Κίνδυνος φυλάκισης 2,5 χρόνων για τους σχεδιαστές Dolce & Gabbana


Κίνδυνος φυλάκισης 2,5 χρόνων για τους σχεδιαστές Dolce & Gabbana

Ποινή φυλάκισης 2,5 ετών ζήτησε, το μεσημέρι της Τετάρτης, η εισαγγελία του Μιλάνου, για τους διάσημους σχεδιαστές μόδες Ντομένικο Ντόλτσε και Στέφανο Γκαμπάνα. Οι δυο τους, κατηγορούνται για φοροδιαφυγή η οποία προκάλεσε αθροιστικά ζημία ύψους σχεδόν 1 δισεκατ. ευρώ στο ιταλικό δημόσιο, σύμφωνα με δημοσιεύματα στον ιταλικό Τύπο.

Οι Dolce & Gabbana φέρεται να μην δήλωσαν φορολογητέα ύλη ύψους δισεκατομμυρίων ευρώ που αντιστοιχούσε στις εισπράξεις εταιρειών-βιτρινών του ομίλου Gado, με έδρα το Λουξεμβούργο, την περίοδο 2004-2005. Πρόκειται για μια από τις ελάχιστες υποθέσεις φοροδιαφυγής σε τόσο υψηλό επίπεδο που κατέληξε στα ποινικά δικαστήρια της Ιταλίας. Εκείνοι, όμως, απορρίπτουν το κατηγορητήριο.

Ο εισαγγελέας Γκαετάνο Ρούτα στην αγόρευσή του σήμερα τόνισε ότι οι Ντόλτσε και Γκαμπάνα «ήταν αυτοί που επωφελήθηκαν περισσότερο από αυτή τη φορολογική απάτη», όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων ANSA. Η Gado ήταν μια «εικονική εταιρεία», καθώς «ελεγχόταν κατά το 80% από την D&G srl, που ανήκει εξ ημισείας στους Dolce & Gabbana», τόνισε ο Ρούτα.

Tags Dolce & Gabbana


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.5693 s (248 Queries.) // Parse time: 0.3927 s // Total time: 2.9620 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X