύ πιο δύσκολα, μιας και δεν μιλάμε για οικόπεδα αλλά για συναισθήματα.
5. Προσοχή. Αν και πάλι η διαδικτυακή επικοινωνία, μας ικανοποιεί προσωπικές ανάγκες … τότε έχουμε κλέψει της σχέση μας! Το να μοιραζόμαστε προσωπικές πληροφορίες με άλλα άτομα εκτός της σχέσης μπορεί και να μας βάλει σε μια διαδικασία σύγκρισης σε σημείο που να πιστεύουμε ότι το έτερο και η σχέση μας θα ήταν καλύτερα αν σκεφτόταν και ενεργούσε όπως το άτομο πίσω από το στο PC. Μπορεί έτσι να μας βάλει και σε διαδικασία να πιέζουμε το έτερο να αλλάξει, να μας καταλαβαίνει περισσότερο  ή/και να μην είμαστε ποτέ ικανοποιημένοι με το έτερο.
Είναι όντως πολύ πιο εύκολο να μας καταλάβουν από απόσταση …  Είναι όμορφη αυταπάτη το ότι το γρασίδι είναι πιο πράσινο στην άλλη πλευρά. Οι τρύπες στη ζωή μας δεν χρειάζονται τα τρίτα άτομα για να τις γεμίσουν. Χρειάζονται την δική μας αφοσίωση στη σχέση και επικοινωνία με το έτερο μας.

Info: Χριστίνα Φ. Σορόκου, Εγγεγραμμένη Συμβ. Ψυχολογός  & Ανθρωποκεντρική Ψυχοθεραπεύτρια , Κέντρο Ψυχοθεραπείας & Ψυχομετρικής Φωτίου 3, Ρίβερ Κωρτ. 3ος όροφ, Αρ. 16, 1095/Λευκωσία, Τηλ: 22458750, Κιν: 99532393, Φαξ. 22672718,Email:cofpsychotherapynpsychometrics@gmail.com, https://www.facebook.com/CenterOfPsychotherapyAndPsychometrics
 

Tags Χριστίνα Σορόκκου, ιντερνετ, facebook, σχεσεις


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 1.8497 s (249 Queries.) // Parse time: 0.3027 s // Total time: 2.1524 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X