Η βαριά φωνή προσελκύει τις γυναίκες, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα


Η βαριά φωνή προσελκύει τις γυναίκες, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα

Πολλές γυναίκες βρίσκουν τη μπάσα φωνή στους άνδρες σέξι, ωστόσο δε μπορούν να εξηγήσουν το γιατί. Την απάντηση έρχεται να δώσει η επιστήμη, επιβεβαιώνοντας την προτίμηση των γυναικών στους άνδρες με βαριά φωνή και εξηγώντας το λόγο που αυτό συμβαίνει.

Οπως εξηγεί η επικεφαλής της μελέτης, Τζίλιαν Ο Κόνορ, από το Τμήμα Ψυχολογίας, Νευροεπιστήμης και Συμπεριφοράς του πανεπιστημίου Μακ Μάστερ, η βαριά φωνή στους άνδρες είναι επίσης ένδειξη απιστίας σε ένα βαθμό: «Ο ήχος της φωνής κάποιου μπορεί να επηρεάσει τον τρόπο που σκεφτόμαστε γι' αυτόν. Μέχρι τώρα δεν ήταν σαφές γιατί οι γυναίκες προτιμούν τις φωνές ανδρών που ήταν πιθανότερο να τις απατήσουν. Βρήκαμε όμως πως όσο περισσότερο θεωρούσαν οι γυναίκες πως αυτοί οι άνδρες θα είναι άπιστοι, τόσο πιο ελκυστικούς τους έβρισκαν και επιθυμούσαν να συνάψουν μία σύντομη σχέση μαζί τους»

Στα πλαίσια της έρευνας οι επιστήμονες έβαλαν σε 87 γυναίκες, να ακούσουν διάφορες φωνές ανδρών που είχαν αλλοιωθεί ηλεκτρονικά ώστε να ακούγονται υψηλότερες ή πιο μπάσες και στην συνέχεια να εντοπίσουν τις φωνές που νόμιζαν ότι μπορεί να αντιστοιχούν σε άνδρες που ήταν πιθανότερο να είναι άπιστοι. Οι γυναίκες, παρόλο που χαρακτήριζαν ως άπιστους τους άνδρες με την πιο βαριά φωνή, ταυτόχρονα έδειχναν και μία προτίμηση σε αυτούς.

Tags φωνη, ανδρες, γυναίκες, σεξ, σχεσεις


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 1.9783 s (249 Queries.) // Parse time: 0.3480 s // Total time: 2.3263 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X