Πώς το παγωτό μπορεί να ωφελήσει την υγεία σου;


Πώς το παγωτό μπορεί να ωφελήσει την υγεία σου;

Σύμφωνα με τη nutritionist.   

Το παγωτό μπορεί για πολλούς να θεωρείται καλοκαιρινό γλυκό, ωστόσο υπάρχει και αυτή η κατηγορία ανθρώπων, που απολαμβάνει να καταναλώνει παγωτό καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, ακόμα κι όταν η θερμοκρασία κυμαίνεται σε χαμηλά επίπεδα. Και μπορεί με βάση τον γενικό κανόνα που υπάρχει για τα γλυκά, να θεωρείται ανθυγιεινή τροφή για τον οργανισμό μας, ωστόσο οι διατροφολόγοι έρχονται να ανακοινώσουν μια νέα άποψη.

Τελικά, το παγωτό όχι μόνο δε βλάπτει τον οργανισμό σου, αν καταναλώνεται με μέτρο, αλλά μπορεί να έχει σημαντικά οφέλη για την υγεία σου, παρά το γεγονός ότι είναι μια τροφή με μπόλικες θερμίδες, περιέχει ζάχαρη και λιπαρά.

Σύμφωνα με τη διατροφολόγο Εντουΐνα Κλαρκ, το παγωτό έχει ευεργετικές ιδιότητες για τον οργανισμό μας σε σύγκριση με άλλα γλυκά, ακόμα κι όταν καταναλώνεται σε καθημερινή βάση.

Το παγωτό έχει θρεπτικά συστατικά για τον οργανισμό

"Η πρωτεΐνη και τα λιπαρά που υπάρχουν στο παγωτό μπορούν να βοηθήσουν στην επιβράδυνση της απορρόφησης της ζάχαρης. Ακόμα, το παγωτό περιέχει ασβέστιο που είναι πολύ σημαντικό για τον οργανισμό μας. Τα γαλακτοκομικά προϊόντα περιέχουν επίσης χολίνη, η οποία είναι απαραίτητη για την ανάπτυξη του εγκεφάλου για την καλή λειτουργία του μεταβολισμού", ανέφερε η διατροφολόγος.

Προφανώς, το γάλα, το γιαούρτι και τα τυριά είναι πιο υγιεινά από το παγωτό και πρέπει να υπάρχουν στο πρόγραμμα της διατροφής μας.

Να σημειωθεί, πως το vegan παγωτό εξακολουθεί να έχει υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη και λιπαρά. Δεδομένου ότι έχει υποστεί επεξεργασία και έχουν προστεθεί πολλά επιπλέον συστατικά, όπως γλυκαντικά και συντηρητικά, η γεύση δεν απέχει πολύ από εκείνη του κανονικού παγωτού. Παράλληλα, η Εντουΐνα Κλαρκ σημείωσε ότι η θρεπτική αξία του κάθε παγωτού ποικίλει ανάλογα με το βασικό υλικό, που μπορεί να είναι αμύγδαλο, κάσιους, βρώμη ή γάλα καρύδας.

Όσον αφορά στην προτεινόμενη ποσότητα παγωτού, η ίδια υποστήριξε πως μισό φλιτζάνι ημερησίως είναι η μερίδα που προτείνεται Αν τηρείται η συγκεκριμένη ποσότητα, τότε μπορείς να φας κάθε μέρα παγωτό. Ωστόσο, καλό θα ήταν να μην καταναλώσεις άλλη ζάχαρη μέσα στην ημέρα σου, κρατώντας έτσι μια ισορροπία. Αν θέλεις να είσαι σίγουρη για τα συστατικά του παγωτού σου, τότε διάβασε την ετικέτα του στη συσκευασία και δες αναλυτικά όσα περιέχονται μέσα.

Αν, λοιπόν, έχεις αδυναμία στο παγωτό, τότε μπορείς να απολαμβάνεις το αγαπημένο σου επιδόρπιο άφοβα, αρκεί να υπάρχει μέτρο.

Πηγή: jenny.gr 
 

Tags παγωτο, Διατροφή, υγεια


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.2549 s (231 Queries.) // Parse time: 0.2503 s // Total time: 2.5052 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X