Καστορέλαιο: Η φυσική λύση για άμεση ενυδάτωση στην επιδερμίδα και στα μαλλιά σου


Καστορέλαιο: Η φυσική λύση για άμεση ενυδάτωση στην επιδερμίδα και στα μαλλιά σου

Μάθε ποια είναι τα ευεργετικά του οφέλη.

Το πιο πιθανόν να είσαι περισσότερο εξοικειωμένη με το λάδι καρύδας, το έλαιο argan, και μια σειρά από άλλα φυσικά έλαια και τα πιθανά οφέλη τους όταν περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα ομορφιάς σου, αλλά τι γνωρίζεις για το καστορέλαιο; Εάν υποφέρεις από ξηρό δέρμα, αυτή η απλή λύση μπορεί να έχει τεράστια οφέλη για εσένα και θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ακόμη και στα μαλλιά και στα φρύδια.

Τι είναι το καστορέλαιο;

Φτιαγμένο από συμπιεσμένους σπόρους που προέρχονται από το φυτό Ricinus, το καστορέλαιο είναι πιο παχύρρευστο και πιο πλούσιο από το αργκάν ή το λάδι καρύδας. Εξαιτίας αυτού, είναι πιο πλούσιο σε βιταμίνη Ε και λιπαρά οξέα από τα περισσότερα έλαια, καθιστώντας το κάτι σαν “υπερτροφή” για το δέρμα! Η βιταμίνη Ε είναι εξαιρετικά ευεργετική για το δέρμα και τα μαλλιά, και τα καλά νέα είναι ότι για τους περισσότερους, είναι αρκετά απαλή για το δέρμα.

Γιατί είναι καλό;

Λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε βιταμίνες, το καστορέλαιο έχει αντιφλεγμονώδη οφέλη, αν και έχει γίνει ελάχιστη έρευνα για την αποτελεσματικότητά του ως έλαιο τοπικής περιποίησης του δέρματος. Ωστόσο, ορισμένοι πιστεύουν ότι βοηθά στην προώθηση της απορρόφησης άλλων προϊόντων καθώς και στην ενυδάτωση του δέρματος. Είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό σε εξαιρετικά ξηρό δέρμα ή σε σκασμένα χείλη, χέρια ή πόδια, οπότε τους χειμερινούς μήνες θα μπορούσε να είναι ένα χρήσιμο λάδι που πρέπει να έχεις στο σπίτι σου.

Θα μπορούσε επίσης να χαρακτηριστεί ως ένα ισχυρό συστατικό όταν πρόκειται για την καταπολέμηση των ρυτίδων. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης από το σώμα, επομένως ίσως αξίζει να το εφαρμόσεις στα προβληματικά σημεία χρησιμοποιώντας ένα βαμβάκι εμποτισμένο με καστορέλαιο. Τέλος, το καστορέλαιο έχει επίσης συνδεθεί με τη βελτίωση της τριχοφυΐας, γι’ αυτό και περιλαμβάνεται σε πολλούς ορούς για βλεφαρίδες και φρύδια. Μπορείς ακόμη και να χρησιμοποιήσεις λίγη ποσότητα στα ξηρά σημεία του σώματος όπως τις φτέρνες ή τους αγκώνες για να τα ενυδατώσεις.

Πότε πρέπει να αποφεύγεται;

Οι έγκυες γυναίκες πρέπει να αποφεύγουν το καστορέλαιο καθώς πιστεύεται ότι μπορεί να προκαλέσει τοκετό. Η τοπική εφαρμογή καστορέλαιου δεν συνιστάται επίσης εάν έχεις δέρμα με ακμή καθώς το λάδι ενδέχεται να φράξει τους πόρους και να επιδεινώσει το πρόβλημα.

Πηγή: Madame Figaro

Photo credits: istock

Tags beauty,hair,face,CASTOR OIL,Ομορφια,ΚΑΣΤΟΕΛΑΙΟ,μαλλιά,προσωπο


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 3.9718 s (277 Queries.) // Parse time: 0.4891 s // Total time: 4.4609 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X