Βίκτωρας Παπαδόπουλος: "Δεν έχω καμία πρόθεση να γίνω πολιτικός καριέρας"


Βίκτωρας Παπαδόπουλος: "Δεν έχω καμία πρόθεση να γίνω πολιτικός καριέρας"

Μιλά για πρώτη φορά ως αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος

Η μεταγραφή του στο Προεδρικό Μέγαρο ως Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου προκάλεσε αίσθηση, αφού η καθημερινή του παρουσία στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega ήταν έντονη. Μετάνιωσε ή όχι για τη θετική του απάντηση; Τι άλλαξε από τότε στη ζωή του; Ποιες οι πολιτικές του απόψεις; Ο Βίκτωρας Παπαδόπουλος απαντά εφόλης της ύλης στην αποκαλυπτική συνέντευξη που παραχώρησε στο "ΟΚ", ως Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Τύπου!

Τι περιλαμβάνουν τα νέα σου καθήκοντα;
Από το Προεδρικό Μέγαρο, ασχολούμαι με ό,τι έχει να κάνει με την επικοινωνία της κυβέρνησης και των ΜΜΕ, έτσι ώστε να πληροφορείται ο κόσμος για τις θέσεις και τις απόψεις της για όλα τα φλέγοντα θέματα.

Τι άλλαξε στην καθημερινότητά σου;
Άλλαξαν πολλά! Καταρχάς, τώρα ξεκινώ από Λεμεσό στις 06.30 για να είμαι στις 07.30 στο Προεδρικό Μέγαρο, ενώ όταν ήμουν στο σταθμό πήγαινα μετά τις 12.00 το μεσημέρι μέχρι το βράδυ.Αυτή η θέση έχει πολύ διαφορετικά καθήκοντα.Ως δημοσιογράφος αναζητάς την είδηση και την αλήθεια μέσα στο μέτρο του δυνατού, που μπορείς να το πετύχεις και να τη μεταφέρεις εντελώς «γυμνή».Εδώ έχεις όλη την ενημέρωση συνεχόμενη και απρόσκοπτη. Επιλέγεις ποια από αυτά θα πρέπει να μεταφέρεις και με ποιο τρόπο θα τα πεις,  έτσι ώστε να εξυπηρετήσουν το καλώς νοούμενος συμφέρον του τόπου. Αναφερόμενος σε αυτό δεν εννοώ ότι η κυβέρνηση «φτιασιδώνει» αυτά που λέει, απλά μετρά περισσότερο κάποια πράγματα εάν θα τα πει ή όχι.

Από τη θέση του δημοσιογράφου, όπως ανάφερες, αναζητάς την αλήθεια, το ίδιο έκανες φαντάζομαι έπραττες και εσύ. Αυτή τη στιγμή πώς νιώθεις που ενώ γνωρίζεις κάποια πράγματα, δεν μπορείς να τα μοιράζεσαι με τους συναδέλφους σου;  
Στην πλευρά που είμαι εγώ τώρα, μπορεί να μην πεις όλη την αλήθεια αλλά δεν λες ψέματα.Αυτή είναι κα προσωπική αρχή μου, το ίδιο πιστεύω ισχύει και για τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, αλλά και για τη κυβέρνηση, η οποία δεν έχει πρόθεση να πει ψέματα.

Πώς ένιωσες όταν ανέλαβες τα καθήκοντά σου και βρέθηκες καλεσμένος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΙΓΜΑ με τον Χρύσανθο Τσουρούλη;
Παράξενα, γιατί με τον Χρύσανθο μας συνδέει μια πολύ καλή φιλία, παρόλο που ο κόσμος μπορεί να νόμιζε ότι υπήρχε κόντρα μεταξύ μας, γιατί ήμασταν στην ίδια θέση σε διαφορετικά κανάλια.Στην Κύπρο είναι ισχυρές οι φιλίες μεταξύ δημοσιογράφων.Η αλήθεια είναι πως εκείνη τη στιγμή ζήλεψα τον Χρύσανθο και ένιωσα την επιθυμία να βρεθώ ξανά στο στούντιο για να παρουσιάσω δελτίο ειδήσεων.

Έχεις μπει στη διαδικασία να μάθεις τα νούμερα των δελτίων ειδήσεων μετά την αποχώρησή σου;
Ναι τώρα ρωτώ, όταν ήμουν στην τηλεόραση δεν τα παρακολουθούσα καθημερινά, έκανα αρκετές ημέρες να τα αγγίξω, γιατί δεν τα πολύ πιστεύω τα νούμερα της AGB και τώρα μπορώ να το πω χωρίς φόβο, αλλά με πάθος!

Πώς πάει το κεντρικό δελτίο του Mega χωρίς τον Βίκτωρα Παπαδόπουλο;
Πάει καλά, είναι στα ίδια επίπεδα, με τις αυξομειώσεις που παρατηρούνται στους σταθμούς.Εξάλλου ένα δελτίο ειδήσεων είναι συνυφασμένο με το υπόλοιπο πρόγραμμα.

Τι σου λείπει περισσότερο από το δελτίο;
Μου λείπει η προδιεργασία και η ένταση της προετοιμασίας του δελτίου, όπου καμία μέρα δεν είναι η ίδια. Ένα φοβερό άγχος και δημιουργική ευθύνη που τελείωναι με το καληνύχτα σας και… ερχόταν η ανακούφιση!

Ποια είδηση την οποία μετάφερες στους τηλεθεατές, θα σου μείνει χαραγμένη για πάντα στη μνήμη;
Στην 24χρονη καριέρα μου πέρασαν πολλά γεγονότα που με συντάραξαν, ειδικά όσα έχουν να κάνουν με την απώλεια ανθρωπίνων ζωών. Το Μαρί ήταν μία στιγμή πάρα πολύ δύσκολη για όλους μας. Επίσης, η πτώση του Helios ήταν μια εξίσου τρομακτική τραγωδία την οποία κληθήκαμε να χειριστούμε στον αέρα, με όσο περισσότερο σεβασμό στον ανθρώπινο πόνο.Αυτές ήταν πολύ δύσκολες στιγμές, γιατί όταν έχεις να κάνεις με απώλεια ανθρωπίνων ζωών και ειδικά παιδιών είναι κάτι φοβερό, είναι κάτι που σε αγγίζει και δεν σε αφήνει να ξεφύγεις από τη συναισθηματική φόρτιση.

Πώς ήταν οι σχέσεις σου με τον κύριο Χουλιάρα; Αληθεύει ότι υπήρξε κόντρα μεταξύ σας;  
Όσοι έχουν δουλέψει σε τμήματα ειδήσεων αντιλαμβάνονται ότι το να διαφωνείς κάποιες στιγμές, με τους ανθρώπους που συνεργάζεσαι, στην προσπάθεια να γίνει κάτι σωστό είναι καθημερινή πρακτική.Το βράδυ της πρώτης Κυριακής των εκλογών, δεν ξέρω ποιος από τους φιλοξενούμενος μετέφερε σημεία και τέρατα που δεν ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα.Οι σχέσεις μου με τον Γιώργο Χουλιάρα είναι άριστες και τον ευχαριστώ δημόσια για τη συνεργασία που είχαμε όλα αυτά τα χρόνια.

Κράτησες επαφή με τους συναδέλφους σου; Με ποιον είστε πιο κοντά;
Καθημερινή! Με τον Μιχάλη Παυλίδη, τον Χρήστο Γεωργίου, τη νύφη μου, Μαρία Σαββίδου, τη Νατάσα Ιωάννου και τον Γιώργο Γεωργιάδη, αλλά τώρα έχω και καθημερινή επαφή με τους συναδέλφους των άλλων σταθμών και εφημερίδων.

Είσαι άνθρωπος που ζητάς τη γνώμη των άλλων; Για παράδειγμα συμβουλεύτηκες κάποιον, πριν δεχθείς τη θέση του Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου Τύπου;
Μίλησα με τη γυναίκα μου, αφού θα επηρεάζοταν άμεσα η καθημερινότητα της οικογένειας.Με τον πατέρα μου, τη μητέρα μου και τον αδελφό μου… Ήταν απρόσμενο, δεν πέρασε ποτέ από το μυαλό μου ότι θα δεχόμουν ηλεφώνημα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να γίνω συνεργάτης του.Είχα μερικές ώρες να αποφασίσω και όπως σε όλες τις φάσεις της ζωής μου, παίρνω αποφάσεις γρήγορα οι οποίες μπορούν να αλλάξουν ριζικά τη ζωή μου και την επαγγελματική μου κατεύθυνση.Σήμερα είμαι εδώ και έχω αυτά τα δεδομένα μπροστά μου και με αυτά θα πορευθώ.

Πώς είναι ο Νίκος Αναστασιάδης ως άνθρωπος;
Ο Νίκος Αναστασιάδης είναι ένας εξαιρετικά φιλικός, απλός και γλυκύτατος άνθρωπος.Πολύ δημοκράτης, διαλλακτικός και τρέφει απεριόριστη αγάπη για τον Τύπο και τους δημοσιογράφους. Είναι εκπληκτικό το γεγονός ότι δεν έχει σταματήσει τις επαφές του με τους δημοσιογράφους και ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, απαντά προσωπικά στα τηλεφωνήματά τους, συζητά, διαβάζει τα πάντα, ακόμα και την πιο σκληρή κριτική τη δέχεται και μάλιστα με περισσή στωικότητα κάτι που δεν τ περίμενα. Γνώριζα τον άνθρωπο Νίκο Αναστασιάδη από πριν και ήξερα ότι δεν ήταν αυτός, που ο κόσμος μπορούσε να θεωρήσει ότι ήταν.Τώρα διαπιστώνω ακόμη περισσότερα καλά χαρακτηριστικά του χαρακτήρα του.

Η πολιτική είναι κάτι που σε ελκύει; Θα ήθελες να ασχοληθείς πιο ενεργά; Για παράδειγμα ως βουλευτής;
Όχι! Δεν έχω καμιά πρόθεση να γίνω πολιτικός καριέρας.Δεν ήρθα εδώ για να γίνω πολιτικός. Είμαι εδώ, γιατί δέχθηκα ένα τηλεφώνημα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος τη δεδομένη θεώρησε ότι χρειαζόταν κάποιους ανθρώπους δίπλα του, σε μία πολύ κρίσιμη στιγμή, όπου η κοινωνία αγαπά να μισεί τους πολιτικούς και υπό αυτή την έννοια θα έλεγε κανείς, ότι έφυγα από την ασφάλεια της αγάπης του κόσμου προς το άτομο μου ως δημοσιογράφος, για να βρεθώ στην ανασφαλή θέση τού να δέχομαι πυρά σε αυτή τη δύσκολη χρονική περίοδο και από τον κόσμο αλλά και από τα ΜΜΕ. Νομίζω πως η πολιτική με ενδιαφέρει στο σημείο, που μπορεί να εξυπηρετήσει το κοινό καλό.Εγώ έγινα δημοσιογράφος, γιατί ήθελα να ασχολούμαι με τα κοινά και επέλεξα το μετερίζι της δημοσιογραφίας.Τώρα σε αυτή τη φάση επέλεξα να είμαι εδώ στα δύσκολα, για να βοηθήσω στο μέτρο των δυνατοτήτων μου το έργο της Κυβέρνησης.

Πιστεύεις ότι η συμμετοχή σου στο κυβερνών κόμμα θα επηρεάσει τη μετέπειτα πορεία σου στη δημοσιογραφία;
Μα δεν είμαι στο κυβερνών κόμμα.Εγώ ήρθα ως Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος του Προέδρου, Νίκου Αναστασιάδη.Δεν έχω εμπλακεί στα κομματικά και δεν ήμουν ποτέ κομματικό στέλεχος.Αντιθέτως μπορώ να πω, ότι ως φοιτητής ήμουν σε εντελώς διαφορετική παράταξη.Φυσικά όταν μπήκα στη δημοσιογραφία και έγινε το κύριο και βασικό επάγγελμά μου απώθησα τις πολιτικές μου πεποιθήσεις και προσπάθησα να είμαι υπεράνω αυτών, γι' αυτό και απομακρύνθηκα απ' όλους τους πολιτικούς χώρους.Άρα δεν νιώθω κομματικό στέλεχος, ούτε ανήκω στην Α ή Β παράταξη παρόλο που ο Δημοκρατικός Συναγερμός έχει την ευθύνη της διακυβέρνησης του Νίκου Αναστασιάδη, ο οποίος ήταν και πρόεδρος του κόμματος.Παράλληλα, ας μην ξεχνάμε ότι στην κυβέρνηση υπάρχουν κι άλλοι πολιτικοί παράγοντες όπως το ΕΥΡΩΚΟ και το ΔΗΚΟ.Νιώθω πολίτης αυτού του τόπου.

Τι σου λέει ο κόσμος, όταν σε συναντά στο δρόμο;
Αυτό είναι ένα στοιχείο που με ενοχλεί καθημερινά, γιατί τώρα αντιλαμβάνομαι την αγάπη και την εκτίμηση του σε αυτό που έκανα τόσα χρόνια.Οι περισσότεροι μού λένε ότι δεν έπρεπε να φύγω, δεν είναι εγωιστικό, απλώς αυτό μου λένε.

Θα αποχωρούσες εάν η Κυβέρνηση έκανε κάτι που σε βρίσκει εντελώς αντίθετο;
Βεβαίως, αναμφίβολα! Δεν θυσιάζω ποτέ τις αρχές μου για τις θέσεις.

Πώς είναι ένα 24ωρο σου;
Δύσκολο! Ειδικά μέχρι να εγκλιματιστώ στα νέα μου καθήκοντα… Είναι σαν να ξεκινάς από την αρχή στα 48 σου.

Υπήρξαν στιγμές που έχεις μετανιώσει που άφησες τη δημοσιογραφία;
Δεν μετανιώνω ποτέ για ό,τι κάνω! Όταν παίρνω μία απόφαση προχωρώ μπροστά. Δεν σου κρύβω όμως ότι το να είσαι δημοσιογράφος 24 χρόνια και συμμετέχεις στην εμπροσθοφυλακή της μάχιμης δημοσιογραφίας είναι εξαιρετικά γοητευτικό και ενδιαφέρον και ναι υπάρχουν στιγμές που θα ήθελα να επέστρεφα στο δελτίο ειδήσεων.

Tags Βίκτωρας Παπαδόπουλος, διασημοι


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.9631 s (251 Queries.) // Parse time: 0.4486 s // Total time: 3.4117 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X