Αυτές είναι οι it bags που ξεχωρίζουν αυτή τη σεζόν


Αυτές είναι οι it bags που ξεχωρίζουν αυτή τη σεζόν

Οι μεγαλύτεροι οίκοι βάζουν τα δυνατά τους και με μία σειρά από συναρπαστικά σχέδια δίνουν το φιλί της ζωής στο φαινόμενο “It Bag”.

Είναι, φυσικά, η Hermès Birkin, αλλά και η Kelly, η Chanel 2.55, η Lady Dior και η Fendi Baguette. Η Jackie του οίκου Gucci και η Speedy της Louis Vuitton. Εμβληματικές, διαχρονικές και αξεπέραστες αυτές είναι μερικές από τις τσάντες που συνέδεσαν το όνομά τους με το φαινόμενο “It Bag”.

Η πρώτη “It Bag”
Η “It Bag” είναι μια ακριβή designer τσάντα που γίνεται best seller και φοριέται από τις πιο επιδραστικές γυναίκες του πλανήτη. Η δημιουργία της πρώτης it bag πιστώνεται στη σχεδιάστρια Giuliana Camerino, ιδρύτρια του βενετσιάνικου οίκου μόδας Roberta di Camerino.

Οι τσάντες της Camerino ήταν άμεσα αναγνωρίσιμες λόγω του χειροποίητου υλικού τους και της χαρακτηριστικής χρήσης υφασμάτων που προηγουμένως προορίζονταν για ρούχα. Οι καινοτομίες της περιλάμβαναν το 1946, τσάντες με μοτίβο “πλεγμένα” μεταξύ τους R που αργότερα είδαμε στα G του Gucci, δερμάτινες τσάντες με πλέξη το 1957 και το 1964, σχεδίασε μια τσάντα με αρθρωτό σκελετό, πρακτική που αργότερα υιοθετήθηκε κι από την Prada.

Η πτώση και η νέα ζωή του φαινομένου “It Bag”
Αν και το συγκεκριμένο φαινόμενο σημάδεψε τη μόδα του 20ου αιώνα, ονομάστηκε “It Bag” κοντά στις αρχές της νέας χιλιετίας και μέχρι το 2008 η δημοτικότητα της βρίσκονταν σε πτώση. Τα δύσκολα για τη βιομηχανία της μόδας 00’s κατάφεραν να εξοστρακίσουν μέχρι και τις πολυτελείς, εμβληματικές τσάντες από το καθημερινό στιλ των γυναικών.

Οι “It Bags” που λατρεύουμε τώρα
Ωστόσο, οι ενδιαφέρουσες κινήσεις στη σκακίερα της μόδας, ανέδειξαν νέους δυνατούς παίκτες, creative directors με όραμα που βούτηξαν με όρεξη στα αρχεία των οίκων και έδωσαν νέα πνοή επαναλανσάροντας τα ιστορικά μοντέλα που γιορτάζουν την κληρονομία και τη δεξιοτεχνία, αλλά φυσικά να σχεδιάσουν καινούργιες, ανατρεπτικές, σύγχρονες σιλουέτες. Maria Grazia Chuiri, Virginie Viard, Daniel Lee, JW Anderson είναι μερικοί από τους καλλιτεχνικούς διευθυντές των μεγαλύτερων οίκων που έδωσαν το φιλί της ζωής στο φαινόμενο “It Bag” και μας έκαναν να αγαπήσουμε ξανά τις τσάντες, με το πάθος που τους αξίζει.

Μας έκαναν να θέλουμε να αποκτήσουμε μία συγκεκρίμενη τσάντα για τον χαρακτήρα της, το μοναδικό της design που θα ζει μας και όχι στην ντουλάπα μας. Δείτε τις νέες “It Bags” που ξεχωρίζουμε αυτή τη νέα σεζόν στη madamefigaro.cy. 

Tags μόδα, fashion, it bags, στυλ, style


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.0854 s (231 Queries.) // Parse time: 0.2264 s // Total time: 2.3118 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X