Τα καλύτερα στέκια για οφτό!


Τα καλύτερα στέκια για οφτό!

Τέτοια εποχή, οι συζητήσεις και οι συνευρέσεις μεταξύ φίλων και γνωστών, γίνονται πάνω από μια μερίδα οφτόν κλέφτικο! Εμείς, σου προτείνουμε τα καλύτερα.

ΛΕΥΚΩΣΙΑ
Κάκος

45 χρόνια τώρα, ο -κρεοπώλης στο επάγγελμα- κύριος Κάκος και η σύζυγός του κυρία Εύα φτιάχνουν μερακλίδικο οφτόν και το προσφέρουν, μεσημέρι και βράδυ, τόσο ως take away όσο και στα λιγοστά (6-7) τραπεζάκια της αυλής τους.
How to Το κρέας αλατίζεται και μπαίνει σε πήλινο ταψί. Ακολούθως, σκεπάζεται με αρνίσια πάνα (σκέπη) και λαδόκολλα, ενώ το αλουμινόχαρτο μπαίνει τελευταίο, έτσι ώστε να μην έρχεται σε επαφή με το κρέας.
Μερίδα Μόνο το κρέας που έρχεται στο πιάτο ζυγίζει κοντά στο μισό κιλό. Συνοδεύεται από πατάτες, ενώ μπορείς επίσης να παραγγείλεις σαλάτες, γιαούρτι, κάππαρη, φέτα κ.ά.
Τιμή Take away €6, dine in €7.
(22332096) Αμμοχώστου 7, Αγλαντζιά, Δ-Κ 12.00-14.00, 18.00-00.00.

Κλατσίμπαμπας
Τα τοποθετημένα στη σειρά μικρά πιθάρια, εδώ και αρκετά χρόνια, καλοταΐζουν πάρα πολύ κόσμο, τόπακες και μη. Κάθε Τρίτη και Παρασκευή το χωρητικότητας 280 ατόμων μαγαζί, με τον καταπράσινο κήπο, γεμίζει ασφυκτικά.
How to Το κρέας δένεται με σπάγκο και ψήνεται σε φούρνους-πιθάρια, πάνω σε κεραμίδι.
Μερίδα Εδώ, το οφτόν πωλείται με το κιλό και συνοδεύεται από πατάτες. Μπορείς, επίσης, να παραγγείλεις (με έξτρα χρέωση) πιλάφι, γιαούρτι, ελιές και κάππαρη.
Τιμή €10 το κιλό.
(22371852) Κώστα Μισιαούλη 45, Τσέρι, Τρ & Παρ 20.00-24.00.

Κυριάκος
Στα 33 χρόνια ύπαρξής του, το μαγαζί που βρίσκεται πολύ κοντά στον κήπο της Χρυσαλινιώτισσας, έχει ταΐσει ουκ ολίγους. Μεταξύ αυτών και πολλούς επώνυμους, οι οποίοι προτιμούν την εντυπωσιακή αυλή με την κληματαριά, που μπορεί να φιλοξενήσει από 130 έως και 150 άτομα.
How to Το κρέας (κατσικίσιο και αρνίσιο) μπαίνει σε μεγάλα πήλινα ταψιά, με ελάχιστο αλάτι. Οι πατάτες ψήνονται ξεχωριστά, με μπαχαρικά, κανέλα, αλάτι, ντοματοχυμό και λάδι.
Μερίδα Μαζί με το οφτόν και τις πατάτες έρχονται ψωμί, κρεμμύδι και λεμόνι. Υπάρχει έξτρα χρέωση για πλιγούρι, ταχίνι, ξιδάτα, κάππαρη, ελιές, φρούτο και γλυκό.
Τιμή Take away €7, dine in €8.60.
(22432750) Βερναρδάκη 6, Παλλουριώτισσα, Δ-Σ 19.00-24.00.

Πορφύριος
Είναι γνωστόν τοις πάσι ότι τα χωριά της Μόρφου αλλά και όσα είναι στη γύρω περιοχή, φημίζονται για το συρτό οφτόν κλέφτικο. Πιο διάσημος, ίσως, απ' όλους ο 'Πορφύριος', ο οποίος εδώ και 20 χρόνια έχει 'χτίσει' ένα πολύ 'δυνατό' όνομα. Εξ ου και στο χωρητικότητας 130 ατόμων απάχικο εστιατόριο, που δουλεύει μόνο Τρίτη και Πέμπτη, δεν διανοείσαι να πας χωρίς κράτηση.
How to Το αιγινό κρέας δένεται με κλωστή και μπαίνει συρτό πάνω σε κεραμίδια και λίγα φύλλα τερατσιάς (χαρουπιάς). Οι πατάτες ψήνονται με το φύλλο, μέσα σε αλουμινόχαρτο.
Μερίδα Μαζί με το οφτόν και τις πατάτες, το μαγαζί προσφέρει ψωμί, ντομάτες και αγγουράκια. Υπάρχει επίσης η επιλογή για κάππαρη και γιαούρτι.
Τιμή Take away €5.50, dine in €7.50.
(99625690) Αρχιεπισκόπου Μακαρίου 2, Περιστερώνα, Τρ & Πεμ 19.00-00.00.

Πρόσφυγας
Λίγο μετά την Εισβολή, έφτιαξαν το πρώτο εστιατόριο εκεί όπου βρίσκεται σήμερα το οίκημα του ΑΠΟΕΛ. Από το '81 και έπειτα, σερβίρουν οφτόν από το γνωστό σημείο στην Αγλαντζιά. Τι κι αν δουλεύουν καθημερινά; Τι κι αν το εστιατόριο μπορεί να σερβίρει μέχρι και 200 άτομα; Καλύτερα, όμως, μην πας χωρίς κράτηση.
How to Το κατσικίσιο και το αρνίσιο κρέας τυλίγονται σε αλουμινόχαρτο, χωρίς καθόλου αρωματικά και ψήνονται μέσα σε ταψί, σε ξυλόφουρνο.
Μερίδα Σερβίρεται με οφτές πατάτες και ψωμί. Για ορεκτικά, όπως πλιγούρι, ταχίνι, τζατζίκι, κάππαρη, γιαούρτι και φέτα, η χρέωση είναι έξτρα.
Τιμή Take away €5.50, dine in €7.
(22334891) Λεωφόρος Αμμοχώστου 12, Αγλαντζιά, Δ-Σ 12.30-00.00 & Κ μεσημέρι.

Διαβάστε ολοκληρωμένη την έρευνα στο Time Out Cyprus.

Tags οφτο, ταβέρνες, φαγητο


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.5158 s (230 Queries.) // Parse time: 0.3147 s // Total time: 2.8306 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X