Υπάρχουν κακοί συνδυσμοί στη δίαιτα;


Υπάρχουν κακοί συνδυσμοί στη δίαιτα;

Η συνδυαστική διατροφή θεωρείται διαχρονική αξία. Δες ένα ενδεικτικό μενού και συμβουλές για να την ακολουθήσεις με επιτυχία.  

Συνδυαστική διατροφή- τα οφέλη:

Η συνδυαστική διατροφή είναι ωφέλιμη για την καλή λειτουργία του εντέρου και την καλή πέψη του οργανισμού. Κι αυτό γιατί, ο σωστός συνδυασμός τροφίμων διευκολύνει το μεταβολισμό και την αφομοίωση τους.

Ο βασικός κάνόνας:

Δεν πρέπει να καταναλώνεις στο ίδιο πιάτο αμυλούχες και πρωτεϊνούχες τροφές. Δηλαδή, δεν μπορούν να μπουν στο ίδιο πιάτο ρύζι ή ζυμαρικά ή πατάτες ή ψωμί με αυγά ή κρέας ή ψάρι.

Αν ετοιμάζεσαι να καταναλώσεις ένα γεύμα με βάση τους υδατάνθρακες (π.χ. πατάτες φούρνου), συνδύασέ το με σαλάτα ή με όποιο λαχανικό θες, ακόμα και αμυλούχο.

Αν σκοπεύεις να φας γεύμα φουλ σε πρωτεϊνη (ψάρι) συνόδεψέ το με πράσινα λαχανικά κι όχι πατάτες ή ρύζι ή λαχανικά αμυλούχα.

Κι από φρούτα;

Τα φρούτα πρέπει να καταναλώνονται μόνα τους, με άδειο στομάχι και με χρονική απόσταση μίας ώρας (πριν και μετά) την κατανάλωση οποιοδήποτε άλλου τροφίμου (ειδικά αν αυτό είναι πρωτεϊνούχο).

Αν πάλι βρεθείς σε κάποιο γλέντι ή εστιατόριο και το φαγητό σου έρθει με μείξη των ομάδων τροφών, κατανάλωσέ πρώτα την πρωτεϊνη και κατόπιν το άμυλο.  Οι πρωτεϊνες προηγούνται για να διασπαστούν γρηγορότερα από τα γαστρικά υγρά.

Έξτρα τιπ
φρόντισε να μασάς καλά τις τροφές όλων των ομάδων, καθώς το σάλιο περιέχει ένζυμα που βοηθούν τη διάσπαση.

Μενού συνδυαστικό

Πρωινό: Μισή παπάγια με χυμό μισού λεμονιού και μια χούφτα berries

Μεσημεριανό (βάση στους υδατάνθρακες): Γλυκοπατάτες στο φούρνο με πράσινη σαλάτα

Βραδινό (με βάση την πρωτεϊνη):  Σολομός στο φούρνο με πράσινα λαχανικά

Tags Δίαιτα, διατροφοί, συνδιασμοί


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.3896 s (234 Queries.) // Parse time: 0.2029 s // Total time: 2.5925 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X