6 συμβουλές από τη nutritionist για να συνδυάσεις καλοκαίρι και… δίαιτα 


6 συμβουλές από τη nutritionist για να συνδυάσεις καλοκαίρι και… δίαιτα 

Η Άντρια Ιωάννου, κλινική διαιτολόγος – διατροφολόγος σου λέει όλα όσα θέλεις να γνωρίζεις. 

Η καλοκαιρινή περίοδος όντως αποτελεί μία από τις πιο δύσκολες περιόδους για τα άτομα που ακολουθούν πρόγραμμα απώλειας βάρους. Ακολουθώντας όμως κάποιες απλές συμβουλές μπορείς να συνδυάσεις τις διακοπές σου και τη σωστή διατροφή είτε για να διατηρήσεις το βάρος σου ή ακόμη και να χάσεις τα περιττά κιλά.

Διαβάστε ακόμα: Αυτά είναι τα 4 καλοκαιρινά φρούτα που πρέπει να προσθέσεις στη διατροφή σου 

Συμβουλή #1

Μην παραλείπεις το πρωινό σου είτε βρίσκεσαι σε ξενοδοχείο είτε στο σπίτι. Στόχος είναι ένα χορταστικό πρωινό που θα σε κρατήσει μέχρι το επόμενο γεύμα και θα έχεις ενέργεια να κάνεις τις δραστηριότητες σου. Μερικές υγιεινές επιλογές που μπορούν να είναι και στο πλάνο διατροφής σου είναι δημητριακά με γάλα ή γιαούρτι χαμηλό σε λιπαρά, oatmeal με φρούτο, σάντουιτς με γαλοπούλα και τυρί, αυγό και ψωμάκι ολικής, τοστ με αβοκάντο και αυγό, κρακεράκια με cream cheese.

Συμβουλή #2

Μην ξεχνάς τα ενδιάμεσα σνακ σου! Είναι πολύ σημαντικά για να ρυθμίζουν την πείνα και να σου χαρίζουν ενέργεια και θρεπτικά συστατικά. Όπου και αν κάνεις τις καλοκαιρινές σου διακοπές, σίγουρα θα υπάρχει ένα κοντινό σουπερμάρκετ για να εφοδιάζεσαι με φρούτα, μπάρες δημητριακών ή κάποιο γιαουρτάκι. Αν μένεις πολλές ώρες χωρίς τροφή είναι πιθανότερο να ξεφύγεις από τη διατροφή σου γιατί δεν θα ελέγχεις την πείνα σου, έτσι θα επιλέξεις κάτι πλούσιο σε θερμίδες και ίσως φτωχότερο σε θρεπτική αξία. 

Συμβουλή #3

Ενυδάτωση. Αύξησε την πρόσληψη νερού αφού λόγω της έντονης εφίδρωσης οι ανάγκες το καλοκαίρι αυξάνονται. Tips για να πίνεις περισσότερο νερό: πιες ένα ποτήρι όταν ξυπνάς και ένα όταν θα πας για ύπνο, αντικατέστησε το αναψυκτικό και τον χυμό με νερό, έχε μαζί σου ένα μπουκαλάκι το οποίο θα γεμίζεις και θα το έχεις συνεχώς μαζί σου.

Συμβουλή #4

Στις διακοπές εννοείται πως θα φας κάπου έξω. Επίλεξε σοφά, για να μην ξεφύγεις πολύ από την διατροφή σου. Αν θέλεις κάτι δροσερό, διάλεξε μια ελαφριά σαλάτα που να περιέχει άπαχη πρωτεΐνη όπως το κοτόπουλο, το τυρί ή το αυγό. Επίλεξε τα γεύματα σου να είναι ψημένα στη σχάρα, το φούρνο ή τον ατμό και απόφυγε τα τηγανιτά. Αν επιλέξεις κάτι σε ζυμαρικά, προτίμησε να έχουν σάλτσα ντομάτας που είναι γενικά πιο ελαφριά και χαμηλότερη σε λιπαρά σε σχέση με τις κρεμώδεις σάλτσες. Αν από την άλλη θέλεις να φας πίτσα, πάρε μια με λεπτό φύλλο, ελαφριά και μοιράσου την με κάποια φίλη σου.

Συμβουλή #5

Στιγμές χαλάρωσης και διασκέδασης συχνά περιλαμβάνουν και αλκοόλ! Ακόμη και να ακολουθείς ένα πρόγραμμα διατροφής, μπορείς να πιείς ένα δύο ποτηράκια αλκοολούχο ποτό, πάντα μαζί με το φαγητό σου και φυσικά με μέτρο. Απόφυγε τα cocktail καθώς τα περισσότερα είναι πλούσια σε ζάχαρη ενώ αν προσθέσεις αναψυκτικό στο ποτό σου επίλεξε να είναι light.

Συμβουλή #6

Αν και θα βρίσκεσαι σε mood διακοπών, η άσκηση δεν θα πρέπει να λείπει. Πρωτίστως για την υγεία σου αλλά και για να κάψεις θερμίδες, κάτι που θα βοηθήσει στη διατήρηση ή την απώλεια βάρους που θέλεις. Επίλεξε όποια άσκηση σου αρέσει, μπορεί να είναι περπάτημα, κολύμπι, beach volley, ρακέτες ή ακόμη και ένα πρωινό χαλαρό τρέξιμο στην παραλία.

Άντρια Ιωάννου

Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος (BSc, MSc)

Συμβεβλημένη με το Γενικό Σύστημα Υγείας (ΓεΣΥ)

Τηλ. 96799026

Διεύθυνση: Υμηττού 1Α Πλατύ Αγλαντζιάς 2113, Λευκωσία

Email: andriaioannou_nutrition@outlook.com

Facebook: Andria Ioannou Clinical Dietitian / Nutritionist

Instagram: @ai.dietitian
 

Tags διατρφοη, υγεια, αντρια ιωαννου, καλοκαιρι, Δίαιτα


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 0.0083 s (13 Queries.) // Parse time: 0.0354 s // Total time: 0.0437 s // Source: cache

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X