Τα 6 θρεπτικά στοιχεία του παγωτού!


Τα  6 θρεπτικά στοιχεία του παγωτού!

Αμαρτία με αιτία...

H μεγαλύτερη απόλαυση και παράλληλα αμαρτία του καλοκαιριού είναι αναμφισβήτητα το παγωτό. Δύσκολα θα βρεθεί άνθρωπος στο κόσμο να μην του αρέσει το παγωτό και ειδικά τώρα τους καυτούς μήνες που θέλουμε μια πηγή δροσιάς. Οι περισσότεροι μπορεί να έχουμε στο μυαλό μας τις πολλές θερμίδες που μας προσφέρει το παγωτό αλλά εμείς σας αποκαλύπτουμε τα 6 θρεπτικά συστατικά που έχει ένα παγωτό.
- Ενέργεια
Το παγωτό εκτός από τη δροσιά που μας προσφέρει, αποτελεί πηγή πολλών θρεπτικών συστατικών. Πρωτεΐνες, υδατάνθρακες, λιπαρά, βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία περιέχονται στο παγωτό.
- Μέταλλα & βιταμίνες απαραίτητα για τον οργανισμό
Εκτός του ασβεστίου, το παγωτό αποτελεί καλή πηγή φωσφόρου, ο οποίος είναι απαραίτητος στο μεταβολισμό και στην απορρόφηση του ασβεστίου. Ακόμη περιέχει ψευδάργυρο, κάλιο και σίδηρο. Επιπρόσθετα, το παγωτό περιέχει βιταμίνες A, D, E, C, B1, B2, B6, B12 απαραίτητες για την ανάπτυξη και την ομαλή λειτουργία του παιδικού οργανισμού.
- Υδατάνθρακες
Οι υδατάνθρακες είναι χρήσιμοι στον οργανισμό μας, γιατί αποτελούν μια άμεση πηγή ενέργειας, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ομαλή λειτουργία του κεντρικού νευρικού συστήματος αλλά και για την προστασία των πρωτεϊνών των ιστών.
- Ασβέστιο το Α & το Ω
Το πιο σημαντικό μέταλλο που βρίσκεται στο παγωτό είναι το ασβέστιο. Το ασβέστιο είναι άκρως απαραίτητο για το παιδί καθώς θεωρείται σημαντικό στοιχείο για το σχηματισμό γερών οστών και δοντιών καθώς επίσης και για την ομαλή λειτουργία της καρδιάς.
- Πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας
Τρώγοντας ένα παγωτό παίρνουμε τις πρωτεΐνες του γάλακτος οι οποίες είναι υψηλής βιολογικής αξίας. Οι πρωτεΐνες αυτές περιέχουν αμινοξέα τα οποία δεν μπορεί να συνθέσει μόνος του ο ανθρώπινος οργανισμός και πρέπει να τα παίρνει από τις τροφές κατά τη διάρκεια της ημέρας.
- Απαραίτητα λιπαρά
Τα λιπαρά που περιέχονται στο παγωτό είναι κυρίως λιπαρά από γάλα καθώς επίσης και λιπαρά από βούτυρο ή κρέμα γάλακτος. Τα λιπαρά του γάλακτος προσφέρουν στον οργανισμό ενέργεια και λιπαρά οξέα, ενώ ταυτόχρονα βοηθούν στην απορρόφηση των βιταμινών.

Tags παγωτο, Διατροφή


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.3037 s (234 Queries.) // Parse time: 0.3133 s // Total time: 2.6169 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X