3 συνήθειες που πρέπει να σταματήσεις για να διατηρήσεις ενυδατωμένη και υγιή την επιδερμίδα σου το χειμώνα


3 συνήθειες που πρέπει να σταματήσεις για να διατηρήσεις ενυδατωμένη και υγιή την επιδερμίδα σου το χειμώνα

Κακές συνήθειες που βλάπτουν το δέρμα στις κρύες θερμοκρασίες.

Κάθε φορά που αλλάζει η εποχή, είναι ένα σημάδι ότι πρέπει να αλλάξεις και τη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σου. Το καλοκαίρι, τείνουμε να επιλέγουμε ελαφριές, ενυδατικές κρέμες ή τζελ και για την καταπολέμηση της ζέστης. Ο χειμώνας, ωστόσο, φέρνει πιο ξηρό και παγωμένο κλίμα. Οι αλλαγές αυτές “μπερδεύουν” το δέρμα με αποτέλεσμα να χάνει την υγιή του όψη.

Ανακάλυψε πιο κάτω τι πρέπει να αποφύγεις για να προστατέψεις το δέρμα σου το χειμώνα.

#1. Ποτέ μην παραλείπεις την κρέμα ματιών

Πολλές από εμάς είτε ξεχνάμε τις κρέμες ματιών είτε απλά πιστεύουμε ότι δεν είναι απαραίτητες. Αλλά είναι ένα βήμα που κάνει πραγματικά θαύματα κάτω από τα μάτια. Εφαρμόζοντας μια κρέμα ματιών αποφεύγεις την εμφάνιση ξηρότητας στο συγκεκριμένο σημείο. Επέλεξε μια κρέμα ματιών που θρέφει το δέρμα κάτω από τα μάτια ενώ κοιμάσαι το βράδυ.

#2. Ποτέ μην πλένεις υπερβολικά το πρόσωπο σου

Το υπερβολικό πλύσιμο του προσώπου σoυ είναι εξίσου ενοχλητικό με το να μην το πλένεις αρκετά. Έτσι, αν θέλεις να έχεις μια φρέσκια και ισορροπημένη επιδερμίδα, απόφυγε τις υπερβολές. Προσπάθησε να είσαι όσο το δυνατόν πιο ήπια με το πλύσιμο του προσώπου σου και φρόντισε να χρησιμοποιείς ένα εξαιρετικά απαλό καθαριστικό. Επίσης είναι σημαντικό να μην “τρίβεις” πολύ το πρόσωπο σου.

#3. Ποτέ μην κάνεις πολύ ζεστό ντους

Είναι πολύ δελεαστικό να κάνεις ένα πολύ ζεστό ντους όταν έχει κρύο έξω, αλλά στην πραγματικότητα κάνει περισσότερο κακό παρά καλό. Μπορεί πραγματικά να αφαιρέσει τα φυσικά έλαια από το δέρμα, γι’ αυτό προσπάθησε να λούζεσαι με χλιαρό προς ζεστό νερό.

 

Πηγή: Madame Figaro

Photo credits: istock

Tags beauty, WINTER SKINCARE, face, Ομορφια, προσωπο, ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 0.0045 s (13 Queries.) // Parse time: 0.0336 s // Total time: 0.0380 s // Source: cache

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X