15 πράγματα που δεν μου αρέσουν στη μητρότητα (αλλά ντρέπομαι να τα ομολογήσω)!


15 πράγματα που δεν μου αρέσουν στη μητρότητα (αλλά ντρέπομαι να τα ομολογήσω)!

Οι Devra Renner και  Aviva Pflock, συγγραφείς του βιβλίου Mommy Guilt: Learn to Worry Less, Focus on What Matters, and Raise Happier Kids, μας λένε γιατί οι γυναίκες «φοβούνται να ομολογήσουν» ότι η μητρότητα δεν είναι μόνο απόλαυση.  

Πριν ήσουν μια ελεύθερη και ωραία εργαζόμενη γυναίκα. Που τον ελεύθερο χρόνο σου τον αφιέρωνες σε βόλτες, μαγαζιά, γυμναστήρια, μπαράκια. Τις Κυριακές ξυπνούσες ότι ώρα ήθελες με hangover, αλλά κανείς δεν ερχόταν στο κρεβάτι σου για να δείτε παρέα τον Μπομπ τον Σφουγγαράκη. Από τότε που έγινες μαμά η ζωή σου έγινε πιο λαμπερή, πιο φωτεινή, πιο πλήρης και το καθημερινό σου πρόγραμμα πιο βαρύ. Τάισμα, κοίμισμα, μπάνιο, πάνες, γάλατα, κακά… Το ανελέητο αυτό πρόγραμμα έγινε ακόμη πιο ασήκωτο καθώς το μωρό  μεγάλωνε και στο σύνηθες πρόγραμμα προστέθηκε το διάβασμα, το μπαλέτο, το μπάσκετ, τα αγγλικά, τα παιδικά πάρτι…Πριν ήσουν μια γυναίκα που ήθελε να γίνει μητέρα, τώρα είσαι μια μητέρα που προσπαθεί να γίνει και πάλι γυναίκα. Και ενώ ποτέ δε φοβήθηκες τις ευθύνες και το δραστήριο πρόγραμμα, τώρα σου συμβαίνει κάτι παράλογο. Έχεις συνέχεια κάτι να κάνεις και ταυτόχρονα βαριέσαι να το κάνεις!


Οι Devra Renner και  Aviva Pflock, συγγραφείς του βιβλίου Mommy Guilt: Learn to Worry Less, Focus on What Matters, and Raise Happier Kids, θεωρούν πως οι γυναίκες δεν τολμούν  να αντιμετωπίσουν την «βαρετή» πλευρά της μητρότητας γιατί δεν τις αφήνουν τα κοινωνικά ταμπού. Αν μπορούσαν να το αντιμετωπίσουν απλώς θα το έβλεπαν και πιο χαλαρά. Η ειδική παιδοψυχολόγος σε θέματα ανάπτυξης Aviva Pflock λέει πως όλα τα πράγματα που εμπεριέχουν ρουτίνα μπορεί να γίνουν εν δυνάμει βαρετά. Η δουλειά μας, ο γάμος μας, ακόμη και το αγαπημένο μας χόμπι μπορεί κάποια στιγμή να μας προκαλέσουν ανία. Άλλωστε τίποτα στη ζωή δε μπορεί να μας διασκεδάζει συνεχώς. Καθημερινά κάνουμε πράγματα που μας φαίνονται δύσκολα ή ανιαρά αλλά πρέπει να γίνουν. Είναι απόλυτα φυσιολογικό να βαριέσαι καθισμένη στην κερκίδα του κολυμβητηρίου ή στην αίθουσα αναμονής του μπαλέτου. Εξίσου φυσιολογικό είναι να βαριέσαι την υποχρεωτική κοινωνικοποίηση των παιδικών πάρτι. Γιατί να πιάσεις κουβέντα με μαμάδες που ούτε γνώριζες μέχρι σήμερα, ούτε θα ήθελε να γνωρίσει ποτέ;   

Αυτά που δεν μου αρέσουν στη μητρότητα

1. Τα επαναλαμβανόμενα καθήκοντα
Πρωινό ξύπνημα, διάβασμα, μαγείρεμα, πλυντήριο, στρώσιμο τραπεζιού,  ξεστρώσιμο τραπεζιού, στρώσιμο-ξεστρώσιμο κρεβατιών…ουφ!   

2. Να μιλάω για το πόσο κάνουν οι πάνες
Ειδικά με ανθρώπους που δεν έχουν να μου πουν τίποτε άλλο πέρα από αυτό

3. Τα παιδικά πάρτι
Είναι η γκιλοτίνα της σύγχρονης μητρότητα. Και όποια μητέρα πει ότι τα απολαμβάνει, απλώς ψεύδεται! 

4. Τις (άγνωστες) μαμάδες στα παιδικά πάρτι
Δεν τις αντιπαθώ αλλά δεν με ενδιαφέρουν κιόλας. Είναι αρκετά βαρετό να ακούς από άγνωστες κυρίες θέματα με βασικούς πρωταγωνιστές τα  γυναίκες τα παιδιά, τη μητρότητα και τις πάνες, ενώ έχεις μόνο μία ώρα να προλάβεις τα μαγαζιά που κλείνουν.

5. Τις βόλτες στα πάρκα
Ειδικά τις μουντές ημέρες και ειδικά τις ημέρες που διάφορες μαμάδες σου κάνουν επιθέσεις φιλίας.

6. Το να διαβάζω τρεις φορές την ίδια βραδιά το ίδιο παραμύθι.

7. Τα παιδιά των άλλων
Ντρέπομαι που το λέω, αλλά κάποιες φορές αντέχω τα δικά μου. Πόσο μάλλον των άλλων!

8. Το ότι πρέπει να παίζω επιτραπέζια…
…κούκλες poly pocket, σπαθιά και πολλά άλλα

9. Να κάνω το διαιτητή, όταν τσακώνονται.

10. Να βλέπω τρεις φορές την ημέρα Το ίδιο  D. V. D με τη Ντόρα την εξερευνήτρια

11. Τον εξοπλισμό που χρειάζεσαι για να πας κάπου ένα τριήμερο.

12. Το να ψαρεύω καθημερινά…
…το κραγιόν, τη μάσκαρα και το χαρτί υγείας από την λεκάνη της τουαλέτας

13. Τους λεκέδες…
…από φρουτόκρεμα, αβγό, παιδικά γιαουρτάκια.

14. Το ότι δεν προλαβαίνεις να παρακολουθήσεις παραπάνω από δέκα συνεχόμενα λεπτά οποιαδήποτε σειρά ή ταινία στην τηλεόραση.

15. Το ότι είναι μια δουλειά με πλήρες ωράριο
Και μάλιστα δεν πληρώνεται. γιατί στην ουσία δεν είναι δουλειά.

Tags μητρότητα, παιδι, γονεις


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.2797 s (233 Queries.) // Parse time: 0.3007 s // Total time: 2.5804 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X