Απώλεια βάρους: Ποια είναι η σημασία της πριν τις επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής


Απώλεια βάρους: Ποια είναι η σημασία της πριν τις επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής

H πλαστικός και ογκοπλαστικός Δρ. Γεωργία Κουλέρμου αναλύει.

Οι επεμβάσεις της πλαστικής χειρουργικής έχουν κάποιες ιδιαιτερότητες σε σχέση με τις άλλες επεμβάσεις.  Η προεγχειρητική και η μετεγχειρητική περίοδος είναι σχεδόν σχεδόν εξ ίσου σημαντικές με την ίδια την επέμβαση. Δεν αρκεί δηλαδή μια χειρουργική επέμβαση να γίνει σωστά από τον χειρουργό σου. Το πόσο ωραίο και πόσο θα κρατήσει το αισθητικό αποτέλεσμα έχει να κάνει με το πως έχουμε φροντίσει προεγχειρητικά την περιοχή αλλά και το τι θα κάνουμε μετεγχειρητικά για να το διατηρήσουμε όσο το δυνατό περισσότερο.

Ένας πολύ σημαντικός και βασικός παράγοντας για το καλύτερο αποτέλεσμα είναι η διατήρηση σταθερού βάρους μετά από το χειρουργείο. Η επέμβαση γίνεται με βάση το σωματικό βάρος που έχεις εκείνη τη στιγμή. Σε περίπτωση που αυτό αλλάξει δηλαδή χάσεις ή βάλεις κιλά μετά από το χειρουργείο τότε το αισθητικό αποτέλεσμα θα αλλοιωθεί. Και ο λόγος φυσικά είναι ότι στο δέρμα της κοιλιάς , στα μπράτσα, στους μηρούς, μέσα στο μαστό, αλλά και σε όλα τα μέρη του σώματός όπου υπάρχει λίπος.

Αν αυτό το λίπος φύγει από τον μαστό για παράδειγμα με την απώλεια βάρους, το δέρμα θα χαλαρώσει και θα αλλάξει την όψη του μαστού. Αν έχεις κάνει ανόρθωση ή σμίκρυνση μαστών, θα αδειάσουν οι μαστοί και θα χαλαρώσουν. Αν έχεις κάνει κοιλιοπλαστική θα χαλαρώσει το δέρμα της κοιλιάς και επίσης θα κρεμάσει. Μερικά μόνο κιλά είναι αρκετά για να αλλοιώσουν το μετεγχειρητικό αποτέλεσμα.

Κάτι που βλέπουμε συχνά, είναι να νιώθει καλά μετεγχειρητικά κανείς, να βελτιώνεται η ψυχολογική του διάθεση και να βρίσκει το κουράγιο να χάσει τα επιπλέον κιλά που έχει. Δυστυχώς το αποτέλεσμα είναι σε βάρος του αισθητικού αποτελέσματος του χειρουργείου του.

Γι’ αυτό φτάνουμε τα τελικά μας κιλά πριν από το χειρουργείο, όποια και αν είναι αυτά, ο καθένας ξέρει ποιες είναι οι δικές του πραγματικότητες, και μένουμε σταθεροί σε αυτά και μετά το χειρουργείο, ώστε το αποτέλεσμα μας να είναι μακροχρόνιο.

Ευχαριστίες στη Δρ. Γεωργία Κουλέρμου, πλαστικός και ογκοπλαστικός χειρουργός, www.georgiakoulermou.com, Instagram: dr. georgiakoulermou, Facebook: Dr. Georgia Koulermou, τηλ. 99657810.

Φωτογραφία: istock

Tags weight loos, beauty, ΑΠΩΛΕΙΑ ΒΑΡΟΥΣ, ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ, Ομορφια, δρ. γεωργια κουλερμου


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.3063 s (230 Queries.) // Parse time: 0.2445 s // Total time: 2.5508 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X