10 μυστικά μαγειρικής που μακάρι να γνώριζα νωρίτερα!


10 μυστικά μαγειρικής που μακάρι να γνώριζα νωρίτερα!

Όλα όσα θέλεις να γνωρίζεις!

Είναι όμορφο να περπατάς στην πόλη μας ηλιόλουστο πρωί Σαββάτου. Φτάνοντας στην Lidl Food Academy, και αφού έκανα το απαραίτητο rapid test που παρέχουν εκεί για απόλυτη ασφάλεια, μπήκα μέσα έτοιμη για ένα όμορφο πρωινό γεμάτο μαγειρική και υπέροχες μυρωδιές. Αυτό που δεν περίμενα, ήταν ότι θα μάθαινα ένα σωρό χρήσιμα tips που μπορώ να χρησιμοποιώ καθημερινά μέσα στην κουζίνα μου.

«Είμαστε εδώ για να περάσουμε καλά, να μαγειρέψουμε και θέλω να νιώσετε όλοι άνετα και να το διασκεδάσετε». Αυτά ήταν τα πρώτα λόγια του σεφ της ακαδημίας, Κωνσταντίνου Πετεβίνου. 

Πριν η κάθε ομάδα πάει στον σταθμό της για να αρχίσει το μαγείρεμα, μας περιέγραψε τη διαδικασία και παραλλαγές της κάθε συνταγής, τη σειρά με την οποία θα έπρεπε να τις εκτελέσουμε, λύσαμε απορίες… και εγώ είχα ήδη αρχίσει να νιώθω ότι είμαι σε master class του masterchef! Εδώ, πέρα από τις συνταγές και το shopping list που θα βρείτε στο τέλος, μοιράζομαι μαζί σας μικρά χρήσιμα tips μου μας έδωσε ο σεφ, που προσωπικά λάτρεψα!

Τι έμαθα το περασμένο Σάββατο - εκτός από το να φτιάχνω μια Μανιταρόσουπα Cappuccino το die for, Σούπα Θαλασσινών με Σαφράν για ξεχωριστές βραδιές και Φλογέρες Σφολιάτας με Πιπεριές Φλωρίνης και Παρμεζάνα -και απεριόριστες δυνατότητες:

#1 Ποτέ δεν πλένουμε τα μανιτάρια γιατί είναι σαν σφουγγάρια, απορροφούν νερό. Τα ‘ξεσκονίζουμε’ με ένα πινέλο μαγειρικής ή αν πρέπει να τα πλύνουμε γιατί έχουν πολύ χώμα τα σκουπίζουμε καλά με χαρτοπετσέτα πριν τα χρησιμοποιήσουμε

#2 Τα βλαστάρια του σκόρδου και του κρεμμυδιού πικραίνουν το φαγητό, γι’ αυτό πάντα φροντίζουμε να τα αφαιρούμε κατά την προετοιμασία των υλικών της συνταγής μας

#3 Για να μένει το ξύλο κοπής στη θέση του καθώς κάνουμε τις κοπές μας, βρέχουμε μια χαρτοπετσέτα και την τοποθετούμε κάτω από το ξύλο

#4 Το καλύτερο καραμέλωμα λαχανικών γίνεται στον φούρνο, όχι στην κατσαρόλα!

#5 Μαραμένα λαχανικά στο ψυγείο; Μην τα πετάξεις! Μπορούν να γίνουν εύγευστος ζωμός λαχανικών, που αντέχει μια βδομάδα στο ψυγείο, και πολύ περισσότερες στην κατάψυξη! 

Η αναλογία είναι 1/3 λαχανικά και 2/3 νερό. Μέσα μπορείς να ρίξεις κοτσάνια και φλούδες, ρίζες από κρεμμύδια, και γενικά ότι σου ξέμεινε σε λαχανικό, καθώς και δάφνη, πιπέρι, τζίντζερ ή ότι άλλο μυρωδικό ή καρύκευμα θες. Βράσε το ζωμό για μισή ώρα. Έπειτα αφού κρυώσει μπορείς να τον φυλάξεις και να τον χρησιμοποιείς για τις σούπες σου ή οποιαδήποτε άλλη συνταγή απαιτεί ζωμό.

#6 Ποτέ δεν φυλάμε ανοιχτές κονσέρβες στο ψυγείο! (Γιατί δεν μου το είπε ποτέ κανείς αυτό;)

#7 Το σαφράν πάντα το βάζουμε σε ένα μπολ με ζεστό νερό και αφήνουμε να βγάλει το χρώμα του πριν το προσθέσουμε σε κάποια συνταγή. Επίσης το ξέρατε ότι χρειάζονται 150 κρόκοι Κοζάνης για να μας δώσουν 1γρ. κλωστές σαφράν! 150 λουλούδια για 1γρ!

#8 Αλάτι δεν βάζουμε ούτε στην αρχή ούτε στην μέση, αλλά πάντα στο τέλος μια συνταγής! 
(Αυτό έχω την αίσθηση ότι όλοι το γνώριζαν εκτός εγώ!)

#9 Πώς χρησιμοποιούμε σωστά ένα μαχαίρι; Αυτό το τιπ το σχεδίασα.

Highlight μαθήματος: Όλες οι συνταγές ήταν πεντανόστιμες! Το highlight για μένα ήταν οι φλογέρες σφολιάτας με πιπεριές Φλωρίνης και Παρμεζάνα με φύλλο σφολιάτας Καρδίς. Με μόνο 10 λεπτά προετοιμασία μόνο και 12 λεπτά στο φούρνο έχεις απίθανα στριφτάρια που είναι λες και τα αγόρασες από τον φούρνο. Το πιο σημαντικό είναι ότι με λίγο φύλλο σφολιάτας και αφήνοντας τη φαντασία σου να δουλέψει μπορείς να κάνεις 1000 παραλλαγές αυτής της συνταγής! Ο σεφ μας είπε ότι μπορούμε να αντικαταστήσουμε τις πιπεριές Φλωρίνης και Παρμεζάνα με ό,τι άλλο θέλουμε π.χ κολοκύθα, μελιτζάνα, ελιά, ή ακόμη και σοκολάτα. 

Θες να δοκιμάσεις κι εσύ τις συνταγές από το μάθημα μαγειρικής της Lidl Food Academy; Βρες τις συνταγές και το shopping list στο www.lidlfoodacademy.com.cy

Ακόμη υποβάλλοντας την αίτησή σου, μπαίνεις σε κλήρωση για να συμμετάσχεις κι εσύ σε ένα μάθημα μαγειρικής της Lidl Food Academy!
 

Tags LIDL FOOD ACADEMY


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.5943 s (278 Queries.) // Parse time: 0.3456 s // Total time: 2.9399 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X