13 τροφές χωρίς γλουτένη για να χάσεις κιλά!


13 τροφές χωρίς γλουτένη για να χάσεις κιλά!

Η γλουτένη είναι υπεύθυνη για πολλά! Μάλιστα κάποιοι έχουν και δυσανεξία στη γλουτένη με αποτέλεσμα να μην πορούν να καταναλώσουν ορισμένες τροφές καθόλου! Εμείς σας αποκαλύπτουμε εκείνες τις τροφές χωρίς γλουτένη για να μπορέσετε εύκολα να χάσετε τα περιττά κιλά!

Η νέα τάση στις δίαιτες αποκλείει τη γλουτένη, την πρωτεΐνη που βρίσκεται στο σιτάρι, στη σίκαλη και στο κριθάρι, από το καθημερινό μας διαιτολόγιο.Θερμοί υποστηρικτές της gluten-free, όπως ονομάζεται, δίαιτας είναι αρκετοί celebrities όπως η Victoria Beckham και η Gwyneth Paltrow, ακριβώς επειδή τα αποτελέσματα είναι άμεσα! Αν είσαι έτοιμη λοιπόν να αποχωριστείς το ψωμί, τα κρακεράκια και άλλες τροφές που περιέχουν γλουτένη τότε μάθε ποιες είναι οι 13 τροφές που μπορείς να φας για να ακολουθήσεις ένα υγιεινό διαιτολόγιο που θα σε αδυνατίσει.

Ψάρι
Το να κόψεις την γλουτένη σημαίνεις ότι θα πρέπει να προσθέσεις στη διατροφή σου λιπαρά που θα σε διατηρήσουν υγιή και με ενέργεια. Ο σολομός και ψάρια με λιπαρά Ω3 βοηθάει ώστε να διατηρήσει τον οργανισμό σου υγιή.

Ρυζάλευρο
Το ρυζάλευρο είναι μια καλή εναλλακτική για τη μαγειρική ή τη ζαχαροπλαστική στις δίαιτες χωρίς γλουτένη!

Κινόα
Η κινόα είναι μια καλή επιλογή εάν θέλεις να αντικαταστήσεις τα ζυμαρικά και το ψωμί, χωρίς να αλλάζεις πολύ τη γεύση. Έχει την ιδιότητα να δημιουργεί την αίσθηση της πληρότητας και να κρατάει σταθερά τα επίπεδα της ενέργειας.

Γιαούρτι
Κάποια είδη γιαουρτιού περιέχουν συστατικά που δεν ταιριάζουν σε μια gluten free δίαιτα. Το ελληνικό γιαούρτι όμως είναι μια καλή πηγή πρωτεΐνης που σε βοηθά να χάσεις κιλά.

Συκώτι
Αντί για δημητριακά μπορείς να πάρεις βιταμίνες και σίδηρο μέσω του συκωτιού.

Καρύδια
Τα καρύδια περιέχουν περισσότερα λιπαρά Ω3 από ότι οι άλλοι ξηροί καρποί. Εάν τα εντάξεις στο καθημερινό σου διαιτολόγιο θα κόψεις την όρεξη σου ενώ θα ενισχύσεις και τη διανοητική λειτουργία!

Ζυμαρικά ολικής αλέσεως
Αντί για τα κανονικά μακαρόνια από σιτάρι προτίμησε τα καφέ μακαρόνια που περιέχουν ίνες και τις ίδιες θερμίδες με τα υπόλοιπα ζυμαρικά.

Αυγά
Μια gluten free δίαιτα πρέπει να περιέχει αυγά που είναι σημαντική πηγή πρωτεΐνης και βιταμίνης D.

Γλυκοπατάτες
Συμπεριέλαβε τροφές χωρίς γλουτένη και άμυλο στη δίαιτα σου όπως φασόλια και γλυκοπατάτες.

Λάδι καρύδας
Το λάδι καρύδας μετατρέπεται κατευθείαν σε ενέργεια όπως ακριβώς και η ζάχαρη και χωρίς να έχεις διάθεση για γλυκό το απόγευμα!

Αβοκάντο
Τα αβοκάντο κάνουν καλό σε μια δίαιτα χωρίς γλουτένη αφού παρέχουν τα κατάλληλα λίπη αλλά και μια αίσθηση πληρότητας.

Μύδια
Τα μύδια έχουν υψηλή περιεκτικότητα ψευδάργυρου που λείπει σε μια gluten free δίαιτα.

Κέικ βρώμης
Ιδανικό εναλλακτικό στο κέικ ή στα μπισκότα, όχι, βέβαια για συχνή κατανάλωση αλλά σε μικρές ποσότητες με οργανική μαρμελάδα!

Tags κιλά,ψαρι,ΑΥΓΑ,γιαουρτι,αβγα


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 3.5742 s (278 Queries.) // Parse time: 0.3844 s // Total time: 3.9586 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X