6 λόγοι για να γίνουμε χορτοφάγοι!


6 λόγοι για να γίνουμε χορτοφάγοι!

Σας αποκαλύπτουμε εκείνους τους λόγους για τους οποίους αξίζει να γίνεται χορτοφάγοι!!!

Εδώ και πάρα πολλά χρόνια η χορτοφαγία αποκτά ολοένα και περισσότερους οπαδούς οι οποίοι μάλιστα είναι πολύ πιστοί και ένθερμοι. Μπορεί πολλοί από τους μη χορτοφάγους να μην μπορούν να διανοηθούν με τίποτα πως θα ζουν χωρίς κρέας στη ζωή τους κι όμως εμείς σας παραθέτουμε 6 λόγους για τους οποίους αξίζει να γίνεται χορτοφάγοι! Και μην ξεχνάτε πως χορτοφάγοι είναι και σταρς του Hollywood όπως Russell Brand, Ben Stiller, Brad Pitt, Chris Martin. Μάλλον θα έχουν καλούς λόγους για να είναι!

1. Μειώνεις τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων, εγκεφαλικού και διάφορων ειδών καρκίνου, αφού οι χορτοφάγοι τείνουν να καταναλώνουν λιγότερα κορεσμένα λιπαρά.

2. Προάγεις την απώλεια βάρους, αφού συνήθως  μια υγιεινή χορτοφαγική διατροφή αποτελείται κυρίως από φρούτα και λαχανικά χαμηλά σε θερμίδες.

3. Ενισχύεις την καλή λειτουργία του εντέρου, αφού η χορτοφαγική διατροφή είναι γεμάτη με φυτικές ίνες.

4. Αποτρέπεις την υπερθέρμανση του πλανήτη, από τη στιγμή που οι αγελάδες, οι κατσίκες, και τα άλλα εκτρεφόμενα ζώα εκπέμπουν μεθάνιο, το οποίο είναι 20 φορές πιο ισχυρό από το διοξείδιο του άνθρακα στο να παγιδεύει την ηλιακή ενέργεια. Έτσι, όσο λιγότερα τα ζώα εκτρέφονται για το κρέας τους, τόσο λιγότερα και τα αέρια του θερμοκηπίου που παράγονται.

5. Εμποδίζεις την αποψίλωση των δασών και την κοπή των δέντρων. Ένα μεγάλο μέρος του βοδινού κρέατος που καταναλώνεται στις ΗΠΑ, εισάγεται από την Κεντρική Αμερική, όπου προκειμένου να δημιουργηθούν βοσκοτόπια για τις αγελάδες, καταστρέφονται τα πυκνά δάση.

6. Διατηρείς τα αποθέματα του νερού μας. Ένα κιλό βοδινού κρέατος απαιτεί 2.500 λίτρα νερού, ενώ ένα κιλό σόγια απαιτεί 250 γαλόνια νερού και ένα κιλό σιτάρι μόλις 25 γαλόνια.

Tags λαχανικα, ΚΑΡΔΙΟΠΑΘΕΙΕΣ, λίπη, νερο


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.8205 s (252 Queries.) // Parse time: 0.5108 s // Total time: 3.3313 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X