Αυξητική μαστών: Πότε πρέπει να αλλάξω τις σιλικόνες;


Αυξητική μαστών: Πότε πρέπει να αλλάξω τις σιλικόνες;

H Δρ. Γεωργία Κουλέρμου, πλαστικός και ογκοπλαστικός χειρουργός σου δίνει συμβουλές για την αυξητική μαστών και τις σιλικόνες.

Πολλά ακούγονται γύρω από τα ενθέματα σιλικόνης, αν πρέπει να αλλάζονται μετά από κάποια χρόνια ή όχι. Κάθε γυναίκα που σκέφτεται να κάνει αυξητική μαστών έρχεται με αυτό το ερώτημα.

Ποια είναι η αλήθεια;

Οι τελευταίας γενιάς σιλικόνες που κυκλοφορούν δεν έχουν ημερομηνία λήξης όσον αφορά την ανάγκη αλλαγής τους. Δηλαδή μια γυναίκα που θα βάλει σιλικόνες δεν θα χρειαστεί να τις αντικαταστήσει μετά από κάποια χρόνια, εάν δεν δημιουργήσουν κάποιο πρόβλημα.

Το κυριότερο πρόβλημα που μπορεί να εμφανιστεί και να χρειαστεί η αλλαγή των ενθεμάτων είναι η δημιουργία κάψας όπως λέγεται γύρω από τη σιλικόνη. Η κάψα είναι μια ουλή κατά κάποιο τρόπο, ένα ουλώδες περίβλημα που αναπτύσσει ο οργανισμός μας γύρω από τη σιλικόνη. Αυτό το κάνει σαν αντίδραση επειδή η σιλικόνη είναι ένα ξένο σώμα και θέλει να την απομονώσει, να την περιχαρακώσει όπως λέμε στην ιατρική ορολογία. Στη πραγματικότητα πάντοτε αναπτύσσεται κάψα γύρω από τις σιλικόνες. Αυτή η κάψα όμως είναι λεπτή και ανεπαίσθητη και δεν ενοχλεί ούτε την γυναίκα ούτε και αλλάζει το σχήμα του μαστού. Δυστυχώς όμως κάποιες φορές αυτή η κάψα που δημιουργείται είναι έντονη με αποτέλεσμα να δίνει και συμπτωματολογία και να αλλάζει και το σχήμα του μαστού.

Πως καταλαβαίνει μια γυναίκα ότι έχει δημιουργηθεί κάψα

Ο μαστός αρχίζει να γίνεται σκληρός, επώδυνος, κάποτε μπορεί να κοκκινίσει σαν να παρουσιάζει φλεγμονή.

Πώς αντιμετωπίζεται η δημιουργία κάψας

Αν είναι ήπια κατάσταση μπορεί κάποιος να δοκιμάσει να την αντιμετωπίσει με φαρμακευτική αγωγή που θα δώσει ο θεράποντας ιατρός. Αν δεν υποχωρήσει ή εάν είναι πολύ έντονη θα αντιμετωπιστεί χειρουργικά με την αφαίρεση της κάψας και συνήθως και την αντικατάσταση του ενθέματος

Συμπερασματικά λοιπόν μπορούμε να πούμε πως οι σιλικόνες δεν χρειάζονται να αλλάζονται, μπορούν να παραμείνουν εφόρου ζωής εκτός εάν δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα που συνήθως είναι η δημιουργία κάψας.

Ευχαριστίες στη Δρ. Γεωργία Κουλέρμου, πλαστικός και ογκοπλαστικός χειρουργός, www.georgiakoulermou.com, Instagram: dr.koulermou_plasticsurgeon, Facebook: dr.koulermou_plasticsurgeon, τηλ. 99657810. 

Φωτογραφία: istock

Tags δρ. γεωργια κουλερμου, Ομορφια, Σώμα, στηθος, αυξητική στήθους, σιλικονη, beauty, body


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.1948 s (248 Queries.) // Parse time: 0.3608 s // Total time: 2.5556 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X