bodyART: το νέο προπονητικό σύστημα που ξεκίνησε από την Ευρώπη και κατακτά την Αμερική!


bodyART: το νέο προπονητικό σύστημα που ξεκίνησε από την Ευρώπη και κατακτά την Αμερική!

O bodyART instructor Κωνσταντίνος Ζερβός μας μαθαίνει τα μυστικά της νέας αυτής προπόνησης.

Πολλοί άνθρωποι επενδύουν χρόνο και χρήμα για να πάνε σε κάποιο γυμναστήριο με σκοπό να βελτιώσουν την φυσική τους κατάσταση ή για να απομακρύνουν την κούραση της δουλειάς. Οι περισσότεροι κοπιάζουν για ένα όμορφο και καλλίγραμμο σώμα σύμφωνα με τα πρότυπα ομορφιάς. Ωστόσο για να διαμορφώσει κανείς ένα όμορφο σώμα και μία σωστή στάση χρειάζεται να δουλέψει όχι μόνο στο σωματικό επίπεδο αλλά και σε ψυχολογικό επίπεδο. Η λύση βρίσκεται σε ένα πρόγραμμα άσκησης που δεν θα επικεντρώνεται στην προπόνηση μεμονωμένων μυϊκών ομάδων αλλά αντιμετωπίζει τον άνθρωπο ολιστικά ως συνδυασμό σώματος, ψυχής και νου.

Στη προπόνηση του bodyART προτεραιότητα έχει o ανθρώπινος οργανισμός ως λειτουργική μονάδα. Το bodyART συνδυάζει προπονητικές θέσεις και κλασικές αναπνευστικές τεχνικές σε μία συνεργία φυσικής εξάσκησης και πνευματικής χαλάρωσης. Ο απώτερος σκοπός του bodyART είναι να εξασφαλίσει τη σωστή λειτουργία ολόκληρου του ανθρωπίνου σώματος μέσω της προπόνησης και της σταθεροποίησης του ανθρωπίνου κινητικού συστήματος. Η κάθε άσκηση σκόπιμα και συνειδητά εκτελείται αργά τόσο ώστε σε συνδυασμό με την αναπνοή και την αυτοσυγκέντρωση να δώσουν στο σώμα επαρκή χρόνο και χώρο για να αντισταθμίσει την αρνητική μυϊκή τάση ή τις απότομες και ασυνείδητες κινήσεις. Πολλές θέσεις στο bodyART απαιτούν αυξημένη ισορροπία και τεχνική πάνω στην ισορροπία και μ’ αυτό τον τρόπο, η προσοχή καθοδηγείται στο κέντρο του σώματος. Το άτομο που ασκείται παραμένει συγκεντρωμένο στον εαυτό του και στην αναπνοή του εξασφαλίζοντας παροχή οξυγόνου σε όλο του το σώμα. Η αυξημένη επίγνωση και η εμπλοκή της αναπνοής, επιφέρουν ηρεμία στο σώμα κατά την διάρκεια του μαθήματος. Αυτή η μέθοδος εξάσκησης-ηρεμίας βασίζεται στην αρχή του yin και yang. Μέσα στο μάθημα αυτό σημαίνει, εισπνοή – εκπνοή, δύναμη-ηρεμία. Η κάθε άσκηση και θέση ταιριάζουν μεταξύ τους όπως τα κομμάτια ενός πάζλ και αλληλοσυνδέονται. Ανάλογα με το επίπεδο των ασκούμενων και την ένταση του μαθήματος, μια ροή ασκήσεων μπορεί να επαναληφθεί, είτε να αλλαχθεί σε μία νέα. Αυτό που επιτυγχάνεται είναι η ταυτόχρονη συνύπαρξη της φυσικής άσκησης και της απομάκρυνσης τόσο της σωματικής, όσο και της νοητικής έντασης.

To bodyART έχει βραβευθεί από τον αθλητικό οργανισμό ECA World Fitness USA με τον τίτλο της «καλύτερης προπονητικής σύλληψης» για τα έτη 2005 και 2006. Αποτελεί το πρώτο προπονητικό σύστημα που ξεκίνησε από την Ευρώπη και κατακτά με μεγάλη επιτυχία την αγορά του fitness στην Αμερική.

Για περισσότερες πληροφορίες www.nutritiontreatment.gr

Tags body art, body, προπονηση, γυμναστικη, κωνσταντινος ζερβος


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.5265 s (249 Queries.) // Parse time: 0.6863 s // Total time: 3.2128 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X