10 κόλπα που σου ‘’κόβουν’’ την όρεξη!


10 κόλπα που σου ‘’κόβουν’’ την όρεξη!

Λίγο η λιγούρα, λίγο οι γλυκοί και όχι μόνο πειρασμοί μας κάνουν και τσιμπολογάμε δεξιά και αριστερά! Και οι θερμίδες όλο και αυξάνονται...μάθετε με ποιους τρόπους μπορείτε να βάλετε φρένο στισ διατροφικές ορέξεις σας!!!

Το πρόβλημα:«Είναι η ώρα να φάω...»
Αν τρως πάντα σε συγκεκριμένες ώρες, φρόντισε και τα γεύματά σου να είναι συγκεκριμένα, εκ των προτέρων προγραμματισμένα και, ει δυνατόν, «σπιτικά», ώστε να μην καταφεύγεις σε λιγότερο υγιεινές επιλογές.

Το πρόβλημα: «Όταν σκέφτομαι φαγητό γουργουρίζει το στομάχι μου...»
Απομάκρυνε τη σκέψη σου από το φαγητό με πνευματική απασχόληση, π.χ. φτιάξε ένα μπλογκ στο Διαδίκτυο και άρχισε να γράφεις. Αν θέλεις οπωσδήποτε να φας, μασούλησε κάτι σκληρό και τραγανό, π.χ. καρότα, ηλιόσπορους ή ποπκόρν.

Το πρόβλημα: «Όποτε βαριέμαι τσιμπολογάω...»
Γέμισε το χρόνο σου δημιουργικά, π.χ. πήγαινε στο γυμναστήριο, κάνε yoga, γίνε εθελόντρια. Διάγραψε από τα τσιμπολογήματά σας γλυκίσματα, αλμυρά σνακ, ξηρούς καρπούς, πολτοποιημένα και κρεμώδη τρόφιμα.

Το πρόβλημα: «Παίρνω φάρμακα...»
Επειδή κάποια φάρμακα όντως αυξάνουν την πείνα, συμβουλέψου διαιτολόγο για να σου φτιάξει εξατομικευμένο πρόγραμμα διατροφής.

Το πρόβλημα: «Είμαι αγχωμένη, χρειάζομαι οπωσδήποτε φαγητό...»
Πιες ένα χαμομήλι, πάρε βαθιές ανάσες, ασχολήσου με το αγαπημένο σου χόμπι, διάβασε κάτι, πάρε τηλέφωνο μια φίλη, βγες μια μακρινή βόλτα ή γυμνάσου.

Το πρόβλημα: «Περιμένω να αδιαθετήσω...»
Μην προσπαθήσεις να αντισταθείς στο τρόφιμο που επιθυμείς, π.χ. τρώγοντας κάτι άλλο. Περιόρισε το, όμως, σε μια μικρή ποσότητά του, π.χ. μια σοκολάτα σε ατομική, μίνι μερίδα, και απόλαυσε το αργά.

Το πρόβλημα: «Για να χορτάσω πρέπει να βλέπω ποσότητα...»
Σέρβιρε το φαγητό σου σε 3-4 μικρά πιατάκια, π.χ. σε άλλο πιάτο το ρύζι, σε άλλο το κρέας, σε κάποιο τρίτο τη σαλάτα, ξεχωριστά το φρούτο. Κατόπιν, φωτογράφισέ το με το κινητό και παρατήρησε προσεκτικά την ποσότητά του – δεν θα σου φανεί καθόλου λίγη!

Το πρόβλημα: «Έκοψα πρόσφατα το κάπνισμα...»
Εκτός από άφθονο νερό, πίνε επίσης και 2-3 ποτηράκια του κρασιού χυμό λεμονιού, γκρέιπφρουτ ή ανανά ημερησίως. Αύξησε φρούτα, λαχανικά, άπαχο γάλα και τσάι χωρίς ζάχαρη, μείωσε αντίστοιχα κρέας, γλυκά, καφέ, αλατισμένα τρόφιμα και αλκοόλ. Μάσησε καραμέλες χωρίς ζάχαρη και τσίχλες με μαστίχα Χίου. Περπάτησε αρκετά καθημερινά, κάνε 5-10 λεπτά γυμναστική πριν από το μεσημεριανό και το βραδινό γεύμα.

Το πρόβλημα: «Όταν ανοίγω το ψυγείο, παρασύρομαι...»
Κόλλησε στην πόρτα του ψυγείου μια ολόσωμη φωτογραφία σου που δεν σε κολακεύει και από κάτω από αυτήν μια υπενθύμιση που να γράφει «σκέψου καλά προτού φας: πεινάς;».

Το πρόβλημα: «Στις δύο πίτσες παίρνω άλλη μία δώρο...»
Προτού επιλέξεις φαγητό με κριτήριο την τιμή, σκέψου αν πραγματικά χρειάζεσαι την επιπλέον προσφορά και ποιος θα την καταναλώσει τελικά.
Είναι περισσότερο πιθανό να ενδώσεεις στο φαγητό όταν δεν παίρνεις αρκετές θερμίδες και διατροφικά συστατικά για να καλύψεις τις ενεργειακές και θρεπτικές σου ανάγκες, αν κάνεις εξαντλητική δίαιτα, αποφεύγεις ομάδες τροφών και στερείσαι αγαπημένες γεύσεις ή όταν δεν κοιμάσαι καλά, κουράζεσαι πολύ, αγχώνεσαι υπερβολικά, νιώθεις ψυχολογικά πεσμένη ή είσαι ερωτικά απογοητευμένη.

Tags ΟΡΕΞΗ, Διατροφή, αγχος, ΣΤΟΜΑΧΙ


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.8761 s (233 Queries.) // Parse time: 0.3436 s // Total time: 3.2197 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X