Δείξε μου τα παπούτσια σου, να σου πω ποια είσαι


Δείξε μου τα παπούτσια σου, να σου πω ποια είσαι

Σύμφωνα με μια νέα αμερικανική έρευνα, τα παπούτσια μαρτυρούν πολλά για το χαρακτήρα μας.

Τo τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κάνσας δημοσίευσε πριν λίγες μέρες μία έρευνα, τα αποτελέσματα της οποίας έδειξαν πως όσοι δε μας γνωρίζουν, μπορούν να μαντέψουν, με 90% επιτυχία, χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς μας, βλέποντας μόνο τα παπούτσια που φοράμε.

Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής της έρευνας Omri Gillath έδειξε σε 63 φοιτητές, φωτογραφίες από 208 ζευγάρια παπούτσια τα οποία ανήκαν σε εθελοντές. Μετά ζητήθηκε από τους φοιτητές να μαντέψουν λεπτομέρειες για τους κατέχοντες των παπουτσιών, όπως η ηλικία, το γένος, οι πολιτικές απόψεις και η θέση τους στη κοινωνία. Οι φοιτητές μάντευαν σωστά σχεδόν κάθε φορά. 

Όπως εξήγησαν οι ερευνητές «Τα παπούτσια είναι αναγκαία για πρακτικούς λόγους και ταυτόχρονα αποκωδικοποιούν τα μη λεκτικά μηνύματα». Ενδιαφέρον ήταν και το συμπέρασμα πως «οι άνθρωποι συνηθίζουν να δίνουν μεγαλύτερη σημασία στα παπούτσια παρά στα ρούχα που φοράνε οι άλλοι» .

Οι ειδικοί κατέληξαν στα συμπέρασμα πως οι ανασφαλείς άνθρωποι είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί με τα παπούτσια που επιλέγουν να φορέσουν, σε αντίθεση με τους πιο cool τύπους οι οποίοι προτιμούν τα αθλητικά, τα ίσια και τα converse. Ενδιαφέρον προκαλεί το συμπέρασμα πως τα επιθετικά άτομα συνηθίζουν να φοράνε χαμηλές μπότες μέχρι τον αστράγαλο.

Tags παπούτσια, εαυτος, ερευνα, χαρακτηρας, προσωπικοτητα


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.2251 s (234 Queries.) // Parse time: 0.2123 s // Total time: 2.4374 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X