Roger Federer: Πλάνταξε στο κλάμα στον τελευταίο αγώνα της καριέρας του μαζί με τον Rafa Nadal [βίντεο]


Roger Federer: Πλάνταξε στο κλάμα στον τελευταίο αγώνα της καριέρας του μαζί με τον Rafa Nadal [βίντεο]

\"Είναι το τέλος στο οποίο ήλπιζα, είναι το τέλος το οποίο ήθελα\".

Τίτλοι τέλους για την τεράστια καριέρα του Roger Federer, που έπαιξε για τελευταία φορά τένις σε επαγγελματικό επίπεδο.

Ο 41χρονος Ελβετός έκλεισε λίγο πριν τις 03:00 τα ξημερώματα του Σαββάτου 24 Σεπτεμβρίου, την σπουδαία καριέρα του στην κατάμεστη "O2 Arena" του Λονδίνου, όπου αγωνίστηκε στο διπλό του Laver Cup μαζί με τον Rafael Nadal.

Αμέσως μετά το τέλος της αναμέτρησης ο Roger Federer "λύγισε" και ξέσπασε σε κλάματα, εν μέσω αποθέωσης από φιλάθλους, συμπαίκτες και αντιπάλους, οι οποίοι τον αποθέωσαν στο "αντίο" του στα court μετά από 24 χρόνια μιας εκπληκτικής καριέρας.

"Είναι μια υπέροχη ημέρα, είμαι χαρούμενος, δεν είμαι λυπημένος. Απόλαυσα το να φορέσω ακόμη μια φορά τα παπούτσια μου, διασκέδασα βλέποντας όλα τα παιχνίδια. Αισθανόμουν κάποια στιγμή μέσα στο παιχνίδι ότι είμαι κοντά στο να τραυματιστώ κάπου, όλα πήγαν καλά όμως. Το να παίζω με τον Rafael στην ίδια ομάδα και να έχω όλους αυτούς του θρύλους κοντά μου ήταν κάτι απίστευτο. Είναι απίστευτο, είναι υπέροχο. Δεν ήθελα να αισθανθώ μόνος εκεί έξω. Ένιωσα ότι ήμουν μέλος μια ομάδας, στο τένις αυτό δεν το αισθάνεσαι. Ήμουν μαζί με παιδιά που έχουμε δουλέψει μαζί για χρόνια. Είναι μια ξεχωριστή στιγμή για εμένα, τους ευχαριστώ. Είναι το τέλος στο οποίο ήλπιζα, είναι το τέλος το οποίο ήθελα. Δεν προβλεπόταν μια τέτοια πορεία, ξεκίνησα παίζοντας με τους φίλους μου και κατέληξα εδώ σήμερα. Ήταν υπέροχα, διασκέδασα πάρα πολύ, τόσοι πολλοί άνθρωποι με στήριξαν, σας ευχαριστώ πολύ. Περάσαμε τόσο ωραία όλα αυτά τα χρόνια, όλοι είναι εδώ, τα παιδιά μου η σύζυγός μου. Η σύζυγός μου θα μπορούσε να μου είχε ζητήσει να σταματήσω εδώ και καιρό, αντίθετα με προέτρεψε να συνεχίσω. Είναι μια απίστευτη βραδιά, σας ευχαριστώ όλους" ανέφερε μεταξύ άλλων, ο Roger Federer

Ο Roger Federer  αποτέλεσε τον απόλυτο "Βασιλιά" του τένις, καθώς στην τεράστια καριέρα του κατέκτησε 20 τουρνουά grand slams.

Κέρδισε οκτώ φορές το Wimbledon, όντας ο πολυνίκης του συγκεκριμένου τουρνουά, έξι φορές το Australian Open, πέντε το US Open και μια το Roland Garros, ενώ συνολικά κατέκτησε 103 τίτλους, όντας δεύτερος στη σχετική λίστα στην Open Era. Ο Roger Federer κατάφερε να μείνει για 310 εβδομάδες στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης, ενώ συνολικά έδωσε 1.526 ματς και πανηγύρισε 1.251 νίκες.Δείτε το βίντεο πιο κάτω:

 

*fthisgr

 

 



# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.1807 s (249 Queries.) // Parse time: 0.3625 s // Total time: 2.5433 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X