Πώς να παρακινήσεις τους άλλους στο ταξίδι της αυτοβελτίωσης;


Πώς να παρακινήσεις τους άλλους στο ταξίδι της αυτοβελτίωσης;

Η Τζιλ Δούκα, life coach σου λέει όλα όσα θέλεις να γνωρίζεις.

Για να είσαι εδώ και να με διαβάζεις σημαίνει πως σε ενδιαφέρει η προσωπική σου ανάπτυξη και αυτοβελτίωση και δουλεύεις πάνω σε αυτό!

Τι γίνεται όμως με τον περίγυρό σου; Τους φίλους, τους συνεργάτες ή ακόμα και τον/την σύντροφό σου;

Νιώθεις πως αυτό το ταξίδι είναι μοναχικό και οι άλλοι δεν μπορούν να σε ακολουθήσουν ενώ εσύ μπορείς να τους δείξεις τον δρόμο και να τους εξελίξεις;

Αυτό που πρέπει πάντα να θυμάσαι είναι αυτό που προέχει είναι να γίνεις εσύ πρώτα ηγέτης του εαυτού σου!

Σε αρχικό στάδιο, η γνώση που αποκτάς για εσένα θα πρέπει να μένει σε εσένα και στον τρόπο που εσύ βλέπεις και διαχειρίζεσαι τα πράγματα και τις καταστάσεις και σιγά-σιγά ο περίγυρός σου θα έρθει σε εσένα για συμβουλές.

Αν βλέπεις πως στο ταξίδι της προσωπικής ανάπτυξης είσαι μόνος/μόνη και θέλεις να παρακινήσεις και τους άλλους για να μπορείτε να συμπορεύεστε αρμονικά υπάρχουν 3 λύσεις!

Η 1η λύση είναι να κουνάς το δάχτυλο σε όποια δυσκολία αντιμετωπίζει ο άλλος! Μόνο που κανείς δεν θέλει στην παρέα του έναν εξυπνάκια και το πιο πιθανό είναι να καταλήξεις παρέα με την μοναξιά σου!

Η 2η λύση είναι να απομακρυνθείς που πολλές φορές να σε φέρει σε ακραίες σκέψεις όπως ακόμα και να χωρίσεις λόγω αυτού!

Υπάρχει και η 3η λύση όμως που είναι και αυτή που δουλεύουμε στο life coaching που είναι να γίνεις το παράδειγμα που θέλεις να βλέπεις στους άλλους!

Μπορεί να είναι κάτι χρονοβόρο που απαιτεί πολύ προσωπική δουλειά, αλλά ο καλύτερος δρόμος είναι να παρακινήσεις τους άλλους και να τους εμπνεύσεις μέσα από τα αποτελέσματα τα οποία φέρνεις!

Κανένας δεν θα σε ακούσει αν δεν είναι πραγματικά έτοιμος για αυτό! Γι’ αυτό είναι σημαντικό να θυμάσαι να αντιμετωπίζεις τους άλλους με συμπόνοια και σεβασμό!

Όταν καταφέρεις και γίνεις ηγέτης του εαυτού σου και αποκτήσεις αυτοπεποίθηση, ζεις στην αφθονία, πετυχαίνεις επαγγελματικούς και προσωπικούς στόχους τότε οι άλλοι θα έρθουν σε εσένα. Θα ακούσεις να σου λένε πώς τα κατάφερες; Θέλω κι εγώ να αρχίσω να πετυχαίνω!

Και μόνο τότε θα ξέρεις πως είναι η κατάλληλη στιγμή να αρχίσεις να μοιράζεσαι όλα όσα έχεις μάθει, να τους κάνεις δώρο ένα βιβλίο αυτοβελτίωσης ή ακόμα και να τους κάνεις συνεδρίες αν έχεις γίνει κι εσύ coach!

Να θυμάμαι:

Αφήνω τους άλλους να έρθουν εκείνοι σε εμένα! 

Η λύση όταν έρχεται έτοιμη, δεν μπορεί να εκτιμηθεί!

Τζιλ Δούκα ΜCC, MBA

Facebook: Jill Douka

Instagram: @jilldouka

Website: www.globalacademyofcoaching.com

Tags τζιλ δουκα, αυτοβελτίωση


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.3539 s (250 Queries.) // Parse time: 0.3965 s // Total time: 2.7503 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X