Κάτω Δρυς: Γραφική Ηρεμία


 Κάτω Δρυς: Γραφική Ηρεμία

Ένα ιδιαίτερα συμπαθητικό χωριουδάκι με έντονη φολκλόρ διάθεση και πολύ ήρεμη ατμόσφαιρα σε περιμένει...

Ασπρογή, αλλά με εκπληκτική θέα προς το βουνό και τη θάλασσα. Καθαρός αέρας και ηρεμία τοπίου, που σίγουρα αναζητά η ψυχή σου! Ντόπια πέτρα στους τοίχους, στο περιτοίχισμα και στα δρομάκια. Ό,τι πιο γραφικό και κυπριακό που θέλεις οπωσδήποτε να το φωτογραφήσεις!

Η διαδρομή: Ανηφορίζοντας προς τα Λεύκαρα, μετά το χωριό Σκαρίνου, κάποια στιγμή θα διακρίνεις την ταμπέλα που υποδεικνύει δεξιά προς Λεύκαρα, αριστερά προς Κάτω Δρυ. Κατηφόρισε μέχρι την είσοδο του χωριού και κάνε μια στάση στο κεντράκι με τον Πλάτανο. Σαν προχωρήσεις πιο κάτω, θα θαυμάσεις την εντυπωσιακή συστοιχία παλιών σπιτιών, τα οποία διατηρούν μία εκπληκτική χρωματική παλέτα, έντονα επηρεασμένη από ελληνικά αρχοντικά σπίτια του περασμένου αιώνα. Αξίζει να κατεβείς και να κάνεις μια βόλτα για να γνωρίσεις το χωριό και τα κυπριακά ξωπόρτια του. Το αεράκι παίζει κρυφτούλι σε κάθε γωνιά και σε κάθε στενοσόκακό του. Μετά, αν θες προχώρησε στο δρόμο προς τη Βάβλα, ο δρόμος θα σε οδηγήσει στο γραφικό μοναστήρι του Αγίου Μηνά. Θα το δεις να ξεπροβάλλει μπροστά σου και αφού κάνεις το προσκύνημά σου, αγόρασε φρέσκα αβγά, μαρμελάδες και βότανα από τις καλόγριες.

Tip: Η περιοχή είναι φημισμένη για τα αγριομανίταρά της αλλά μπορείς να βρεις και καπάρι. Αν ταξιδεύεις την εποχή που φυτρώνουν, αμολήσου στους αγρούς και κόψε τα!

Για περισσότερες προτάσεις και ιδέες για εκδρομές κάντε κλικ στο Time Out Cyprus.

Tags κατω δρυς, κυπρος, εκδρομή, Ταξιδι


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.1849 s (233 Queries.) // Parse time: 0.3231 s // Total time: 2.5079 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X