Άσκηση: Τα 6 πιο συνηθισμένα «ψέματα»


Άσκηση: Τα 6 πιο συνηθισμένα «ψέματα»

Η γυμνάστρια Στάλω Πιστέντη επισημαίνει πώς μερικοί μύθοι για την άσκηση εξακολουθούν πάντα να παραπλανούν.

1) «Με τη προπόνηση δύναμης θα μετατρέψω το λίπος μου σε μυϊκή μάζα»
ΛΑΘΟΣ
Αυτό είναι αδύνατο. Δεν μπορεί να μετατραπεί το λίπος σε μυϊκή μάζα ή το αντίθετο. Μπορείτε όμως να μειώσετε ή να αυξήσετε και τα δύο.

2)«Κάνοντας πολλούς κοιλιακούς μπορώ να απαλλαγώ από το λίπος στην κοιλιά»
ΛΑΘΟΣ
Αδύνατο! Δεν μπορείτε να επιλέξετε κάποιο συγκεκριμένο σημείο του σώματός σας και να μειώσετε εκεί το λίπος. Το σώμα αποθηκεύει το λίπος σε όποια σημεία θέλει και το χάνει ομοιόμορφα από όλα.

3)«Η προπόνηση με βάρη δημιουργεί μυϊκό όγκο στις γυναίκες»
ΛΑΘΟΣ
Ο υπερβολικός μυϊκός όγκος δημιουργείται μόνο στους άντρες. Είναι αποτέλεσμα της άρσης πολλών κιλών, αλλά κυρίως των ανδρικών ορμονών (τεστοστερόνη). Οι γυναίκες παράγουν πολύ λιγότερη τεστοστερόνη και όταν προπονούνται με το σωστό βάρος και το κατάλληλο πρόγραμμα φτιάχνουν δυνατό και καλοσχηματισμένο σώμα. Η προπόνηση δύναμης τις βοηθά να αναπτύξουν άπαχη μυϊκή μάζα και να μειώσουν το σωματικό τους λίπος.

4) «Τράβα πόνο για ομορφιά»
ΛΑΘΟΣ
Όσο δυσκολότερο είναι το προπονητικό πρόγραμμα τόσο πιο δύσκολο είναι να το ακολουθήσετε και να ανακάμψετε μετά από αυτό. Μην καταπονείτε το σώμα σας με σκληρά προγράμματα γυμναστικής. Δώστε περισσότερη σημασία στη συχνότητα της άσκησης. Η υπερ-προπόνηση μπορεί να σας οδηγήσει σε τραυματισμούς και να αυξήσει των κίνδυνο φλεγμονών στο μυϊκό σας σύστημα.

5)«Η άσκηση αυξάνει την όρεξη»
ΛΑΘΟΣ
Σημαντικός αριθμός μελετών αποδεικνύουν ότι η άσκηση μειώνει την όρεξη. Ψυχολογικοί είναι οι παράγοντες που σχετίζονται με την αίσθηση της πείνας, σε σχέση με την άσκηση, έτσι πολλές φορές τρώμε μηχανικά χωρίς να πεινάμε.

6)«Η άσκηση όταν είμαστε κρυωμένοι μπορεί να μας βοηθήσει να νιώσουμε καλύτερα»
ΛΑΘΟΣ
Δεν πρέπει να γυμνάζεστε όταν είστε άρρωστοι. Το σώμα σας εργάζεται ήδη σκληρά, για να καταπολεμήσει τη νόσο. Αφήνοντας τον οργανισμό σας να ανακάμψει για κάποιο χρονικό διάστημα, θα επανέλθετε σιγά -σιγά στο προπονητικό σας πρόγραμμα.

Στάλω Πιστέντη Πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ Αθηνών, Pilates Master Trainer,
Group & Personal Trainer, Salto Health and Fitness
saltohealthandfitness@hotmail.com

Tags άσκηση, γυμναστικη, ΚΟΙΛΙΑΚΟΙ, ΜΥΙΚΗ ΜΑΖΑ


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.6415 s (234 Queries.) // Parse time: 0.2888 s // Total time: 2.9303 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X