Η ενίσχυση της αυτοπεποίθησής σου ξεκινά τώρα!


Η ενίσχυση της αυτοπεποίθησής σου ξεκινά τώρα!

Η Τζιλ Δούκα, life coach, μοιράζεται μαζί σου τις τεχνικές που θα χρειαστείς για να ενισχύσεις την αυτοπεποίθησή σου. 

Εν αρχή ην η συνειδητοποίηση! Και αυτό που αξίζει να συνειδητοποιήσεις τώρα είναι πως η αυτοπεποίθηση είναι το κλειδί για την επιτυχία, είναι το κλειδί για οτιδήποτε θέλεις, για οτιδήποτε έχεις φανταστεί. 

Αρκεί να το πιστέψεις και να δουλέψεις προς αυτή την κατεύθυνση. Πώς θα χτίσεις λοιπόν την πολυπόθητη αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμησή σου; Σίγουρα, δεν είναι μια εργασία η οποία μπορεί να ολοκληρωθεί σε μία ημέρα, αλλά θέλει καθημερινή και συνειδητή εργασία για το χτίσιμό της!

Αν ακολουθήσεις τις 6 τεχνικές που θα σου δώσω καθημερινά για 21 ημέρες θα δεις πως θα γίνουν καθημερινότητά σου και πλέον θα βλέπεις ολόκληρη τη ζωή διαφορετικά, αλλά και την αυτοπεποίθησή σου να αυξάνεται μέρα με τη μέρα!

Ποια είναι η απόλυτη τεχνική για την ενίσχυση της αυτοπεποίθησης σου;

1. Νίκες

Υπάρχει ένα κομμάτι του εαυτού μας που θέλει να μας κρατήσει πίσω, στα γνώριμα, σε όσα ήδη κάνουμε. Πώς θα το ξεπεράσεις; Καταγράφοντας καθημερινά 5 Νίκες σου!

Ξέρω πως στην αρχή θα σου φανεί δύσκολο. Γι’ αυτό μπορείς να ξεκινήσεις από τα πολύ απλά, ότι σηκώθηκες από το κρεβάτι, περπάτησες 5 λεπτά ή ήπιες 1 λίτρο νερό! Θα δεις πως καθημερινά θα εκπαιδευτείς στο να επικεντρώνεσαι στα θετικά και οι νίκες σου θα είναι ολοένα και μεγαλύτερες και πιο σημαντικές!

2. Ευγνωμοσύνη

Αντίστοιχα θέλω να σου ζητήσω να καταγράφεις καθημερινά 5 πράγματα για τα οποία νιώθεις ευγνωμοσύνη. Ακόμα μια τεχνική που θα σου φανεί δύσκολη στην αρχή. Αρκεί να ξεκινήσεις από τα πολύ βασικά. Μπορείς να καταγράψεις πως είσαι ευγνώμων επειδή έχει ήλιο, επειδή περπατάς, οτιδήποτε σε κάνει να αισθάνεσαι έτσι!

Η θετική αυτή αντιμετώπιση δημιουργεί στον εγκέφαλο συνάψεις οι οποίες οδηγούν σε μια θετική αντιμετώπιση της ζωής καθ΄ ολοκληρία! Είναι θέμα εκπαίδευσης να αρχίσουμε να εστιάζουμε στα θετικά.

3. Κάνε ένα βήμα έξω από τη ζώνη άνεσης σου

Όλοι έχουμε μια ζώνη άνεσης μέσα στην οποία κινούμαστε. Τώρα είναι η στιγμή να ορίσεις συνειδητά αυτή τη ζώνη και κάθε ημέρα να κάνεις κάτι που δεν θα το έκανες, ώστε να βγεις έξω από αυτή.

Για παράδειγμα αν θέλεις πολύ να πας σε μια συγκεκριμένη εταιρεία και γνωρίζεις κάποιον που εργάζεται εκεί, αλλά δεν έχεις καθημερινή σχέση με αυτόν τον άνθρωπο. Μπορείς να κινηθείς έξω απ’ την ασφάλειά σου και να του τηλεφωνήσεις για να μοιραστείς την επιθυμία σου.

Κάνε καθημερινά κάτι πολύ συγκεκριμένο που δεν το επέλεγες στην καθημερινότητά σου!

4. Μείωσε τον χρόνο που περνάς στα social media

Τα social media αποτυπώνουν μια ζωή, η οποία δεν είναι πραγματική, αλλά άκρως φιλτραρισμένη. Κατά συνέπεια, όση περισσότερη ώρα περνάμε σε αυτά, αναπόφευκτα κάνουμε σύγκριση με κάτι που θέλουμε και δεν μπορούμε να φτάσουμε.

Στην πραγματικότητα όμως δεν υπάρχει θέμα σύγκρισης, γιατί δεν υπάρχει όλο αυτό με το οποίο ερχόμαστε σε έκθεση. Έτσι, μπορείς να θέσεις στον εαυτό σου συγκεκριμένη ώρα καθημερινά την οποία θα σπαταλάς στα social media και να προσπαθείς καθημερινά να μειώνεις τον χρόνο αυτό!

5. Μείωσε τον χρόνο που περνάς στο κλαμπ των γκρινιάρηδων

Όλοι έχουμε φίλους, γνωστούς, συγγενείς, συναδέλφους που γκρινιάζουν για οτιδήποτε και αν συμβαίνει! Φρόντισε να περιορίσεις όσο γίνεται τον χρόνο με αυτούς τους ανθρώπους ή όταν έρχεσαι σε επαφή με τέτοια άτομα να βάζεις μια ασπίδα και να μην παίρνεις μέσα σου όλη την αρνητικότητα!

Κλείσε τα αυτιά σου, κούνα το κεφάλι σου σε όσα λένε και μην αποδέχεσαι αυτόν τον αρνητικό τρόπο σκέψης!

6. Πες όχι

Όσο δύσκολο ή περίεργο και αν μπορεί να σου ακουστεί το όχι είναι μια ολοκληρωμένη πρόταση! Δεν χρειάζονται περαιτέρω εξηγήσεις όταν λες όχι! Έτσι εκπαιδεύεσαι στο να βάζεις όρια και να θυμάσαι πως όσα περισσότερα όχι λες, τόσο πιο πολύ αποκτάς αυτοεκτίμηση, γιατί μόνο τότε επικεντρώνεσαι στον εαυτό σου και σε όσα πραγματικά θέλεις να κάνεις!

Να θυμάσαι πως η αυτοεκτίμηση και η αυτοπεποίθηση είναι σας ένας μυς! Θέλουν καθημερινή δουλειά και εκγύμναση για να κατορθώσεις την ενίσχυσή τους!

Τζιλ Δούκα ΜCC, MBA

Facebook: Jill Douka

Instagram: @jilldouka

Website: https://jillandnikolas.com


 

Tags αυτοπεποίθηση, τζιλ δουκα, τεχνικες


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.0783 s (249 Queries.) // Parse time: 0.3415 s // Total time: 2.4198 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X