5 πράγματα που μπορείς να κάνεις έτσι ώστε το παιδί σου να αποκτήσει οικολογική συνείδηση


5 πράγματα που μπορείς να κάνεις έτσι ώστε το παιδί σου να αποκτήσει οικολογική συνείδηση

Η Νατάσα Τούρζα σε συνεργασία με τη madamefigaro.cy σου λέει ποιες συνήθειες πρέπει να εντάξεις στη ζωή σου.   

Βάζοντας από νωρίς τις σωστές βάσεις, θα τα βοηθήσουμε να εξελιχθούν σε ενήλικες με ενσυναίσθηση και περιβαλλοντική συνείδηση που θα έχουν ως στόχο να συμβάλλουν ενεργά με τον δικό τους τρόπο στην προστασία του πλανήτη.

Ακολουθούν 5 μικρές καθημερινές οικογενειακές συνήθειες που μπορούμε να υιοθετήσουμε με μεγάλα μελλοντικά αποτελέσματα.

1. Γίνε παράδειγμα. Φροντίζουμε να είμαστε σωστό πρότυπο για τα παιδιά μας μέσα από απλές κινήσεις. Μπορούμε να μαζέψουμε τα σκουπίδια από κάποια παραλία ή πάρκο όπως επίσης να φυτέψουμε δέντρα και φυτά.

2. Κάνουμε συνήθεια την ανακύκλωση. Ζητήστε από τα παιδιά να σας βοηθήσουν να ξεπλύνετε τις άδειες συσκευασίες και τοποθετήστε τις σε ειδικές σακούλες και κάδους εξηγώντας τους τη σημασία της ανακύκλωσης.

3. Διάβασμα βιβλίων. Υπάρχουν πολλά αξιόλογα παιδικά βιβλία που μπορούν να μας βοηθήσουν να καλλιεργήσουμε στα παιδιά μας την οικολογική συνείδηση. Ένα από αυτά είναι το βιβλίο του Jess French ‘’Πού πάνε όλα αυτά’’ που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα.

4. Περιορίζουμε τις άσκοπες αγορές. Ο υπερκαταναλωτισμός είναι ομολογουμένως μία από τις μεγαλύτερες πληγές του πλανήτη. Λέμε ναι στα μεταχειρισμένα αντικείμενα δημιουργώντας δίκτυα ανταλλαγής με το οικογενειακό μας περιβάλλον. Πχ. Δεχόμαστε αλλά και προσφέρουμε ρούχα και παιχνίδια που δεν χρησιμοποιούνται πια.

5. Προσπαθήστε να μειώσετε τη χρήση πλαστικού στην καθημερινότητα των παιδιών πχ επιλέγουμε ανοξείδωτα παγούρια και δοχεία τροφίμων για το σχολείο, χρησιμοποιούμε οδοντόβουρτσες από bamboo και παίζουμε με περισσότερα ξύλινα παιχνίδια.

Πηγή: madamefigaro.cy 
 

Tags παιδια, οικολογικη συνειδηση


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.5523 s (250 Queries.) // Parse time: 0.3776 s // Total time: 2.9299 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X