Οι μεγαλύτεροι μύθοι γύρω από τη δίαιτα που τελικά μας... παχαίνουν!


Οι μεγαλύτεροι μύθοι γύρω από τη δίαιτα που τελικά μας... παχαίνουν!

Καλά θα κάνετε λοιπόν να αναθεωρήσετε σχετικά με όσα ξέρατε μέχρι σήμερα!

Κακά τα ψέματα, ένα από τα μεγαλύτερα θέματα που απασχολούν τις γυναίκες, και ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες είναι η διατροφή, η δίαιτα και φυσικά η διατήρηση της σιλουέτας όσο πιο άψογη γίνεται! Το θέμα είναι βέβαια, ότι πολλοί και κυρίως πολλές, προκειμένου να δουν τα επιθυμητά αποτελέσματα, καταφεύγουν σε υπερβολές οι οποίες αντί τελικά να τους αδυνατίζουν, τους... παχαίνουν! Όσο απίστευτο κι αν σας ακούγεται, λυπόμαστε αλλά εκτός του ότι ισχύει, είναι και αρκετά... ύπουλο γιατί μπορεί εσείς να θεωρείτε ότι κάνετε εξαντλητική δίαιτα και θα γίνετε κορμί, αλλά τελικά μάλλον θα καταλήξετε... μπαλίτσα! Παρακάτω λοιπόν, σας έχουμε τους μεγαλύτερους μύθους γύρω από τη δίαιτα και τη διατροφή, οι οποίοι αντί να αδυνατίζουν τελικά παχαίνουν!

1. Τα λαχανικά βοηθούν στη απώλεια βάρους: Προφανώς και τα λαχανικά είναι από τις πιο θρεπτικές τροφές που μπορούμε να καταναλώσουμε και φυσικά ελαφριές, αλλά το να τρέφεται κανείς μόνο με αυτά και να στερείται οτιδήποτε άλλο, όχι μόνο δεν είναι ισορροπημένο, αλλά μακροπρόθεσμα μπορεί να καταλήξει σε αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που επιδιώκουμε. Ο λόγος; Τα λαχανικά δεν κρατάνε την πείνα όσο οι υδατάνθρακες ή το κρέας, με αποτέλεσμα να καταναλώνουμε μεγαλύτερες πσοότητες. Επιπλέον, το ότι στερούμαστε κάποιες άλλες θρεπτικές τροφές, μπορεί να οδηγήσει σε έλλειψη βιταμινών τις οποίες ο οργανισμός τείνει να αναπληρώσει με υπερκατανάλωση άλλων τροφών!

2. Καταναλώστε άφοβα όσα αναψυκτικά διάιτης θέλετε: Σίγουρα τα αναψυκτικά με λιγότερες θερμίδες είναι προτιμότερα, αλλά δυστυχώς εμπεριέχουν και μία μεγάλη παγίδα. Σύμφωνα με ειδικούς, μπορεί να περιέχουν αρκετές γλυκαντικές ουσίες, οι οποίες όμως αντί να ικανοποιούν την ανάγκη του οργανισμού για ζάχαρη, του δημιουργούν ακόμα μεγαλύτερη, με αποτέλεσμα τελικά να το ρίχνουμε σε παχυντικά σνακ και γλυκά. Τι είναι προτιμότερο; Μικρή ποσότητα από τα κανονικά αναψυκτικά. Μπορείτε επίσης να γεμίσετε το ποτήρι πάγο και να ξεγελάσετε το μάτι!

3. Κόψτε μαχαίρι όλα τα παχυντικά φαγητά: Είναι γνωστό πως το απαγορευμένο είναι και λατρεμένο! Οπότε λοιπόν από τη στιγμή που θα απαγορεύσετε στον εαυτό σας την πίτσα, τα γλυκά, τα πατατάκια και γενικότερα όλες τις μικρές απολαύσεις, κάποιο δύσκολο βράδυ θα σηκωθείτε σε έξαλλη κατάσταση και θα τα φάτε όλα και στον υπερθετικό βαθμό! Ποιο είναι το μυστικό; Μικρές ποσότητες μια-δυο φορές την εβδομάδα! Γιατί και οι μικρές γευστικές αμαρτίες είναι απαραίτητες!

4. Aν τρως μετά τις 8 το βράδυ θα παχύνεις: Δηλαδή αν σχολάτε από τη δουλειά μετά τις 8 αναγκαστικά θα μένετε νηστικοί; Η ουσία δεν είναι στο τι ώρα τρως αλλά στο τι τρως. Σίγουρα μετά τις 8 οι καύσεις του οργανισμού μειώνονται, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να μένετε με άδειο στομάχι. Προσπαθείστε να κάνετε τα πιο παχυντικά σας γεύματα, κατά τις μεσημεριανές ώρες και το βραδάκι προτιμήστε τοστ, σαλάτα ή γιαούρτι με φρούτα.

Tags μύθοι, Διατροφή


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.4252 s (234 Queries.) // Parse time: 0.3341 s // Total time: 2.7593 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X