Αρχιτεκτονικά σχέδια φοιτητών του Παν.Κύπρου στη Νέα Υόρκη


Αρχιτεκτονικά σχέδια φοιτητών του Παν.Κύπρου στη Νέα Υόρκη

Πενήντα έργα φοιτητών της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κύπρου εκτίθενται από τις 16 Οκτωβρίου μέχρι και τις 15 Νοεμβρίου στο Σπίτι της Κύπρου στην Νέα Υόρκη  

Η έκθεση η οποία φέρει το τίτλο « Έρευνα μέσω σχεδίου- Διπλωματικές εργασίες»  είναι αποτέλεσμα συνεργασίας του Πανεπιστημίου Κύπρου με το Pratt Institute της Νέας Υόρκης, το Κυπριακό Επιστημονικό Τεχνικό Επιμελητήριο, τον σύλλογο πολιτικών μηχανικών και αρχιτεκτόνων Κύπρου, τον σύνδεσμο αρχιτεκτόνων Κύπρου και το Κυπρο-αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο.

Η έκθεση παρουσιάζει πενήντα σχέδια Κυπρίων  φοιτητών της Αρχιτεκτονικής Σχολής που καλύπτουν τέσσερεις θεματικούς τομείς το σχεδιασμό κτιρίων και δημόσιων χώρων, το σχεδιασμό μετατρέψιμων λειτουργικών μονάδων, πρωτότυπο δομικού σχεδιασμού,σχεδιασμό αστικής πολεοδομίας.

  
Τα εγκαίνια της έκθεσης έγιναν στις 16 Οκτωβρίου με τη συμμετοχή πολλών φοιτητών και καθηγητών του Ινστιτούτου Pratt της Νέας Υόρκης και στην παρουσία του Προέδρου και του Πρύτανη του Ινστιτούτου ενώ παρέστησαν πολλοί ομογενείς αλλά και Αμερικανοί από τον ακαδημαϊκό χώρο καθώς και Γενικοί Πρόξενοι άλλων χωρών. Η έκθεση τελούσε υπό την αιγίδα του Γενικού Προξενείου της Κύπρου.
    
Κύριος ομιλητής ήταν ο Βοηθός Καθηγητής στην Αρχιτεκτονική Σχολή του Πανεπιστημίου Κύπρου Μάριος Φωκάς ο οποίος είχε ως επίκεντρο της ομιλίας του το στοιχείο της βιωσιμότητας και της αναγκαιότητας όπως ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός έχει ως γνώμονα το περιβάλλον .  
    
Την έκθεση άνοιξε ο κυπριακής καταγωγής καθηγητής αρχιτεκτονικής στο Ινστιτούτο Pratt, Theo David ο οποίος είναι επίσης επικεφαλής της Συμβουλευτικής Επιτροπής της Αρχιτεκτονικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. Ο κ. David εξήρε τα έργα των φοιτητών σημειώνοντας ότι παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Κύπρος σήμερα με την οικονομία της και την ανεργία κυρίως μεταξύ των νέων, τα έργα δείχνουν ότι στη Κύπρο υπάρχει δημιουργικότητα και συντελείται σημαντικό έργο, και ότι αυτά αποδεικνύουν ότι οι νέοι Κύπριοι αρχιτέκτονες δεν στερούνται ταλέντου των συμφοιτητών τους σε άλλες χώρες ή ακόμα και στις ΗΠΑ ενώ έχουν προοπτικές και μέλλον όχι μόνο εντός Κύπρου αλλά και εκτός.
    
Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Πρύτανης του Pratt Institute, Thomas Hanrahan, ο οποίος επίσης εξήρε τα έργα των Κυπρίων φοιτητών .
    
Σε χαιρετισμό της η Γενική Πρόξενος Κούλα Σοφιανού εξέφρασε χαρά που το Κυπριακό σπίτι φιλοξενεί τα σχέδια των Κυπρίων φοιτητών αρχιτεκτονικής μάλιστα σε μια επίκαιρη περίοδο όπου ο μήνας Οκτώβριος έχει προκηρυχθεί στη Νέα Υόρκη ως μήνας αρχιτεκτονικής. Ευχαρίστησε τους συντελεστές που βοήθησαν στην διοργάνωση της έκθεσης και ιδιαίτερα τον καθηγητή Theo David και συγχάρηκε το Πανεπιστήμιο Κύπρου και το Pratt Institute για την πολύ στενή συνεργασία την οποία έχουν  η οποία έχει φέρει πολύ καλά αποτελέσματα, όπως δείχνει και η έκθεση των αρχιτεκτονικών σχεδίων από τη Κύπρο.

Tags νεα υορκη, ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ, φοιτητες


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 0.0328 s (1 Queries.) // Parse time: 0.0260 s // Total time: 0.0587 s // Source: cache

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X