To Met Gala του 2014 θα είναι αφιερωμένο στον Charles James


To Met Gala του 2014 θα είναι αφιερωμένο στον Charles James

Η Αnna Wintour αποφάσισε να τιμήσει τον πρώτο Αμερικανό couturier.  

Αν το όνομα Charles James δεν φέρνει εικόνες υψηλής ραπτικής σου μυαλό σου... μην ανησυχείς! Σχεδόν κανείς δεν θυμόταν το εντυπωσιακό έργο του μέχρι τη στιγμή που η Anna αποφάσισε να οργανώσει το Met Gala του 2014 προς τιμήν του. Κι έχεις μπροστά σου αρκετούς μήνες για να μάθεις ποιος ήταν και τι έκανε!
H έκθεση "Charles James: Beyond Fashion" θα φιλοξενηθεί στο New Costume Institute από τις 8 Μαΐου μέχρι και τις 10 Αυγούστου, ενώ το κόκκινο χαλί για το Gala θα στηθεί στις 5 Μαίου. Η φετινή οικοδέσποινα θα είναι η Aerin Lauder, η οποία άλλωστε θα χρηματοδοτήσει και τη διοργάνωση. Οι υπόλοιποι "συν-οικοδεσπότες" θα είναι ο Bradley Cooper, ο Oscar de la Renta, η Sarah Jessica Parker, η Lizzie και ο Jonathan Tisch και βέβαια η Anna Wintour.

O James γεννήθηκε το 1906 στο Sandhurst της Αγγλίας όπου πέρασε τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Αργότερα βρέθηκε στο Σικάγο όπου άνοιξε το πρώτο του κατάστημα σε ηλικία 19 ετών ενώ το 1928 μετακόμισε στη Νέα Υόρκη. Στο Παρίσι πέρασε την πιο δημιουργική περίοδο της ζωής του, όπου μάλιστα το 1947 παρουσίασε την πιο "εμβληματική" συλλογή του.

Οι δημιουργίες του χαρακτηρίζονται από μεγάλους όγκους που αγκαλιάζουν τη γυναικεία σιλουέτα ενώ δίνουν την εικόνα του άκαμπτου.Ο James σπούδασε ακόμα και την ανθρώπινη ανατομία ώστε να δώσει στα σχέδιά του την αίσθηση του γλυπτού. Προτιμούσε τα πολυτελή υφάσματα όπως το σατέν, το βελούδο και τον ταφτά και τα συνδύαζε πάντα με extravagant κοσμήματα.

Το πιο δημοφιλές φόρεμα του ήταν ο "Κύκνος", το οποίο φωτογραφήθηκε για την αμερικανική Vogue στις αρχές της δεκαετίας του '50. Αποτελούνταν από πάνω από 30 στρώματα τούλι και ήταν κατασκευασμένο με  μια σύνθετη τεχνική ραπτικής γνωστή ως "tie-back bustle support", δημοφιλής στη δεκαετία του 1870 και του 1880 , η οποία προσέθετε ένα επιπλέον όγκο στο πίσω μέρος. Ένα ακόμα διάσημο κομμάτι του ήταν το "Taxi", το οποίο είχε σπειροειδή φερμουάρ προκειμένου μια γυναίκα να μπορεί να το βγάλει εύκολα. Η Harold Koda επιμελήτρια στο Costume Institute εξηγεί: "Είχε αυτή τη χιουμοριστκή ιδέα ότι μια γυναίκα που θα ήθελε να αλλάξει μέσα σε ένα ταξί θα μπορούσε να το βγάλει και να φορέσει ένα άλλο μέσα σε ένα ταξί."

Tags Anna Wintour, gala


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 1.9551 s (252 Queries.) // Parse time: 0.3625 s // Total time: 2.3176 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X